潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

手電:6230???

請問有冇媽咪或者d朋友用梗呢??好用嗎??來電鈴聲可以用mp3作響聲嗎??
眾裡尋他千百度,驀然回首,那人卻在燈火闌珊處!!
生死有命,富貴由天

大宅

Re: 手電:6230???

始終都係nokia0的機好用.....
我之前部nec n700,慢到死,
依家轉番nokia機,快幾倍.....
部機overall都唔差,0甘0既size都算一部強機,
mp3可唔可以當鈴聲,我要問下我老公,
因為我都未摸熟部機!
[size=medium]queensroad

伯爵府

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

咁麻煩你幫我問問你老公啦!!因為我幾想買呢部機!!
生死有命,富貴由天

大宅

janet:
我問了啦....係得0既!

[size=medium]queensroad

洋房

我老公都

伯爵府

queensroad 寫道:
janet:
我問了啦....係得0既!

咁請問會唔會好細聲同埋拆拆地呢??因為我哥哥用N-Gage我覺得d聲好似幾細聲同埋有少少失真!!
生死有命,富貴由天

伯爵府

[quote]
threepio 寫道:
我老公都
生死有命,富貴由天

洋房

janet,

D聲真係唔錯, 又唔覺佢拆, 同一部mp3機的效果差唔多.
部機三千幾, 再加埋張card四百幾, 都要成四千蚊先得

伯爵府

嘩....張咭要成買百幾蚊架??咁如果唔買咭,係唔係冇得聽mp3架喇??我話拆,係話用mp3就響聲時會唔會拆呢??
生死有命,富貴由天

洋房

如果唔買張咭, 最多只可以dl到四隻歌仔, 而家用

伯爵府

咁係唔係即係唔買張咭,用MP3做鈴聲都係得四首呢??
生死有命,富貴由天

洋房

絕對正確

伯爵府

咁要諗諗先lu...
生死有命,富貴由天

男爵府

熱血勳章

threepio,

我想問下部機影相靚唔靚呀, 我都想送部比我老公呀.

子爵府

Janet :
我4月2日日果日好好彩買倒第一批機!呢部N記既6230,我由上年11月尾等佢等到4月,真係未試過咁長情架陰公!呢訓機雖然唔算係D咩超級機,(同第2D牌子比)但佢喺NOKIA黎計,現金都算係數一數二喇!我買果陣比人炒貴左成500蚊,但我諗都唔諗就買左喇....真係兩個字講晒,超正~~~

而家你想喺街買現貨真係好難,因為好多都喺2/3個月前就比人訂晒,我3月喺123訂左部機,佢都係尋日先覆我話有機返,但都係2個星期後既事...果陣我個FD係識得個電話舖老細,我先可以咁快買倒咋!

用左一個月,可以話你知我對6230睇法.
1.佢6萬幾色,的確比7250果批機清,但最衰就個MON都重係128X128
2.6230本身跟機得張32M既MMC咭,如果你要Save MP3,就要計住數黎Save,因為平均一首歌都要成4/5M.我最過可以SET倒7首歌,但就真係要揀D唔好咁大M數,或者太長既歌,咁就會好D
3.點解D人個個一出6230就要換咭,因為唔想"SIDE"左佢部機,因為佢既MP3既聲真係好靚,我身邊既FD出左幾隻唔同牌子既機,一對比,就真係N記D聲大D同清D
4.如果想唔換咭既,可以用電腦既Media Player將歌壓縮先,咁可能會可以放多一兩首歌都唔定,(我都係上網問返黎架,但就未試過)
5.我用緊MP3黎做來電聆聲,唔係唔得,不過就只會聽得好短架咋!因為首首歌D前奏都有成十秒八秒(至少)但都好過用MIDI做聆聲既,起碼冇咁單調...但就千其千其唔好上網D/L呀!真係超級搵笨,首歌仔上網試聽就跨啦啦.....但落到部機就....重要成$15一首架陰公!我D/L左3首,真係連骨"喇"都赤埋...如果你真係出6230既話,我教你買部Card Writer返黎用丫,好鬼正,百零蚊攪掂,重可以隨時換歌,d聲又靚,價錢重平過你買紅外線成倍添呀!你send返10首歌都回晒本喇!
6.而家N記重可以睇視像短片(由有線提供)雖然畫面係細D,但好方便,有陣時我返HK食飯,都會幫我隻佬CHECK下交通...重有6個頻道睇,但當然你唔好要求佢好似電視咁清啦!不過都重可以接受既..... :-P :-P :-P
7.佢既拍餖片同錄音功能,都比6220長晒,好似我今日返手語班咁,我又聽唔切,又記唔晒,我即時攞出6230出黎,發揮佢既小宇宙力量,都拍左成6/7個短片架,返黎再慢慢抄返落筆記,哈.....真係對我呢D老人痴呆既人好鬼有用架!

嘩~~~~~一講親呢部野就停唔倒口添! 講住咁多先啦 :-P (大家唔好誤會呀!我唔係頡電話架)
朱家有個小豬B,人人叫佢做家熹!
【醒世文】- 頭四句父母不親誰是親  不重父母重何人  你若重他十六兩  後代兒孫還一斤 千兩黃金萬兩銀  有錢難買父娘身  在堂父母百年稀  生時不孝死後悲

子爵府

Wing(婷婷媽咪) :
你要求唔高既,都可以架!始娒佢都係得果卅幾萬像,唔同G32,但都算好清架!
【醒世文】- 頭四句父母不親誰是親  不重父母重何人  你若重他十六兩  後代兒孫還一斤 千兩黃金萬兩銀  有錢難買父娘身  在堂父母百年稀  生時不孝死後悲

男爵府

熱血勳章

家熹媽咪,

唔該你既意見呀, 我諗住靜靜雞出一部送比老公, 係唔係以你所知123台而家係唔係斷貨呀, 因為我0係123台出機有九折架. 仲有想問藍芽個headphone係唔係要自己再買架?

子爵府

Wing(婷婷媽咪) :

你老公真係好幸福呀!^^係呀!123台一日返得4部機,我契姐喺裡面做,佢話123 一日返得4部6230咋!佢手頭上落左訂,訂呢部機既單,重有十幾張,你訂左幾耐呀!?不過老實講,好多人都費事等佢,加上佢而家都加返價(之前賣$3688,而家$3888)我諗你等多一星期倒啦!應該會有得攞既!

藍芽係要自己買架!佢跟機得"舊"電,耳筒,叉電器咋!

男爵府

熱血勳章

家熹媽咪,

嘻嘻, 我仲未訂架, 我咁做梗係有陰謀啦, 我老公比我迫佢1月同我去日本, 機票都出埋 :-P , 送返d野比佢塞住佢把口咋.....乜而家加左價呀? 等我去123台問下我有幾多折先. 唔該晒呀.

子爵府

Wing :
呢2日有d野做,係呢?你問成點呀!?我星期六果日陪個fd出旺角攞機,我個fd佢係用舊機換架!激死佢,排左成個鍾頭,氣友話佢部機有黑點,比唔倒9折佢.....而家我幫佢打比我契姐問,話可以照收....如果唔係一定比我個fd鬧死都似!哈~~~

首頁

尾頁

跳至