自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

請問大家知唔知邊度有DELL電腦賣??
THX!!

大宅

原文章由 m琳琳 於 08-4-20 15:23 發表
請問大家知唔知邊度有DELL電腦賣??
THX!!

我見灣仔電腦廣場有

複式洋房

上網買都得架!
http://www1.ap.dell.com/content/ ... &l=zh&s=gen

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 陪月勳章

佢個網有架,可以打tel去訂,我公司都你咁

伯爵府

thx!!
我打去問過喇,因為我想供,佢地要over$5000先有得供,仲要高息,所以想睇下街有冇得賣..

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

男爵府

冬日勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

沙田新城市廣場1期6樓641號鋪
灣仔軒尼詩道130號灣仔電腦城1樓104號鋪
深水埗高登新翼電腦中心地下3號鋪
旺角奶路臣街8號旺角電腦中心313-315號鋪

http://dell.com.hk/22

Tel : 29693178
(mon~fri ) 9:00a.m.-7:25p.m.
(sat~sun )10:00a.m.-5:00p.m.

伯爵府

原文章由 魚生 於 08-4-20 15:47 發表
下!你買dell牙?祝你好運!

下???乜唔好ga??
咁邊隻好呀??

男爵府

冬日勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我用左幾年dell ,又冇問題喎 !

原文章由 魚生 於 08-4-20 15:47 發表
下!你買dell牙?祝你好運!

子爵府

我都用緊 dell,之前公司都係全部用 dell
so far 真係無問題喎 ~~~
而且我覺得佢地 d customer service 幾好喎
tech. support 都好 helpful
有時即時解決唔到o既問題,佢叫我留電話
之後真係覆我,教我點攪,仲再打電話黎問係咪攪掂,仲有無問題.......我覺得今時今日,佢地個服務態度一流喎

大宅

我用緊Dell Laptop,06年2月買,07年3月上門換左一個hardisk,都咁上下,電器用一年都有問題,之後12月鍵盤突然壞左,Dell call 人上黎換,檢查hardisk又發現又問題,所以又換一個。上個月換左個DVD ROM同鍵盤。上星期電腦變得好慢,我backup 左少少files,點知再開機就開唔到了,上星期一又換左一個hardisk,motherboard and fan。我唔知是否我用得不當,總知我部機好多問題,雖然以上全是免費,因我加過保修,但填寫問卷調查時,我都填我唔會建議朋友買DELL。

原文章由 Elim_mama 於 08-4-20 15:56 發表
我都用緊 dell,之前公司都係全部用 dell
so far 真係無問題喎 ~~~
而且我覺得佢地 d customer service 幾好喎
tech. support 都好 helpful
有時即時解決唔到o既問題,佢叫我留電話
之後真係覆我,教我點攪,仲再打電話黎問 ...

珍珠宮

畀面勳章

原文章由 chan-loretta 於 08-4-20 15:51 發表
我用左幾年dell ,又冇問題喎 !

我用緊佢地既NOTEBOOK, 冇野呀, 都幾年, 好地地. 但係DESKTOP既話, 我覺得唔係好惦.

男爵府

我都買左部dell嘅notebook拎3番大6用,用左差不多2年都冇問題喎
《 在神面前萬事非偶然,因神計劃萬有。》

大宅

dell既DESKTOP, 我覺得簡直唔惦.
買電腦要睇吓自己嘅實際需要
同埋會用邊款系統視窗

我就自己砌

大宅

如果你屋企人都吾熟電腦買HP啦
視窗用番XP,大部份舊軟件都吾支援VISTA
要用vista就有可能要放棄/升級現在用緊嘅軟件
P4 或以下[上一代]的處理器亦吾可以用vista
Intel Core(TM)2 Duo或以上 才支援

[ 本文章最後由 popo2002 於 08-4-20 23:57 編輯 ]

男爵府

我公司都用DELL 几年了, 但燒碟機真的差點, 約一年就壞, 其它都沒問題。一月初, 我自己都買咗部DELL, 買電器都好講運氣的。

DELL 沒有免息分期的, 自己找銀行分期, 會平D的。其它電器店沒有DELL 這牌子買的, 我都係網上訂購的。

** XP視窗會在七月起全面停售, 微軟只作有限度支援, 所以你買時要想清楚了, 現時有很多機都係跟Vista的。
http://hk.news.yahoo.com/080222/12/2pbux.html

[ 本文章最後由 mable1124 於 08-4-20 23:50 編輯 ]

大宅

如果有大學嘅親戚買廠機可以搵佢哋幫手
年年開學/間中都有公司提供優惠

大宅

如果你係老手,對一般電腦故障可以應付得來
寫低budget去深水埗砌機
間正X都幾出名幾好

首頁

尾頁

跳至