懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

最近開始有特價,想買定個電泵。
會唔會冇奶出,浪費左個泵呢

子爵府

引用:最近開始有特價,想買定個電泵。會唔會冇奶

原帖由 miumiu925 於 14-12-28 發表
我係之後先買,因之前係埋身餵,後來阿b食過奶樽就懶唔肯啜先泵

侯爵府

回覆:miumiu925 的帖子

我會生左才買

複式洋房

回覆:BB未出世,大家會唔會買定電奶泵

我當初都咁唸,回來發現一定有奶,係多定少。最好買定雙泵,谷奶係痛到好難形容。我個單泵變咗冇用

大宅

千期唔好買住,我就係預左餵人奶,見到jasco有折就買左個電壬泵,但生完后等左10日都唔上奶,最后無開過來用,浪費左千幾元

大宅

引用:千期唔好買住,我就係預左餵人奶,見到jasc

原帖由 blythe0824 於 14-12-28 發表
千期唔好買住,我就係預左餵人奶,見到jasco有折就買左個電壬泵,但生完后等左10日都唔上奶,最后無開過來 ...
就係見到平,所以心思思想買。見到買avent單泵,送暖奶器同2個奶樽

別墅

引用:千期唔好買住,我就係預左餵人奶,見到jasc

原帖由 blythe0824 於 14-12-28 發表
千期唔好買住,我就係預左餵人奶,見到jasco有折就買左個電壬泵,但生完后等左10日都唔上奶,最后無開過來 ...
醫院小冊子話一定要生完佐埋身俾bb啜先會慢慢上奶架,齋等唔俾bb啜係唔會上到奶! 我之後問番我啲生完嘅朋友同陪月,佢地都係咁講。

別墅

我已經買佐喇,仲買佐電嘅雙泵添。
我之前都有擔心過同一個問題,跟著我不斷問有經驗嘅朋友同埋陪月員。佢地都係一致地話如果媽媽有心餵又肯堅持嘅其實一定有奶可以餵bb嘅! 所以我就決定買勁野,到時迫住唔餵都唔得啦!

伯爵府

買左雙泵,諗住半泵半埋身。

珍珠宮

引用:最近開始有特價,想買定個電泵。會唔會冇奶

原帖由 miumiu925 於 14-12-28 發表
我未生已經買定

我根據第一次經驗,我隻b 唔肯食,我啲奶一滴滴咁係醫院漏走晒,所以我今次要買定,bb 肯埋身餵我當執到 唔肯即攞電泵出黎唔好side

泵完比返bb 食

我唔怕side 錢,最緊要我啲仔女食到初乳健康啲就乜都抵返

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

我都買定,唔想到時臨急搵老公去買,老公唔識買就死得,寧願有備無患好過

大宅

我之前都有依個問題,但有朋友比左個手泵我,我用住先,生左之後有需要先買個好用既雙泵

大宅

最後我都係買左,老公話買左先

伯爵府

好媽媽勳章 大廚勳章 陪月勳章

買咩牌子好?因為我已第三胎,我上胎都餵得好好。果時我買手泵。泵到手都軟,所以想買電泵

大宅

引用:買咩牌子好?因為我已第三胎,我上胎都餵得

原帖由 Baby_Cute 於 14-12-29 發表
買咩牌子好?因為我已第三胎,我上胎都餵得好好。果時我買手泵。泵到手都軟,所以想買電泵

...
我買左Avent, 吉之島做緊85折

大宅

引用:Quote:原帖由 Baby_Cute 於 14-12-29 發表

原帖由 miumiu925 於 14-12-29 發表
我買左Avent, 吉之島做緊85折
想問吉之島幾錢set?奶樽係咪ppsu?本來打算買medela但太貴了,又怕餵母乳有困難…

複式洋房

回覆:BB未出世,大家會唔會買定電奶泵?

其實我想問下avent 同medela有咩分別?
Medela Quality真係好好多?

伯爵府

好媽媽勳章 大廚勳章 陪月勳章

我手泵果時就係用呢隻牌子,個形好岩我。等都買返呢隻既電泵先。85折左後幾錢呀?

大宅

引用:Quote:原帖由 miumiu925 於 14-12-29 發表

原帖由 mo416 於 14-12-29 發表
想問吉之島幾錢set?奶樽係咪ppsu?本來打算買medela但太貴了,又怕餵母乳有困難…

...
我買Avent單泵85折之後$1258
佢包一個細樽仔,不過好似話佢只係套得入自己牌子既樽,所以要其他牌子樽既媽媽都倒黎倒去

大宅

引用:我手泵果時就係用呢隻牌子,個形好岩我。等

原帖由 Baby_Cute 於 14-12-29 發表
我手泵果時就係用呢隻牌子,個形好岩我。等都買返呢隻既電泵先。85折左後幾錢呀?

...
手泵個部分有機會用返喎

首頁

尾頁

跳至