在職全職

跳至
[全職媽媽] 產假倒數

首頁

尾頁

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

仲有1星期就放完產假, 阿女每朝早就會推比阿婆湊, 又擔心又掛心, 始終阿女得個兩個月人仔, 怕佢又唔適應時, 阿婆又冇自己咁好心機湊
宜家阿女兩個月人仔, 踏入3個月, 朝早我返工前餵一餐, 阿婆應該只負責佢, 中午同晏晝一餐, 及黃昏, 食5安, 係咪都正常呢?
不過最近我激嬲左我阿媽, 唉…點算呢…就係呢樣野 令牛3個比攞攞戀, 佢又未去到會對阿女唔好, 不過我就好難交低清楚啲野比佢姐, 唉…其實佢只不過係我坐月時日日過黎, 到坐完月仲成日驚我晏晝一個人冇野好食, 成日諗直口上黎, 我叫佢唔好上, 唔比佢上姐, 咁真係好煩丫碼, 佢嬲我唔係問題 我擔心阿女要交比佢湊姐, 唉…都係自己蠢同一時激動, 明知有求於人都唔忍下攪到宜家唔知點算

珊瑚宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 開心吸收勳章

你請佢出街食下飯, 等大家好落台啦.

你都係為人媽媽, 真係要惜福, 阿媽點都係錫仔女架啦, 你唔好有bb 冇阿媽, 又攪到大家咁見外, 仲要算住咩有求於人果d 野啦, 佢想探自己個女同粒孫都要搵籍口, 又要被嫌棄, 其實佢好悲涼. 交bb 俾老人家湊, 點都要隻眼開隻眼閉, 只要唔過份咪算囉. 你好幸福, 坐月時媽媽可以日日上黎, 上到你嫌煩... 我幾年幾見阿媽幾個月, 甚至得幾日咋....

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

回覆:產假倒數

所以宜家有啲後悔咁對佢, 我都有打下電話問佢過唔過黎睇阿b, 但佢態度已轉變左, 未係去到好彊, 但已唔似以前咁

珊瑚宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 開心吸收勳章

sumpo 發表於 14-12-28 22:26
所以宜家有啲後悔咁對佢, 我都有打下電話問佢過唔過黎睇阿b, 但佢態度已轉變左, 未係去到好彊, 但已唔似 ...

兩母女冇隔夜仇, 佢都係適應中呢. 你有時間不如帶粒孫俾佢見啦, 老人家一見粒孫就乜都唔記得架啦~

水晶宮

2019新春慶豚圓

回覆:產假倒數

你媽媽都係擔心你湊住bb冇啖好食啫,我湊住個仔都不知幾想家人嚟揾我,食野都有人睇住個b嘛

首頁

尾頁

跳至
熱門主題