懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

孕婦Bra size 一問 !!!

可否有人話我知, 我依家29week and 打算餵人奶. 如果要買新bra, 應否買fit size or 大一兩個size 呢??
人地話生完之後, 個胸會變得又大又硬, 是否真的 ????
thanks !!!

男爵府

Re: 孕婦Bra size 一問 !!!

有無人可以答我呀!

大宅

I went to the store and the saleperson told me to buy 2 extra cup size and 1 or 2 width size. Which means before pregnancy 34B = breastfeeding 36D/38D.

I am not sure if that is correct ga...

王國長老

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 王國長老

jo,
係要加.. 你可以買定用黎for BF用既Bra..我記得我由陀b 開始個胸已經開始大..我仲要換兩次size..

我本身75C.. 到生左要買80E既Bra..你都咪話唔誇張呀.. 同埋如果你Breast Feed BB, 初初個胸會硬.. 因為谷奶呀.. 你要忍一忍.. 因為你餵BB, 大腦會比訊息去製造母乳.. 到兩三個月就會stable啦.. 只要有耐性及忍到個種痛就得..

餵母乳好好家.. 個種感覺係講唔到出黎咁sweet, 你餵奶, 佢望住你.. 眼神交流好正家.. (身邊既人, e.g. 老公, 奶奶, 婆婆係感受唔到家)努力!!!!加油呀!!!!

主愛我
生活世上幸福多,樣樣豐富主愛我;
天父造人像首歌,開心音符天天播。
星為我伴奏,風跟我握手;
天地海合奏,都表明主的愛。

男爵府

JoJo

唔好意思! 我想問問您的意思是不是說未懷孕之前細過75C...到生產之前是75C...但到生左之後要買80E既Bra呀? 因我都想預先買啱size啊! 謝謝!

男爵府

cup size 要大2個碼, width size 又要大1個碼
咁咪要買好大個 !!!!

民房

我係去mother world 買,個sales會教你。

大宅

我見出面無乜Dsize的bar呀,係唔係要買孕婦野的舖頭先有架?

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

男爵府

我明啦, 唔該晒咁多位o既意見.

王國長老

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 王國長老

係啦.. 去買孕婦野既地方會多d 你揀囉.. 真係大好多家.. 諗起覺得好似昨日發生既事咁呀..
主愛我
生活世上幸福多,樣樣豐富主愛我;
天父造人像首歌,開心音符天天播。
星為我伴奏,風跟我握手;
天地海合奏,都表明主的愛。

首頁

尾頁

跳至