母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

別墅

是否飲了人奶的BB,會無乜病 ?

我喂了很少的人奶比女女, 我覺得她很多病, D鼻水未停過, 是否關少喂人奶的事 ? 有喂與無喂人奶的媽咪講下你子女多病定少病 ?

禁止訪問

Re: 是否飲了人奶的BB,會無乜病 ?

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我囝仔9個月大只係病過1次,仲要係比我傳染.
我個''姨生''女全奶粉,1個月至少睇2-3次.
所以我都覺得喂人奶身體會好d

禁止訪問

複式洋房

我bb食人奶5個月, 身體好健康, 未有病過.

大宅

Sure! Health of BF bb is very good. My BB only drink breastmilk since birth, she is about 9-months-old now and never sick.....Touchwood

複式洋房

今個月頭BB中午發燒100.4度. 我就立即試下埋身喂奶俾BB補充水份(當時見阿仔好倦想睡,反應慢左,但仲識笑同埋飲奶)真好,他竟然未到兩小時退了燒!所以我絶對相信喂人奶係BB最好食物

大宅

SKW:
我同意candy_kent所說,不是餵人奶的寶寶一定不生病,只是因為人奶有抗體,令寶寶較不容易生病,以及生病後會較快好。
我兒子快兩歲了,兩年來僅因感冒發燒看了一次醫生。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊