想生BB

跳至

首頁
12345...35

尾頁

大宅

Re: 想問如果用clearplan排卵棒應該係早上test or 夜上test ?

jojoebebe ,
咁就死火喇,唔知今日會唔會係egg day呢,使唔使test多次呢?????老公今日唔係hk添,點算........真係唔想等多一個月呀~~~ :-( :-( :-(
emily200323 [img align=left]http://hk.geocities.com/aphek03/pekkle/wallpapers/gif/6.gif[/img]

複式洋房

Re: 想問如果用clearplan排卵棒應該係早上test or 夜上test ?

jojoebebe ,
我買左棒棒了,不過買吾到探熱器。
就快準備第2次來臨製做生命,希望bingo!

大宅

emily200323 寫道:

咁就死火喇,唔知今日會唔會係egg day呢,使唔使test多次呢?????老公今日唔係hk添,點算........真係唔想等多一個月呀~~~ :-( :-( :-(

有冇人可以幫我解答下
emily200323 [img align=left]http://hk.geocities.com/aphek03/pekkle/wallpapers/gif/6.gif[/img]

男爵府

to : emily200323
你不如去其他網打 "clearplan"睇0下data,亞 jojoebebe都未上0黎.

珍珠宮

醒目開學勳章

emily
aiya....叫咗你依足說明書指示gar la, 做乜唔聽話??!!

尿液唔夠濃度會影響 result ga!!!

我再睇番 d history, 幫你推斷 egg day, 你等一等先!

珍珠宮

醒目開學勳章

emily
以你週期28-30天, 你大約在 19/4 ~ 21/4 會係 egg day!

你老公都唔係 hk, 你就算再 test, 又咁啱係 +ve, 都冇用ga! 你 call 佢搭夜機返黎?!

或者你今個月週期遲咗未排卵呢? 唔好心急, 定 d ! 有冇留意有冇分泌呀?

禁止發言

大宅

chilli 寫道:
emily
aiya....叫咗你依足說明書指示gar la, 做乜唔聽話??!!

尿液唔夠濃度會影響 result ga!!!

我再睇番 d history, 幫你推斷 egg day, 你等一等先!

chilli,我唔係唔聽話呀,但係急起上o黎好難忍ka ma,下次一定唔會lu,驚個result唔準......

大宅

chilli 寫道:
emily
以你週期28-30天, 你大約在 19/4 ~ 21/4 會係 egg day!

你老公都唔係 hk, 你就算再 test, 又咁啱係 +ve, 都冇用ga! 你 call 佢搭夜機返黎?!

或者你今個月週期遲咗未排卵呢? 唔好心急, 定 d ! 有冇留意有冇分泌呀?

chilli,

我honey只係返大陸做野,唔使搭飛機,都好喎,test都係+ve即刻call佢返o黎dodo........哈哈
今朝再test都係-ve,已經係21號啦,咁耐係未係排卵既.......
我尋日都有d分秘物,可能真係今個月遲o左啦,唯有再等等等等............

大宅

[quote]
lucychan 寫道:
emily,

係 ar 千其唔好心急, 我上個月都比預計排卵日遲左 4 日, 所以我建議妳keep 住用 clearplan, 唔好stop 否則又要等多一個用 la。

lucy,
我會ka la,唔好心急,我都會keep住用clearplan,唔會停住,但係今日個result都係-ve,可能仲未排卵啦...........
我會加油既........

洋房

emily :

妳有無click過以下既網睇,佢教妳計egg day架,
http://www.obsgyn.net/calendar/safe.htm
HappyHappy :-D :-P :-)

洋房

emily :
最慘我近日成日上唔到網,如果唔系我會話比妳知,妳同我一樣上次m黎4月6日,egg day如果照我上次d姐妹比個表我計egg day應該大約22號,所以我用clearplan時比佢說明書上寫話m黎後11日開始用遲多兩日,因我驚如果照11日用既話即係16日開始用,咁一定keep唔到我egg day架,我今日見到兩條線啦,宜家心情好緊張,因驚到我老公唔合作同我do do,而妳話系21號再用到未有,咁可能妳心情太太緊張令到egg day遲左 or 妳test既時間剛剛差一兩個鐘,放心啦,應該系lee兩日系架啦,祝大家好運
HappyHappy :-D :-P :-)

大宅

仔仔豬媽咪 寫道:
emily :
最慘我近日成日上唔到網,如果唔系我會話比妳知,妳同我一樣上次m黎4月6日,egg day如果照我上次d姐妹比個表我計egg day應該大約22號,所以我用clearplan時比佢說明書上寫話m黎後11日開始用遲多兩日,因我驚如果照11日用既話即係16日開始用,咁一定keep唔到我egg day架,我今日見到兩條線啦,宜家心情好緊張,因驚到我老公唔合作同我do do,而妳話系21號再用到未有,咁可能妳心情太太緊張令到egg day遲左 or 妳test既時間剛剛差一兩個鐘,放心啦,應該系lee兩日系架啦,祝大家好運

點解你上唔到網呀,我check左個排卵期個網,我都唔知係計28日,定係計30日,因為我d m 唔係咁準,一時早1-2日,一時又早成7日,所以唯有靠clearplan喇.......今日test個result都仲係-ve,可能真係仲未排卵啦.如果真係lei1-2日,我一test到係+ve,即刻call我honey返香港dodo先.......哈哈
係喎,你同我同一日m come,咁你排卵未呀。我由16號開始用clearplan,都係見到有2條線,不過係一深一淺,條激增線都係淺色過條參照線.你唔好咁緊張呀,會影響排卵架,你都唔使驚你老公唔同你合作啦,生bb佢都有責任ka ma..期待你既好消息。

珍珠宮

醒目開學勳章

lucy
唔一定有激增線ga, 我見其他 mami 用, 開頭係冇, 一直用落去先出現, 由淺到 positive! 但我自己一用激增線就出現, 但好淺色, 由好淺色至 positive, 需時三日!

emily
你都好攪笑喎! 諗住check到 +ve 即call你老公返黎dodo?? 會唔會太趕呀??

仔仔豬媽咪
你尋日 check 到 +ve, 有冇做功課先? 一個月先得一次機會, 如果老公唔合作就要
唔駛俾面佢!!!

大宅

[quote]
chilli 寫道:

emily
你都好攪笑喎! 諗住check到 +ve 即call你老公返黎dodo?? 會唔會太趕呀??

chilli,
唔會,我honey都係係深圳做野,返香港都好快o架.
想問下,今日我見到條激增線比呢幾日深色左,同參照線比又淺少少(差唔係好多),會唔會係呢1-2日排卵呢???

禁止發言

珍珠宮

醒目開學勳章

lucy
好鬼似就係 lor! 緊係 do la!!! 唔係 miss 咗又要等一個月喎! 你諗清楚係咪一樣深色?

珍珠宮

醒目開學勳章

emily
係呀! 你隨時聽日就 +ve ! 叫你老公預備定都得啦 :-P

禁止發言

禁止發言

首頁
12345...35

尾頁

跳至