想生BB

跳至

首頁
12345...35

尾頁

洋房

想問如果用clearplan排卵棒應該係早上test or 夜上test ?

想問如果用clearplan排卵棒應該係早上test or 夜上test ?另系咪要m第一日數11日後開始用, 如果我m 係 6 apr,04 咁系咪在 16日開始用 ? thank you
HappyHappy :-D :-P :-)

大宅

Re: 想問如果用clearplan排卵棒應該係早上test or 夜上test ?

Hello 仔仔豬媽咪.
你同我一樣都係6號m come,有chilli sister教我係16號開始用clearplan,我睇說明書,建議早上用,係同一個時間最好,用之前4個小時要禁尿。
emily200323 [img align=left]http://hk.geocities.com/aphek03/pekkle/wallpapers/gif/6.gif[/img]

禁止發言

Re: 想問如果用clearplan排卵棒應該係早上test or 夜上test ?

大宅

hello lucychan,
我係16號開始至今用左3日,見到條線係淺色既,我諗我仲未係egg day,你係20號先開始用呀,我地大家一齊加油,同一個月bingo就最perfect喇,哈哈.....
add oil

emily200323 [img align=left]http://hk.geocities.com/aphek03/pekkle/wallpapers/gif/6.gif[/img]

禁止發言

大宅

lucychan,
我係工唔忙o架,一人公司,老細又唔係成日係度,都幾free o架.你做咩o架,點解會係7月開始忙既?
延遲造人計劃,呢樣野順期自然啦,有d媽咪會話好倦,好眼訓,但係我識有d朋友又冇乜野喎,呢d都係因人而定既,唔好比自己咁大壓力啦,話唔定到時你公司唔使你幫手開o.t.呢,唔好諗咁多喇,學chilli話齋,壓力會影響著床o架.....

珍珠宮

醒目開學勳章

lucy

emily 講得啱, 生仔呢樣野係自然既事, 唔駛諗咁多! 唔係個個大肚婆都好攰ga, 我就例外, 淨係 5-6w 二星期作嘔, 其餘日子都冇乜野, 同未大肚之前一樣!

唔好為咗工作而延遲生仔計劃, 因女人生育年齡有限 (除非你係 18, 22 就無所謂). 至於工作, 只要你有命, 你驚冇得你做咩? 係咪?

emily, lucy and all sisters, 加油! 我支持你地.

禁止發言

珍珠宮

醒目開學勳章

lucy

你唔駛太擔心, 到時有咗, 你做到咪做, 做唔到咪同 boss 講唔 ot, 叫佢請多個人幫手! 唔駛怕佢炒你, 大肚有免死金牌! 總之我覺得生仔大過天.

洋房

hi lucy & emily :
我都好希望今個月大家一齊bingo,雖然我已經生左一個囝,但原來當自己好想生既時間,系好難話有就有,因我上次系意外,有時d野真系好得意,當妳想生時又好難有,妳唔想生o個時佢又黎搵妳 我已經順其自然左 4 個月啦,可能加上生完後老公唔太勤力啦,所以要用clearplan,希望快d生多一個收工
我係18號早上第一次test,我睇到一條好淺既線,另一條好深既線,咁系咪代表好快會排卵啦 我已經遲左2 日test,我想唔會咁快miss左呱 :-(

hi chilli :
妳個系囝定囡,嘻 妳比邊個湊架,我自己湊,我個豬仔宜家11個月大,我成日湊住佢,一日攬到黑, 妳胎佢o個時有嘔,我無喎,但成日肚痛,我都唔知嘜原因,真系個個胎bb都唔一樣,至於攰唔攰都個個唔同,我就成日訓,哈 我可能自己鍾意訓,而我家姐就成日訓唔到,所以lucy妳唔好想太多,因真系到胎
o個時至feel到會掂架.

[size=large]加油各位姐妹們 :-P

珍珠宮

醒目開學勳章

仔仔豬媽咪
正所謂天意弄人! 所以呢, 凡事都唔好太過在意, 你唔諗佢就會有, 你愈心急反而冇!

你誤會了, 我冇嘔呀, 只係 5-6w 時作嘔冇胃口, 而家13w, 未知仔定女. 我會自己揍, 一來我冇工作, 二來都好想睇住 bb 長大, 好珍貴ga!

你遲咗二日 test, 希望你真係唔會 miss 咗啦, 唔係又要等一個月!

預早你成功先! 努力.

大宅

lucy,
chilli都講得好o岩呀,大肚有免死金牌,更加唔使驚佢會炒你,總之都係平常心對待啦,唔好諗咁多,好似chilli話齋,生仔大過天.
原來你做shipping既,咁咪好辛苦籮,我有個朋友都係做shipping,好多時佢都要o.t.到8、9點o架.
anyway,唔好比自己咁大壓力,要relax呀.....
加油

大宅

仔仔豬媽咪,
你講得好o岩,有時d野,你越恨就越冇,越唔想要佢就偏偏醒你,真係好得意.你都係試o左四個月o者,我都試o左差唔多一年lu,都係係度try,try,try,有時,呢樣野要夾timing,撞正你果日係排卵既,但係又冇dodo喎,到第2日至dodo,就已經係miss o左啦,都係果句,平常心對待啦........
你都好呀,已經有個囝囝,我淨係得一個大仔咋(我老公).....哈哈.......
anyway,大家一齊加油啦.......睇下邊個最快報喜

男爵府

我絕對同意.
to emily200323
我同你一樣,需然未懷孕,但就有一個識行識走,識返工搵錢比我0的大bb. :-P

大宅

660203shirley,
咁咪幾好,會行會走仲識得返工搵錢比你既大bb,慳番唔少奶粉錢喎.....哈哈 :lol: :lol: :lol:

禁止發言

洋房

chilli :
我原先以為妳張相o個個系妳個bb tim,妳宜家系咪好happy呢?話過妳知其實媽媽同bb最親密既時間系妳胎佢o個個時候,我以前唔覺架,但當生完出黎之後就feel到,因當生完之後個bb已經系一個身體,所以妳要好好enjoy呢段日子,記得多d笑&同bb多d傾計唱歌講故事比佢聽,佢會聽到架,當佢一出世時如果妳一叫佢,佢好似(形)得妳把聲,好得意架,我個囝就系咁啦, :-P 因我生佢好辛苦,痛左40h至開刀,之後仲要入special room,當我出手術房時入到special room見到個囝係隔離佢喊,我又抱佢唔到,咪叫佢唔好喊,點知佢好似知道我系佢媽媽咁,真系唔喊,個護士仲問我同佢講左嘜(因護士外國人)我話比佢知我同個囝講中文唔好喊,佢話好叻喎等,所以妳一得閒就做以上我教妳既野啦,胎教都有道理架,我成日比佢聽音樂大肚時,佢出世後一喊我就一樣比佢聽音樂自己行出房,佢都可以唔再喊架

emily & lucy :
妳都am,我比妳兩個已經好好架啦,因有一個大囝(老公)一個細囝 :-P 但人都真系幾貪心, :-P 所以我想生多一個女囉,其實話就咁話生囡,我知整定既,點都好,我最想生多個,等囝有個伴,性格心理各方面都好d,如果得一個,佢大d時會好大壓力架,dad & mom老左而佢有嘜問題都無兄弟姐妹商量等,點都好啦,我今早都有test,都睇唔到多一條深線,可能未到時候,我會努力架,大家咁話啦

珍珠宮

醒目開學勳章

仔仔豬媽咪
我啱啱驗到有咗係最開心興奮, 而家當然都開心, 但好似冇咗果種興奮! 但每次照肚見到小chilli, 我情緒又好高漲! 我而家 13w, 好想 bb 快 d 出黎. 但我知去到尾聲時, 我又會唔捨得佢係肚內既感覺. 我希望自己可以順順利利分娩, 好驚痛十几個鐘之後都要開刀! 人地話臨生前行多 d 會易 d 生, 係咪真ga? 點解你會痛咁耐? 係咪囝囝個頭太大出唔到黎? 你囝囝今年几大呀??

你講得冇錯呀, 人係貪心ga. 我未有就想自己 bingo, bingo 後除咗希望 bb 健康, 又想佢係心目中既性別. 總之每個階段都有要求啦! 我都想生二件, 大家有商有量嘛.

努力呀, 等你好消息!

大宅

Hello chilli & lucy,
我今日已經用晒5支clearplan,條線都係比參照線淺色,咁我係咪未到egg day呀,咁使唔使買多盒clearplan呢?我上次m come係4月6日,推算番16號第一日開始用clearplan,照計排卵日應該係16-20號,但係到今日仍然都係淺色,我會唔會係miss 左呢???
仲有呀,係半夜既時侯去左次toilet,早上test既時候禁尿唔夠四個鐘,會唔會影響個結果o架???唔好意思,太多問題....... :-P :-P :-P

子爵府

EMILY,

說明書話test之前, 要禁尿4個鐘, 如果尿既濃度唔夠, 會影響result.

首頁
12345...35

尾頁

跳至