夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

自從我決定返阿媽到坐月後,我老公同阿媽d 關係開始好差,依家好似仇人咁!有d 長…

起初佢地d 關係都ok﹐自從我生左之後佢地開始有磨擦,仲試過對鬧,我老公成日係我面前鬧阿媽,阿媽又成日投訴佢,咁落去我就來有精神病,但係我一定唔會俾阿b 返老公果到,因為佢果到環境實在太差,我之前唔想住係果到,但係因為無錢,逼我住到生!返左阿媽到我舒服d﹐又有阿媽幫手湊b, 雖然我都覺得阿媽把口係好煩,但係佢都盡心盡力湊b❢所以我為左阿b選擇係阿媽到住,但係我同我老公d 關係就越來越差!佢成日都覺得我幫住阿媽,唔理佢感受!佢已經唔想上阿媽到,一星期上一晚!我對c6感覺亦淡左好多,有時仲好憎佢,咁我依家可以點,就來放完產假啦!到時更加無時間解決我同c6 的問題!有咩方法?我唔想搞到離婚

複式洋房

回覆:老公同阿媽勢不兩立!好似仇人咁

唯有搬出去住架咋
我之前坐月時係娘家,同自己啊媽嘈大鍋,我老公又同啊媽嘈,三個人關係似仇人
坐完月一星期內就搬左
搞店

男爵府

搬出去住“如果唔係你好易無左個老公!

複式洋房

回覆:ling6236 的帖子

我老公份工唔穩定,得我份糧唔夠租樓同請工人湊b

大宅

引用:我老公份工唔穩定,得我份糧唔夠租樓同請工

原帖由 ivyng8888 於 14-12-28 發表
禁邊有得解決丫你又唔住佢度佢又唔住你度!大家都唔讓步無可能好返wo!又無可能搬出去,一係你讓步啦,要男人過媽媽度住十個男人八個唔鐘意,要女人過奶奶度住,十個有九個都唔願意但都無奈接受!

你自己揀啦

公爵府

同你阿媽講,我唔想無左個老公,唔想離婚,叫你阿媽唔好煩。
又同你老公講,阿媽無義務幫我地湊,叫佢當阿媽發up瘋。
唔該你坐完月就反歸啦,否則我係老公都心淡。
仲有,無錢就忍下!

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

咁就真係睇你要老公定要老母
2者不能共處一室 就必需分開住
倒番轉 你同你99勢不兩立 你要求搬出去
你老公死都唔要 死都要跟住個呀媽 你又會有乜感受?離婚?你都會覺得個老公唔愛你 叫佢抱住呀媽過世 繼續飲奶唔識大

琥珀宮

引用:我老公份工唔穩定,得我份糧唔夠租樓同請工

你唔想離婚就得兩條路,坐完月一係返男家,一係搬近你阿媽 !

明知咁環境仲要生,無得怨,辛苦d在男家忍下等排公屋啦,個b可以就留係外家湊!

公爵府

回覆:ivyng8888 的帖子

咁最好都係搬喇,唔通想冇咗個老公呀,冇可能成世住外家架,趁而家仲可以挽救

大宅

回覆:小華子 的帖子

點解係個阿媽有問題??

侯爵府

你玩野咩?仔又生左,但同個仔個老豆分開住,之後痴番d個阿媽,你老公係咩?借左粒精俾你生仔,之後你帶番外家自己養呀?你自己覺得有無唔妥呀?你一直知你老公,大家咩環境,但都係要過日子,邊有得就你舒服,個男人就家不成家,你話你憎你老公,我相信再遲下,佢唔需要你憎,佢都對你無感覺,對小朋友更加無,因為無相處,佢去你外家只有對你阿媽既怨恨不滿,唔會有心情對小朋友產生愛。

搬出黎住啦,套房都好,最起碼係一家人,唔好講咩我湊唔掂,你生得,窮得起就湊得掂。

瑪瑙宮

襯叫坐完月係一個下台階您搬返佢度住, 如果再延長重兀突. 再長 d 您實無左個老公, 得返您同囝同您呀媽一齊住, 您想咁樣發生嗎? 同埋您自己都識講, 住唔到 99 度係環境差咋喎, 唔係您同 99 相處唔到喎, 反而搬您老公過黎同您媽相處唔到, 咁唯有將佢兩個分開.

侯爵府

引用:自從我決定返阿媽到坐月後,我老公同阿媽d+

自從我決定返阿媽到坐月後,我老公同阿媽d 關係開始好差,依家好似仇人咁!有d 長…

起初佢地d 關係都ok﹐自 ...
妳唔願返去老公度既呢個行為,其實已經逼緊大家走向離婚

公爵府

引用:自從我決定返阿媽到坐月後,我老公同阿媽d+

起初佢地d 關係都ok﹐自 ...
男人同自己媽媽,就好似女人同99既關係一樣,尤其係男人覺得女人翻娘家,自己會冇尊嚴咯

水晶宮

唔好等佢哋見住,問題慢慢解決喇

子爵府

其實樓主老公同阿媽係為咗乜野嘈?湊B方法唔同?我覺得比較少男人會同外母嘈,就算唔鐘意都只係會唔出聲既啫......

水晶宮

搬出去住 你兩公婆返工 bb俾阿媽湊

男爵府

lazywife 發表於 14-12-28 21:51
你玩野咩?仔又生左,但同個仔個老豆分開住,之後痴番d個阿媽,你老公係咩?借左粒精俾你生仔,之後你帶番 ...
我覺得又唔使講到咁,家家有本難唸的經。如果搬到,樓主都搬左啦!其實老公都有責任改善現在這處境,並不是要樓主接受了事。

男爵府

引用:你玩野咩?仔又生左,但同個仔個老豆分開住

原帖由 lazywife 於 14-12-28 發表
你玩野咩?仔又生左,但同個仔個老豆分開住,之後痴番d個阿媽,你老公係咩?借左粒精俾你生仔,之後你帶番 ...
Agree

男爵府

開心吸收勳章 DHA勳章

你個case 同我老公家姐一樣……最後佢一家搬到勁遠……反而而家關係好左d

首頁

尾頁

跳至