懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

孕媽媽去游水?

我知道有不少孕媽媽會游水健體,
我也想試一試,
你們有試過去游泳嗎?
可是,哪兒有泳衣可買?
一件頭的好像又穿不下,
三點式的又好似太「肉感」,
怎麼辦?
我靠著那加給我力量的,凡事都能作。

大宅

Re: 孕媽媽去游水?

[size=medium]一般大o既孕婦鋪頭都有泳衣架..

男爵府

我有個朋友教我, 大肚婆泳衣一般都好貴($250以上), 所以唔抵買.
佢話花園街有d舖頭有'肥婆泳衣'賣, 價錢幾廿蚊. 著幾個月之後咪掉lor, 經濟好多架.

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

我買左件孕婦泳衣要成六百元,不過好靚ga!

洋房

我想問咁係有左幾多個月先至可以去游水架
我已家都有左成17週架...啦...

琥珀宮

我每次大肚都照游水,由有左至臨生都可以游,游水係最安全既運動,,如果可以既,私人會所既游泳池梗係最好,否則,最好唔好揀多人既時間去游,驚住d人睇唔到,踢親個肚。

我當初都有考慮過買孕婦泳裝,見mother care果d好貴,諗下唔抵,所以我買加大碼冰衣,係吉之島買,$150蚊,完全ok架,我啱啱轉送左俾我有左3個月既朋友,佢比我大隻,都非常合身,我同佢都咁話,留番d錢等生完先再買件靚靚泳衣。

大宅

我都想去游水, 我係今期孕媽媽見到有孕婦游泳班, 但係唔記得係邊度, 本書已經比左人, 妳地知唔知呀? 好唔好呢?

琥珀宮

唔貴都冇所謂既,如果識游水,就不必啦掛。

水晶宮

我陀BB o既時候, 都keep住游水. 游游下到5個月,自己本身件泳衣唔o岩著, 在mother care見過D泳衣要好幾佰元, 著得o個幾個月, 認真唔抵. D師奶冇陀BB, 大隻過我呢個大肚婆, 佢地唔洗買孕婦泳衣, 應該我都得wor.,, 於是 我便在吉之島買o左件大碼泳衣, 剛巧做大減價, $50有找. 靠著呢件泳衣, 我就游水游到生之前1個月.

大肚婆吸游水, 要有D警覺性, 留意下前後左右, 同人地保持距離, 如果唔系人地唔覺意’yak’親就唔好啦.
SandyKL 寫道:
我當初都有考慮過買孕婦泳裝,見mother care果d好貴,諗下唔抵,所以我買加大碼冰衣,係吉之島買,$150蚊,完全ok架,我啱啱轉送左俾我有左3個月既朋友,佢比我大隻,都非常合身,我同佢都咁話,留番d錢等生完先再買件靚靚泳衣。

洋房

我陀左已經24週la, 我好心急架,係12週時已經買左一件頭孕婦泳衣,係CWB間歐歐咪妮孕婦鋪頭買, 大概$300左右. 佢都有d係兩件頭架, 但就唔咁著,因為怕凍親個肚呀!

我最近都係游左兩次咋, 因為水溫太低,怕會影響bb 呀! 我個醫生話泳池水溫不好低過24度, 同埋最好係仲有太陽時游, 咁樣會無咁易凍親. 總之游水時要量力而為, 慢慢游, 不要太心急呀!

別墅

謝謝各位的意見啊﹗
我就是不想花太多錢去買一件
他日有可能合身但又極不想它合身的泳衣......
那麼,加大碼的泳衣會不會"cool"著小B的呢?
我靠著那加給我力量的,凡事都能作。

水晶宮

大貓媽媽,
我唔知你個肚有幾大, 我自己o個陣時個肚就唔係好大, 著大碼泳衣都okay, 唔覺得’cool’住個肚. 有D阿太, 好肥, 個肚腩好大, 都有泳衣o岩, 你要搵一件泳衣o岩你著, 應該唔難. 當然, 有得試就最好啦.

伯爵府

上水嗰下會唔會好辛苦架? 駛唔駛人幫手上水架? 係唔係叫救生員幫架?

伯爵府

ymc2727 寫道:
上水嗰下會唔會好辛苦架? 駛唔駛人幫手上水架? 係唔係叫救生員幫架?

你梗係唔好自己去啦,搵人陪你ma,我第一胎都有游水,不過次次都叫老公陪,我都游到36週呀,
我係買大肚泳衣,只係$160喳,而個款OK嫁

複式洋房

wah1 $160 is ok wor! where can buy it? can you tell me!

男爵府

我上個星期六都有去游水..夜晚去冇咁多人..
同埋室內泳池冇咁凍..我上水冇問題搵返條
樓梯行上去就得嫁啦.

首頁

尾頁

跳至