自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

上網買飛,黎到先知無机动遊戲玩,想refund 或改曰期都要等,等到而家都唔知想点,無指引,將我地當波定來定去。
[img]http://www.baby-kingdom.com/static/image/common/mobile_v1.gif[/img]

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:不知所謂的AlA嘉年華

重未有牌?

總有離別的時候

大宅

畀面勳章 陪月勳章

回覆:joyceccw 的帖子

唔係明天先開幕咩???

男爵府

其實佢都黎擺幾個月,
我都唔會一開始就去,
最緊要睇下啲遊戲安唔安全先

伯爵府

熱血勳章

無機動遊戲咁有咩玩

男爵府

玩具勳章

引用:其實佢都黎擺幾個月,我都唔會一開始就去,

原帖由 hiyuet 於 14-12-23 發表
其實佢都黎擺幾個月,
我都唔會一開始就去,
通常玩到後期就開始有故障

珍珠宮

好媽媽勳章

琴日定前日已經講未有牌無得玩住啦

我有兩隻大小魔怪""

大宅

我仲唸住星期六去,好彩未買票

伯爵府

引用:其實佢都黎擺幾個月,我都唔會一開始就去,

原帖由 hiyuet 於 14-12-23 發表
其實佢都黎擺幾個月,
我都唔會一開始就去,
同意。特別係機動遊戲,會等到開幕中期才去

大宅

開心吸收勳章 畀面勳章

入場費幾錢?

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

引用:上網買飛,黎到先知無机动遊戲玩,想refund

原帖由 joyceccw 於 14-12-23 發表
上網買飛,黎到先知無机动遊戲玩,想refund 或改曰期都要等,等到而家都唔知想点,無指引,將我地當波定來 ...
我本來買左19號票, 但因廷期, 佢地當日有打電話比我通知, 之後都收到email 通知賠償, 但你今日又唔知, 其實冇牌就唔好開住啦, 玩死

男爵府

回覆:joyceccw 的帖子

冇牌就唔好開住啦!

做人至緊要開開心心 :-D

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

【本報訊】闊別近八年的「歐陸嘉年華」原定上周五開幕,但因主辦單位仍未取得牌照及相關許可證,延至今日正式開幕。昨開放給傳媒參觀,但大部份機動遊戲及攤位仍在測試及佈置階段,部份更未開始組裝。主辦單位指今日會有8至10個機動遊戲開放,但機電署回覆該公司仍未取得機動遊戲的「使用及操作許可證」申請。市民能否成功玩機動遊戲的機會成疑。
記者:黃靜薇

毗鄰中環摩天輪的歐陸嘉年華共有35項遊戲等設施,其中25項為機動遊戲,包括曾為港人帶來無數刺激回憶的G-force亦強勢回歸,並進級成王牌遊戲G5,它背靠國金2期,時速高達110公里,比起只有85公里的G-force離心力更大,360度高空旋轉令人頭暈心跳。
歐陸嘉年華還有於外國非常流行的機動遊戲「Atmos Fear」,除鐵臂會360度空旋外,四排一體的座椅以及單一座椅也會隨音樂而轉動。不過,場內亦有適合家庭玩樂的機動遊戲如小型過山車及碰碰車等。
嘉年華也設有全港首個戶外溜冰場,工作人員也會協助不諳溜冰的市民,操控「海獅仔」暢溜。每個遊戲須先付3至10個代幣不等,每個代幣售10元,其中G5最貴,玩一次須10個;溜冰場成人每次6個、小童則4個,租鞋另加1個代幣。
場內還有10數個攤位遊戲,以投擲毛公仔為主,亦有熟食飲品區及售賣精品的聖誕市集。場內還有免費供市民玩樂的區域,如3D鏡幻之旅,大型鏡面會反射地上約兩層高的歐洲聖誕屋,市民只要躺卧地上,便可以做出攀爬屋簷等「高難度動作」;Xbox推出首在亞洲區亮相的新遊戲Screamride,市民可免費試玩,並以3,580元的優惠價購買Xbox One,附送禮品套裝及兩款遊戲。

成人票125元包10代幣

但記者昨日見大部份機動遊戲仍未完成裝嵌。The Great European Carnival首席執行官鄧米高表示整體場地已完成八成半,今日開幕時預料將有8至10個機動遊戲,明年1月中25個機動遊戲才會全部開放。
嘉年華成人門票125元,包括10個代幣,主辦單位稱不會因機動遊戲未全部開放而減價。

機電署昨回覆本報指,已發出當中12部機動遊戲機的設計申請,但有關單位仍未申請「使用及操作許可證」,而且批核時間需三個工作天,換言之主辦單位未必能趕上今日開放機動遊戲。主辦單位昨晚仍稱開放與否要視乎今日情況而定。

歐陸嘉年華

舉行時間:2014/12/23-2015/2/22
地  點:中環新海濱
開放時間:今日開幕:3:00-11:00pm;其餘日子:11:00am-11:00pm
入場收費
成人門票:125元(包10個遊戲代幣)
小童長者、殘疾人士門票90元(包7個遊戲代幣)
重點遊戲:G5(360度高空旋轉)✽、XBOX Screamride全亞洲首次免費試玩、3D鏡幻之旅、戶外溜冰場、聖誕市集
註:機動遊戲需另付指定數量的代幣,一個代幣為港幣10元
✽開幕初期未確定能否開放
資料來源:主辦單位

http://hk.apple.nextmedia.com/news/art/20141223/18978709

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

得咁少嘢玩收咁貴,d攤位獎品又唔吸引。

伯爵府

無機動遊戲

公爵府

好媽媽勳章

戶外溜冰一節玩幾耐

唯一吸引我嘅野

大宅

之前上網睇唔係125元有100個代幣咩,依家120元得10個代幣,咁咪好貴

男爵府

本身都有諗住去,好懷念g-force,但新既g-5要10個代幣即成100蚊玩一次係唔會去玩囉
仲有fd傻豬豬諗住聽晚平安夜去

大宅

今曰去到,條龍超長,入到去先知唔洗入埸券,甘我地点解要上網買飛?我地去CS度問,他又点我地去換硬幣,但我地去到先知原來d机动遊戲唔开得,因為末有牌,但我地之前無收到通知。排完好長龍,原本話每人廿个硬幣做補償,跟隹又話只係俾返10个,其实我地想退款或改日期,果个職員又叫我地企埋一边,又话要返去CS度。最后展轉反則下終於有果話得事的鬼佬,肯双倍俾硬幣同可再次入埸,終於解決了。我發現可能岩岩开,d員工好多野都唔知同唔識用,開scanner scan tickets都搞好耐,有人好燥係甘鬧前線員工都好慘。希望下次会有改善。

男爵府

畀面勳章

仲想去湊熱鬧,香港好少有同類型嘅嘢

首頁

尾頁

跳至