夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

頂!!! 佢呀媽同佢老豆帶埋個 friend 上黎覆桌呀!!!

上次嘈完之後, 今次帶埋人上黎嘈呀~~
頂頂頂!!!!!!!!!!!!!!!! :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

Re: 頂!!! 佢呀媽同佢老豆帶埋個 friend 上黎覆桌呀!!!

我岩岩鬧走左佢地, 依家好嬲, 好嬲,好嬲!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

水晶宮

2024年龍年勳章

Re: 頂!!! 佢呀媽同佢老豆帶埋個 friend 上黎覆桌呀!!!

Oooo.... 發生咩事呀 ?? 要班 "馬" ??

因住嚇親bb呀。
從天空到大地, 心臟在持續著令人眩暈的擺動, 那是初戀

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

rita : 好彩我個仔去左我呀媽度住, 如果唔係真係唔知點呀...

水晶宮

2024年龍年勳章

finger,

你老公呢 ??

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

我老公係度呀, 初頭我老公同佢地傾緊, 佢呀媽係度單打我, 我咪出去鬧佢咯, 卒之鬧到佢地走!!!!
不過要講起件事, 就真係一匹布咁長呀, 我依家鬧到佢地胃痛添呀, 真係激心!! :-x

水晶宮

2024年龍年勳章

唔好嬲咁耐呀, 嬲壞身子你bb好心痛 0架。我明白如果唔係有積怨都唔會反檯, 仲要 "拖" 馬 tim, 到你想講先至講出來啦。

開心番下。

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

多謝你 rita , 我同老公一齊 10年, 結左婚 7年, 就算佢唔鍾意我都好, 都一齊咁耐喇, 要面對現實掛!!
我地拍拖就想拆散我地, 我地結左婚都想我地離婚, 我老豆呀媽約佢呀媽出黎傾結婚既事, 佢就鬧我呀爸呀媽, 佢居然事後同佢老公講話我地 3個恰佢呀,(佢老公係大陸做野) 你話佢幾識做戲呀!!! :-x

到我大肚喇, 問佢究竟想點呀, 佢就推3推4, 或者 cup 線, 好喇, 到我生左啦, 我老公問佢黎唔黎睇我呀, 佢居然話我唔得閒喎, 我老公即刻話唔得閒就算啦!!
就係因為呢句說話, 我老公都嬲左佢呀媽!!!

2003 年既新年, 佢居然淨係派利是比我老公冇派比我, 我老公第二日問佢, 佢就話依家仔都有埋, 佢仲叫我伯母喎, 點解我要派比佢呀!!
總括依家情形 : 結婚 7年, 仔都生埋, 但係我都未過門架!!

所以我點解要改口叫佢做奶奶呀!! 我呸呸呸!!!!!!!!!!!!!!
依家咁樣仲好, 我樂得清淨, 起碼我老公唔會再做磨心咁難受~~

上次佢自己黎, 只係想問我老公嬲完未, 唔係黎解決問題, 最終都係變左我同佢既罵戰, 比我鬧走左, 今次仲要叫埋佢老公同埋佢個 friend黎幫拖, 最後都比我鬧走左!!
我同我老公講下次如果佢再黎, 我唔會再開門比佢, 先小人後君子, 否則我報警處理!!

別墅

finger.... 退一步, 海闊天空.... 如果真係唔o岩車, 咁就少d接觸囉.... 不過有d唔明係, 結o左婚又未過門.... ? 其實你地有冇註冊到? 保障自己, 要安排好一點呵~
我們應該感恩 神的話語令人清醒

大宅

finger:
乜你哋冇結婚擺酒咩,如果唔係,咁乜嘢叫未過門呀?如果只係簽咗紙,咁你都係你老公個老婆呀,法律話你哋係夫妻,就係夫妻啦,到佢話唔係ga咩,同埋點解佢會咁小氣嫁,都10年啦,仲咁唔化ga,已經已成事實,佢仲搞咁多嘢嚟就乜啫,唔通佢唔想比人搶咗個仔去,所以係都要拆散你哋??????
頌恩99年3月8,穎恩05年5月2,浩宏06年12月31 頌恩穎恩網頁

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

我地已經係 97年註左冊, 不過因為佢呀媽反對, 所以我老公都係搵朋友做証婚人, 而我老豆呀媽就做我証婚人, 我地女家自己人食飯, 到我個仔 2003年出世, 同佢講滿月酒既事, 佢又擺款, 又話唔得閒, 又 cup 線, 終於我地自己擺左冇搵過佢地!!

我老公嬲佢呀媽, 點解連個孫都唔認!??
又唔係跟我姓, 佢跟我老公姓, 點解我地既問題要禍及下一代?
唔知道佢呀媽係佢老公面前講過乜野壞話,佢老豆話我老公 5易, 連呀媽都唔理, 我老公就話依家邊個 5易呀, 我個仔係姓梁架, 跟我地姓架, 佢連個孫都唔認, 究竟邊個 5易呀!!??
佢老豆即刻冇聲出!!

唉~~ 禽晚我都鬧佢呀媽, 都 10年啦, 幾唔鍾意我都好都應該面對現實吧!! 佢老豆禽晚話我好撬張, 問我想點! 我即刻好大聲問, 我未過門架, 你地男家究竟想點呀, 你答我呀, 你地男家究竟想點呀!!!!!!!!! 佢老豆又立刻收聲!!!

大宅

冰封3呎, 非一日之寒 !
好彩你老公企你o個邊 !
點解佢會連孫都唔認呀 ?? 好少o架喎 !!!!!!!

翡翠宮

finger:
咁係咪即係註左冊但未擺酒呀???我意思係無同男家一齊擺酒呀???
真係"登"你辛苦呀!!!仲要辛苦左10年,即係由頭到尾佢地兩個老野都無認同過你係佢地新抱,真係難為你喇!!!
不過,你老公係咪企係你個邊架???如果係都好d,起碼個心都舒服d呀嘛!!!我想問下你,除左你提過2003年新年之外,咁以前佢有無比利是你架???
其實,我覺得如果佢係錫自己個仔既,都唔會想個仔咁難做喇!!!我honey個媽咪好識做架,雖然我唔知佢媽咪係咪真心錫我同鍾意我,但佢表現出黎都係好錫我架,處處為我設想,又會送野比我,我第1年同佢拜年,佢比左同佢其他親戚一樣大封的利是比我,咁其實我都開心既,因為佢知道佢對我好,佢個仔會開心呀嘛,所以佢為左令個仔開心,佢都唔會介意錫埋我既!!!
其實,你老公個兩個老野好唔識做姐,都10年喇,仔都生埋,都仲咁唔化~

水晶宮

2024年龍年勳章

finger,

真替你辛苦 !幸好你老公都係幫你。佢地唔認個孫由得佢地, 你老公認你同bb就得。

祝你地一家永遠幸福快樂。

水晶宮

finger,
有好多人都唔想應酬個奶奶. 你而家咁o既情況, 仲好. 少D同個你’奶奶’來往, 唔好激心, 將d精力湊好BB啦.
BB冇麻麻錫, 好閒咋, 最緊要有你同你老公錫呀ma.

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

小 manman, 係註左冊,女家擺左酒, 不過男家冇擺酒,冇歁茶,完全不聞不問, 唔知道你明唔明~~ ^_^
好彩我老公企係我呢邊, 因為佢都無法忍受佢呀媽既所作所為, 除左 2003年外, 年年都有派利是比我, 不過就要睇下佢心情好定壞, 心情好就封多 d, 心情唔好就封小 d....
所以佢第二次上黎, 我鬧佢如果你係錫個仔, 就唔會令到佢難受, 做左咁耐磨心喇, 我唔想第二時打開報紙頭條,見到老公跳樓自殺,因為婆媳關係!!! :-x

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

Rita : 佢地唔認我地唔緊要, 我同老公都甘於現狀, 唔想為左佢呀媽而嗌交, 影響到我地既感情 :-P :-P
我老公同佢呀媽講,佢覺得依家既生活好開心, 自己有個家,放工返屋企同 bb玩好過, 好過放工過黎你屋企對住你睇面色!!
我聽到老公咁講我好開心, 好感動

多謝你 Rita, 聽我訴苦

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

birdbird : 係呀, 依家反左面仲好, 我樂得清淨
如果第二時 bb問起,點解我冇爺爺,麻麻既??
我就會答, 你爺爺,麻麻唔係香港住架, 係大陸住架...

複式洋房

Finger,

可以想像到呀, 你個老公個媽傻架, 自己又唔認你係佢地既人, 佢想點者. 岩呀, 一句問佢你地((男家))想點, e+你既身份仲好呀. 只係你老公既老婆, 唔係奶奶既新bo. 唔使聽佢講.

水晶宮

2024年龍年勳章

finger,

唔駛客氣嘛, 大家互相呻下支持下,下次可能係你聽我呻lu....

Take Care

首頁

尾頁

跳至