嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章

請問駛唔駛買紗巾呀??

要買係咪要買定好多呀??

因為我聽人講過可以用廚房大卷果d紙黎當紗巾, 係咪呢??

大宅

點解唔買紗巾? 我都係第一次聽人講用廚房用厠紙代替紗巾! 唔係唔得, 不過有d粗, 同唔環保 law. 我自己買左2打比99用, 1打自己用.

細個時, 每次飲奶都會用一條(起碼), 驚佢咀邊漏奶, 同埋驚嘔奶用.
而家大個左, 用來抺手, 抺汗, 好有用.

別墅

紗巾又好用,又耐用,價錢又唔貴,你試下用啦!

原文章由 cherrielovely 於 08-4-17 15:47 發表
請問駛唔駛買紗巾呀??

男爵府

吓, 我都係第一次聽 . 用廚房紙咪好粗羅? 亞b d皮膚咁嫩. 妳自己試吓用廚房紙黎抹咀, 就可以feel 吓.

我亞b出世時一買買2打, 如果妳驚多, 最小都要1打. 因為基本上一餐奶就用一條. 一日起碼5-6條.
原文章由 cherrielovely 於 08-4-17 15:47 發表
請問駛唔駛買紗巾呀??

大宅

除左餵奶個陣要用, 到佢大個d成日流口水都要用好多架, 我買左3打呀!

請問駛唔駛買紗巾呀??

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

紗巾咁方便點解唔用??
除咗餵奶用, 仲可以用黎抺手抺汙
我覺得起碼要買兩打先夠用呀

伯爵府

我都係有兩打咁滯..呢樣野真係多d都無妨呀..依家就夏天...bb 出汗又可以幫抹汗或者墊係背脊索汗..

大宅

我就每個BB要 3 打先夠用

大宅

cherrielovely,你bb出世咪呀?
用廚房大卷果d紙黎當紗巾.....係唔係剛出世在政府醫院用呀? 如果在家就唔會用廚房紙!!

別墅

梗係要買紗巾啦,BB細個嗰時每次飲奶都會起碼用一條墊住驚佢咀邊漏奶,唔好用廚房紙,因為比較粗,你預買定2-3打紗巾啦

[ 本文章最後由 turesang 於 08-4-18 01:51 編輯 ]

複式洋房

回覆 #1 turesang 的文章

The cotton handkerchief is a must-have, very soft and easy to dry! I don't think you would want to use kitchen towel on baby's face...

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我買左3打 !!! bb 一日用好多條, 一dirty就change, 有奶/ 濕就即刻change 囉

大宅

叻叻勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章

我都買定三打紗巾俾bb用,價錢又唔係貴,梗係要買!

水晶宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章

我當初都以為十條好似太多,結果BB歺歺嘔奶,要urgent買多十條!我巳經勁用tissue塞落口止嘔了...否則買多多都洗唔切!

大宅

原文章由 goldpiglet 於 4-17-08 21:25 發表
我當初都以為十條好似太多,結果BB歺歺嘔奶,要urgent買多十條!我巳經勁用tissue塞落口止嘔了...否則買多多都洗唔切!

我 BB 冇咩嘔奶都要 2 打先夠用 ,
仲有要買花紗巾沖涼用

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我99又係話唔好用紗巾喎,果陣我餵呀b飲奶我搵紗巾墊住,但99見到即刻掉走條紗巾,話唔係用依d黎墊住架,咁我問應該用咩墊住黎餵呀,佢話用普通紙巾得囉喎!

民房

吓?你99究竟識唔識架?我真係第一次聽人講話唔用紗巾用紙巾...有冇諗過紙巾濕左之後會一"pat"嘢咁撻喺bb條頸度?

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原文章由 rs865 於 08-4-17 22:43 發表
吓?你99究竟識唔識架?我真係第一次聽人講話唔用紗巾用紙巾...有冇諗過紙巾濕左之後會一"pat"嘢咁撻喺bb條頸度?

係呀,我99見我用紗巾佢仲話返我轉頭:"緊係唔係用依d黎墊住啦,你識唔識架?" 跟住"李"手掉開我條紗巾攞紙巾墊住

侯爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我bb都用2打!

大宅

我買咗打半紗巾,8條細方巾
我唸足夠掛!!

首頁

尾頁

跳至