心聲留言

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

我覺得生左bb之後同自己屋企人關係好左相反同老公d屋企人差左

[size=small]本來同屋企人關係唔係咁好,因為我反叛,係佢地眼中我係唔定性,所以當我生左bb之後佢地覺得我定性了,同我關係就好返而且有左話題呢!! 相反同我老公d屋企人就差左好很多,,好似我唔想bb咁細個返大陸(6個月)而佢地一家上去拜山,我唔想帶埋bb迫車,過關........等等!!呢個時候,我唔見左銀包,佢地會以為我特登囉!!佢d親戚比說話我聽:你好少帶bb出街架!!咁保護佢,你同佢出親街咪要蓋住佢個鼻囉!! 仲有,我唔想咁早比咸野bb食,佢地唔理我,係咁比佢食,仲話我乜都唔比bb食喎.........我好唔開心呀!!
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

大宅

Re: 我覺得生左bb之後同自己屋企人關係好左相反同老公d屋企人差左

嘩, bb味覺好敏感, 少少味道對佢地黎講巳好豐富的了. 好似瘦肉茸粥, 不用加鹽的嘛, 書都有講啦.
如果係我, 我真係毫不客氣一手擋開. 我有責任保護仔仔架.

試過有一次同d親戚去酒樓食飯, 又係俾說話我聽, 梗係麻麻平時唔知講d乜, d親戚叫幫佢"出啖氣".

岩岩仔仔扭計, 我即時抱佢起身, 去左附近公園玩. 佢地慢慢食囉.

伯爵府

牛年勳章

Re: 我覺得生左bb之後同自己屋企人關係好左相反同老公d屋企人差左

kcpak
我同你一樣 ,同自己屋企人關係好左 ,多左野講, 但同我老公屋企人就差左, 佢地又係成日覺得我咩都唔比bb食 ,佢地又話bb要食d鹽喎~~
仁德厚澤載福慧輝炫矢志盛風華

大宅

好媽媽勳章

我就同我阿媽關係好左,以前我係頂心杉.成日駁咀.但自從生左阿仔後,係佢幫我最多,自己有個仔又知道做阿媽辛苦.反而同老公屋企人以前都無乜兩句,而家我就非常憎我奶奶,因為佢做左好多黑人憎既事. :-x

別墅

kcpak,
唔好唔開心啦~ 保護bb呀! 我都唔會比人亂比bb食野, 尤其係有味精同salty野~!!! 聽講話對bb肝腎唔好架!!!
得閒約我出黎玩啦~!!
ling

複式洋房

kcpak,

唔好唔開心啦! 我同你情況一樣, 得閒上來bk傾下啦!

別墅

我同你地一樣我老公GA屋企人一向都唔多LIKE我,而家更加唔LIKE!
我係同我老公姊姊打工,做文職,我做唔到佢地GA工作要求,我已做到100分但佢地覺得唔夠好,佢姊姊唔係我面前話我,而係我背後話我.係我老公GA其它屋企人面前話我工作上GA錯,呢樣野係我老公昨晚先講比我知.我知道後好唔開心.佢口口聲聲話公司分明.點解又要係我老公GA其它屋企人面前話我工作上GA錯?老公GA屋企人而家更加唔LIKE老!

愛一個人! 要了解,也要開解;要道歉,也要道謝;要認錯,也要改錯;要體貼,也要體諒; 是接受,而不是忍受;是寬容,而不是縱容;是支持,而不是支配;是慰問,而不是質問;是傾訴,而不是控訴;是難忘,而不是遺忘;是彼此交流,而不是凡事交代;是為對方默默祈求,而不是向對方諸多要求; 可以浪漫,但不要浪費;可以隨時牽手,但不要隨便分手。

男爵府

點解我的情況和大家都係一樣既, 唔知點解老公果邊的屋企人特別麻煩, 永遠我們只有服從佢地, 冇話佢地可以就我; 有時我諗可能奶奶以為佢先係bb的既阿媽, 永遠自己話哂事!!!!

首頁

尾頁

跳至