跳至

首頁
12345...93

尾頁

洋房

Hi 各位媽咪 ,

我已兩位媽咪 , 一個已3歲 , 一個剛剛半歲
因我同先生 , 一至五都返工 , 所以要待星期六或日 , 才帶D小朋友去公園玩 , 一係就去商場行 ... 又或者去下行山 .
但我兩發覺我們的小朋友都很怕人 . 想參加吓D集體活動 ..但又找不到 ..
所以我想筆如問問各位媽咪 , 如07年9月份B可集合一起出來玩 ..

大宅

Good ar!

但佢地咁細, 可以去邊度玩同玩 d 咩呢??

洋房

回覆 #2 panda_ruby 的文章

我知 ,
所以咪看看有沒有攪手可一起玩 .
因我看之前有個半歲生日攪過 ..

別墅

我見到有個地方搞生日會或者幾好架。中心的人仲會諗埋遊戲俾我地一齊玩,但要等到1歲先可以book囉。好平,地方好大,仲有場地佈置tim。Good ar

http://www.methodist-centre.com/fss/2_2_1.htm

洋房

回覆 #4 fafa_yim 的文章

好呀 ! 多謝你媽咪帶來此消息 . 我如何聯絡 ?

你呢媽咪 , 你BB幾多個月 ? 是否同我BB一樣9月份出世 ?

別墅

原文章由 CCLee 於 08-4-21 16:55 發表
好呀 ! 多謝你媽咪帶來此消息 . 我如何聯絡 ?

你呢媽咪 , 你BB幾多個月 ? 是否同我BB一樣9月份出世 ?

我bb9月25日出世架,就快7個月囉。
我pm MSN個add俾你呀。

不過如去個個地方搞,要多人(最少20人)先抵架。

[ 本文章最後由 fafa_yim 於 08-4-21 17:09 編輯 ]

洋房

回覆 #6 fafa_yim 的文章

好呀 ... 真是很開心 .

我知 , 但我出了題目 . 說07年9月出世bb只得一個回應 ..望能可 20個人一起玩你話bb幾開心 .

複式洋房

這個提議好好呀, 我都見到之前攪過個半歲生日會, 因為事後才看到 message, 所以參加唔到 lor.
我個 bb 都係 07年9月份出世 (9/21), 平日都係同 bb 行下商場, 行山啦, 同親友食飯啦, 都無咩 bb 的集體活動o架, 如果多 d 人 (bb) 一齊參與, 真係唔錯...

洋房

回覆 #8 kinsze_yung 的文章

你好 ~很高興認識你媽咪 .

但須要找吓 07/9m份出世bb , 現在只有我地幾位媽咪 , 望能有多d人參加 .

有時候真是想同多d小朋友一起玩 , 不但自己開 , 我相信d小朋友都會後開心

我大bb(03年/2月19日)另個細b (07/9m27日) 出世 . 兩個都是囡囡 .

你呢 ?

得閒咪上來一起談吓 ~

大宅

hi ! 我個B女07年9月7日出世, 都可以join埋一齊玩. 你地係邊一區 ? 會唔會考慮下組D playgroup ? 咁D BB都有D活動 engage 下.

複式洋房

Hello! My baby was born on 28/9/07. Gathering, good idea!

大宅

Hello, 我阿b9月28日出世,我都想參加呀
阿b好認人架,我都想佢多d同其他小朋友玩下,可以促進人際關係...

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

你好,我B女係9月24曰。有活動可PM我

大宅

good!我仔仔9月5.有得玩

大宅

我b仔係9月1曰出世。有活動請PM我

洋房

回覆 #12 angel_cheng 的文章

我個囡亦是很認人 , 所以大家媽咪一齊玩 , 但我唔在那裡有地方 .

筆如問問以上靚媽咪 ..

各位有咩好提議 ?

洋房

回覆 #12 angel_cheng 的文章

我個囡亦是很認人 , 所以大家媽咪一齊玩 , 但我唔在那裡有地方 .

筆如問問以上靚媽咪 ..

各位有咩好提議 ?

洋房

回覆 #10 Choimk 的文章

你好 !

我都會考慮下組D playgroup , 但在那裡攪呢 ? 請問媽咪有沒有提議 ? 我真是否認識 ...

我住在香港仔 , 你呢媽咪 ?

複式洋房

原文章由 CCLee 於 08-4-21 18:42 發表
你好 ~很高興認識你媽咪 .

但須要找吓 07/9m份出世bb , 現在只有我地幾位媽咪 , 望能有多d人參加 .

有時候真是想同多d小朋友一起玩 , 不但自己開 , 我相信d小朋友都會後開心

我大bb(03年/2月19日)另 ...

Hi CCLee,
我都好高興可以認識你地
我 bb 昨天剛 7 個月大啦, 想佢同多d小朋友一齊玩, 我係筲箕灣區.
其實, 邊區都唔緊要, 反正約出黎比 bb 一齊玩, 我地媽咪又可以傾下, 真係唔錯.

洋房

回覆 #19 kinsze_yung 的文章

我都後開心 , 能夠認識你 Kinsze 媽咪 和各位媽咪 .

我相信各位媽咪都不介意去邊區 , 最重要d寶貝一起玩得開心 . 正如 Kinsze 媽咪話 , 亦可以同大會聚聚一起傾下交流吓,
真係唔錯.

但我沒有頭緒在那裡找一個地方 .. 請各位媽咪如可建議 , 不彷可提出 , 或攪攪 ..請各位媽咪參加 .

首頁
12345...93

尾頁

跳至