懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

順產生過jm你地痛左幾耐先生到阿B,個種痛似超級M痛定絞肚痛

公爵府

引用:順產生過jm你地痛左幾耐先生到阿B,個種痛

原帖由 renemeow 於 14-12-28 發表
順產生過jm你地痛左幾耐先生到阿B,個種痛似超級M痛定絞肚痛
凌晨五點陣痛,下午三點破水

珍珠宮

2018復活節勳章 DHA勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:大家陣痛幾耐先生到B,似邊種痛法?

痛左19小時才生到,個種痛係經痛10倍,但好神奇生完後,瞓夠8小時,什麼痛都沒有了,康復好快,走得食得。

複式洋房

M痛定絞肚痛都唔似,係痛到成身乸埋,唔識形容

複式洋房

由入院計13小時後生。初頭似肚痛加m痛,都忍到,中後期就好似個骨盆俾人撐大左甘,個下先痛。

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

第一次入院計到生得出用左廿幾個鐘,果種痛係周圍都痛,唔識講,總之訓又訓唔到,坐又坐唔到,淨係識叫丫b快d出黎。第二次陣痛入院,即見紅,人手穿水,入產房,但到生到都玩左7個鐘,其間好眼訓,一無咁痛就訓著,訓著一分鐘又超痛,痛足一分鐘就恰著,恰著又再痛,梅花間竹咁,個痛楚係第一胎多一倍。

男爵府

2019勳章

引用:順產生過jm你地痛左幾耐先生到阿B,個種痛

原帖由 renemeow 於 14-12-28 發表
催生.. 陣痛3個鐘..就生左

男爵府

2019勳章

不過我系自己凌晨穿水.. 去到醫院都完全冇陣痛.. 所以穿水後12hr 先塞藥催生.
似絞肚痛.... 生果下更似痾

男爵府

2019勳章

引用:痛左19小時才生到,個種痛係經痛10倍,但好

原帖由 bobo101^*^ 於 14-12-28 發表
痛左19小時才生到,個種痛係經痛10倍,但好神奇生完後,瞓夠8小時,什麼痛都沒有了,康復好快,走得食得。
...
我生完已經即刻吾痛😂 不過我打左無痛
我覺得又冇10級痛.. 頂多8級 .. 可以接受到
不過我都痛到震 由其是開到4-7指果陣... 一打完無痛已經8指

大宅

痛連生用咗35個鐘,有如十級腸胃炎!好急ke但all唔出!

複式洋房

引用:Quote:原帖由 bobo101^*^ 於 14-12-28 發表

原帖由 Mineko 於 14-12-31 發表
我生完已經即刻吾痛😂 不過我打左無痛
我覺得又冇10級痛.. 頂多8級 .. 可以接受到
不過我都痛到震:d ...
想請問下妳是在私家打無痛嗎?無痛是在咩時候先開始打? 網上見有人話開到4度先打,咁即是都要經歷好痛的宮縮陣痛? 生個陣係咪藥力會散之後又要痛住生出黎?

複式洋房

第一胎12點穿水入院 兩點到產前病房 初初係無咩感覺 4點幾開始有輕微m痛feel 之後慢慢加強 6點幾開始勁痛 痛到訓吾到 行黎行去 條腰好似撕開緊 d痛主要集中係尾龍骨度 8點入產房 以為生得 點知姑娘話仲要等 個時開左4 度 好彩開得開 10點幾開始俾我push d感覺好似十級攪肚痛 好想痾既感覺 11點零幾分生左

男爵府

2019勳章

引用:Quote:原帖由+Mineko+於+14-12-31+發表我生

原帖由 siulam173 於 14-12-31 發表
想請問下妳是在私家打無痛嗎?無痛是在咩時候先開始打? 網上見有人話開到4度先打,咁即是都要經歷好痛的宮 ...
我系外國呀... 開2指就可以打ga la..
不過我開到3指先覺得好痛..
揾得麻醉師泥.. 打完藥效開始到我已經8指
1個鐘內生埋tim!
我系一路打到生完2個鐘先停藥
生完已經行得走得 . 停藥後4個小時已經可以自己去廁所.
完全冇腰痛tim. 不過聴有d人會腿軟、痛

公爵府

畀面勳章

我都快, 痛了5個HRS左右就生

男爵府

2019勳章

引用:Quote:原帖由+Mineko+於+14-12-31+發表我生

原帖由 siulam173 於 14-12-31 發表
想請問下妳是在私家打無痛嗎?無痛是在咩時候先開始打? 網上見有人話開到4度先打,咁即是都要經歷好痛的宮 ...
我生果陣都keep會無痛ga..
不過都仲痛... Feel到下面有野痾緊出來..
我縫左3針 縫果陣都痛痛地ga...
不過比起陣痛.. 小兒科la

男爵府

2019新春慶豚圓 我的育兒心得勳章

開一兩度都係小痛啦,我都費事忍打止痛針,打左好眼瞓唔多痛,過左藥力開始痛,似m痛,最難頂係啲肌肉要push,但要忍住,怕未開夠度數,亂用力出事。我最後都係忍唔住push左兩下。跟住開九度。生時,唔知係唔係止痛針有效,唔覺痛呀!

男爵府

我係淩晨3點開始痛既,唔到6點就生佐喇,果種痛直頭係無法形容既。

侯爵府

最關心BB問題熱投勳章 BK Milk勳章

入左院24小時都開得一度,已經痛到想開窗跳落去,m痛加腸胃炎咁,醫生見到我奪命狂呼得咁辛苦,開到兩度已經推我落產房打無痛,打完終於有覺好瞓

大宅

早上朝早9:00入院、一路個種痛系頂到,到第二日早上話要催生,先開得2度、人工穿水,之后打止痛針、訓左3個鐘到,一起身已6度,個下想痾最難頂,死忍難忍忍多個幾鐘,落產房,下午4:31生左丫 b ..

公爵府

2019新春慶豚圓

回覆:renemeow 的帖子

痛咗6個鐘,不過有3個鐘係比較痛嘅,個種痛無法形容,不過生完之後有撕裂仲痛

首頁

尾頁

跳至