懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

請問有冇人可以比D心得我呀? 我已努力造人超過一年仍未有BB啊......

大家好! 我是新加入的, 想問問各位的意見. 我由去年二月開始努力造人直至現在還未成功. 我已同我老公做齊所有懷孕前驗查, 自己上個月亦去做了輸卵管檢查, 全部都沒有問題. 由上個月開始我亦聽取醫生的意見量體溫, 亦都失敗. 今個月我又開始嘗試服中藥去調理身體, 希望今次會得啦. 妳們還有什麼好提議可行呢? 謝謝!

複式洋房

Re: 請問有冇人可以比D心得我呀? 我已努力造人超過一年仍未有BB啊......

Relax and don't do it only with a view to get pregnant! Can try to go somewhere for a holiday. That's how I got pregnant twice (also after over one year of trying each time).

Good luck!

珊瑚宮

開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第三回 我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 畀面勳章 大廚勳章 親子達人勳章

Re: 請問有冇人可以比D心得我呀? 我已努力造人超過一年仍未有BB啊......

jeje:

不如你試吓用clearplan這個牌子的排卵棒, 都幾work架,
我都係用咗佢而成功, 我用咗一盒, 你有興趣, 可以在萬寧
或屈臣買, $266左右

男爵府

jeje,

其實量體溫都唔係話一試就會成功架 ! 最緊要係妳同妳老公都唔好俾壓力自己, 要盡量RELAX, 可以去下旅行, 我覺得心情絕對有影響架 ! 我自己都係用量體溫嘅方法, 都努力左大約7,8個月先成功.

複式洋房

試下排卵期棒棒, 我同幾個朋友都得, 好work

別墅

叫醫生開些排卵藥, 一至二個療程, 多數得.

別墅

我試過排卵藥,排卵瓣,測體溫,但最後是我辭了工打算好好休養一陣,結果不到半個月就有了!

放鬆最重要!

公爵府

認識瑞士牛牛第一回 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

要放鬆心情, 不要給太大壓力你倆人, 千祈唔好每次都諗住生bb而"做", 實唔得... 倒不如放下假,去下旅行, 放低個target,
輕輕鬆鬆, 浪漫下, 一下唔覺意, BINGO!!!

子爵府

jeje,
我同妳的情況差不多, 不過努力了5年, 做過所有檢查都是正常, 食埋排卵藥, 試埋排卵捧都唔work, 睇中醫, 仲走去求神拜佛都唔得, 最慘係D人成日問"幾時生"這個問題, 奶奶仲話我係咪冇得生添, 好彩老公冇比壓力我, 終於在去年7月發現有咗, 仲差D小產, 跟住我地諗下之前做過D嘜野會成功呢? 原來就係嘜野都冇諗, 完全冇諗要為咗生BB而"行埋", 點知就成功咗! 希望你們放鬆心情, 現在只是一年時間, 既然妳身體一切正常, 一定有機會既. 祝你們早日成功, 千奇唔好放棄呀!

男爵府

通常月經後十數天, 你會發覺有d白帶分泌, 如果你覺得分泌多的話, 正係try既好時機, 不過最緊要係唔好太緊張同期望過高, 幾時都係希望越大, 失望越大, 順其自然加少少技巧吧, 祝你成功。
美甲達人俱樂部私家BlogHERE

Judy's Nail 美甲相集HERE

Judy's Nail Web PageHERE

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 睛靈勳章 BK Milk勳章

盡量唔好食or飲d刺激性o既野....
我之前好鍾意飲coffee架,因為個胃唔好,冇飲啦~
好快就有左bb喇~

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

去旅行, 排卵期棒棒都試過, 都係唔得. 我諗其實同我成日要OT有小小關係. 我一星期有幾晚OT到七點幾, 就算唔駛OT都係好趕先趕得切準時收工, 晚晚瞓覺實會醒一醒, 人都殘埋. 呢幾日又開始feel倒子宮收縮D痛, 相信下星期都會M come. Anyway, 都多謝大家的意見! 我會再接再厲.

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

放鬆d,我頭3年都好努力,但都唔得,到咗第5年即剛剛生咗個小寶貝,太緊張反而唔得.

別墅

銅鑼灣times square附近的中醫"葉振生"聽聞係婦科聖手, 朱玲玲等名人都睇佢, 我識得個朋友, 結婚近十年都無bb, 睇完佢后無耐就有左, 但睇一次連藥費, 要八百至一千大元, 都幾"la 李".

大宅

唔好食幼鹽, 食粗鹽, 咁樣會易d有bb

伯爵府

好媽媽勳章

下次試下做完之後唔好洗澡同埋墊高雙腳訓覺.

子爵府

做完之後唔好洗澡同埋墊高雙腳訓覺我都試過, 都係唔得. Anyway, 我想問剛剛有BB時係咪無特別徵狀? 係咪完全唔覺有特別架? 好似我子宮收縮痛已七日了, 但我是應該二十八號才M Come的, 都未試過痛咁多日, 都唔知點解咁奇. 如果剛剛有BB時係會有子宮收縮痛徵狀的話, 我就要小心D唔好成日追車了. ^_^

男爵府

Hi Jeje,

Usually when will you have pre-M pain?

I used to have pre-M pain before the M's period and last for few days only. It occurs 1 week before the M comes.

Last time, I have pre-M pain 2 weeks before the M comes and its lasts for 2 weeks. When the M did not come as schedule, I test and bingo - prengant.

To be save, don't chase for bus la.

別墅

Hi Jeje,

唔好成日記住為生bb而同老公做,或者做之前飲d紅酒,high high地,做完之後唔好洗澡,一覺訓到天光就work架啦!

子爵府

Hi mamay,

我同妳情況差不多, 不嬲都係M come前一個星期先開始痛, period六日就清, 但今次已痛了一星期. M come應該是二十八號的, 我十五號就開始痛, 日日都好唔自在. 希望同妳一樣咁好彩, 可以bingo啦, anyway thank you for your advice.

jeje

首頁

尾頁

跳至