論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

醒目開學勳章

原來比人炒既工人,一定要返印尼,然後...

原來比人炒既工人,一定要返印尼.如果個工人再返黎香港,佢地要再還成六七個月人工架.
之前我炒左個衰工人,佢一月份返左黎.到而家重要還錢比另一agent.知道後;我覺得有D心涼,係咪好衰呢?如果係妳地,會有乜感覺?

伯爵府

Re: 原來比人炒既工人,一定要返印尼,然後...

真的!如果你在她還欠一個月錢前炒她。她是要由頭還過。比人炒多幾次白做兩年。

大宅

呢樣嘢我都知,所以我成日都話啲印印蠢過隻豬格,不過,如果個印印係同個agent夾埋搏炒,咁就另計.

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

totally agreed.........

ballpen 寫道:
印印蠢過隻豬格

複式洋房

Sk1:

我反而覺得佢好好彩,又有人肯請佢,好過係印尼

大宅

佢改過個名就可以再來,啲例都係廢的.

大宅

希望第日出智能身份証既時候可以冇這個問題.手指摸冇得改掛?

大宅

我諗政府唔會check佢哋手指模的,佢哋又唔係有案底,如果政府肯check,依家都可以check,因為政府已電腦化好耐喇.

首頁

尾頁

跳至