自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:Quote:原帖由+sumsumlaw+於+14-12-28+發表

原帖由 good_pig 於 14-12-28 發表
總係覺得有機會比人拉咁
都有機會嫁,咁岩有人投訴咪會lor

琥珀宮

開心吸收勳章 熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:原來有d+師奶在屋企有租麻雀桌服務,包埋茶

原來有d 師奶在屋企有租麻雀桌服務,包埋茶水零食咁......

咁同開賭場有乜分別,佢地唔驚比人拉先好野。
吓,犯法架~

simple is the best~

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 good_pig 於 14-12-28 發表原

原帖由 fattyfat 於 14-12-29 發表
吓,犯法架~
係囉,如果我要打,我唔會去呢d地方

男爵府

伯爵府

美好大世界2017勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 BK Milk勳章

引用:原來有d 師奶在屋企有租麻雀桌服務,包埋茶

原來有d 師奶在屋企有租麻雀桌服務,包埋茶水零食咁......

好耐啦,我朋友講畀我知,佢屋企就係咁,最少幾年前

子爵府

回覆:我認我大鄉里,乜而家打牌.....

我媽隔離屋咁樣做,已經1x年喇……每日開3枱,夠交租食飯

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

catcatcati 發表於 14-12-29 09:55
好耐啦,我朋友講畀我知,佢屋企就係咁,最少幾年前
真係呢

伯爵府

美好大世界2017勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 BK Milk勳章

good_pig 發表於 14-12-29 10:33
真係呢
係呀,喺屋企出租幾枱電動麻雀枱,包幫人買野食茶水果D,收入都夠生活。當然係犯法架啦,不過又無人告發。

寶石宮

引用:Quote:good_pig 發表於 14-12-29 10:33 真

原帖由 catcatcati 於 14-12-29 發表
係呀,喺屋企出租幾枱電動麻雀枱,包幫人買野食茶水果D,收入都夠生活。當然係犯法架啦,不過又無人告發。
...
如果有競爭對手,就有機會出事

伯爵府

good_pig 發表於 14-12-29 10:46
如果有競爭對手,就有機會出事
可能有人嫌嘈或睇唔過眼都會出事呢~ 要完全唔出事唯有唔做

琥珀宮

引用:Quote:原帖由+good_pig+於+14-12-28+發表但

原帖由 mulan1985 於 14-12-28 發表
我擺酒時位部長提過,唔記得開幾多枱飯嬿可以開一枱雀
酒樓有限制人數同麻將枱嗎?但d人四個人酒樓雀局都得啦,大大隻字廣告唔似犯法!

珍珠宮

熱血勳章 畀面勳章 陪月勳章

2,30年前姨媽姑姐已去呢D檔口打, 佢地係賺抽水

寶石宮

引用:Quote:原帖由 mulan1985 於 14-12-28 發表

原帖由 木土土 於 14-12-29 發表
酒樓有限制人數同麻將枱嗎?但d人四個人酒樓雀局都得啦,大大隻字廣告唔似犯法!

...
係囉 ,唔明

侯爵府

引用:原來有d+師奶在屋企有租麻雀桌服務,包埋茶

同d人按咗9成按揭都租層樓比人呀,係屋企幫一堆細路收錢補習一樣,你唔講無人踢爆咪唔理囉。

寶石宮

引用:Quote:原帖由 good_pig 於 14-12-28 發表原

原帖由 flori 於 14-12-29 發表
同d人按咗9成按揭都租層樓比人呀,係屋企幫一堆細路收錢補習一樣,你唔講無人踢爆咪唔理囉。

...
補習應該好過賭

琥珀宮

引用:Quote:原帖由+good_pig+於+14-12-28+發表原

原帖由 flori 於 14-12-29 發表

...
就算犯法有人踢爆,要有證據起訴都困難!

禁止訪問

珍珠宮

好媽媽勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 mulan1985 於 14-12-28 發表

原帖由 木土土 於 14-12-29 發表

...
唔知喎
我係包場擺酒,兄弟,長老d親戚好多玩,有人問部長可唔可好再開枱(重有地方可以開多3枱),位部長咁答

唔好點評我,電話睇唔到點評

寶石宮

引用:我以前住個屋村幾十年前已經有...而家都有

原帖由 siuchin媽 於 14-12-29 發表
我以前住個屋村幾十年前已經有...而家都有好多~~

話說我阿婆會去呢D地方玩,都俾人拉左幾次~~HAHA~ ...
咁型?

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

首頁

尾頁

跳至