自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

[size=12.8000001907349px]我好少係留言板留言,但我真係不吐不快。[size=12.8000001907349px]

[size=12.8000001907349px]我幫襯開尖沙咀加威[size=12.8000001907349px]中[size=12.8000001907349px]心[size=12.8000001907349px]I Dx BEAUTY [size=12.8000001907349px]。已經每次去都被[size=12.8000001907349px]SELL COURSE 15-20 [size=12.8000001907349px]分鐘[size=12.8000001907349px]; [size=12.8000001907349px]最近[size=12.8000001907349px]6[size=12.8000001907349px]個月仲開始無端端出左個[size=12.8000001907349px] “REGULAR” [size=12.8000001907349px]會員制度[size=12.8000001907349px], [size=12.8000001907349px]搞到已經[size=12.8000001907349px]3[size=12.8000001907349px]個月[size=12.8000001907349px]BOOK [size=12.8000001907349px]唔到[size=12.8000001907349px]FACIAL[size=12.8000001907349px]。[size=12.8000001907349px]

[size=12.8000001907349px]係一年前SELL COURSE 俾我既時候, 佢地從來無提過有一種會員叫 “REGULAR” ,呢種客可以唔駛BOOK 自動MARK 哂所有星期一至五下午4:30 後既FACIAL 時間。
當時我簽COURSE 既時候, 佢地話每次只可以出兩個星期後既BOOKING, 即係只可以先預約定未來兩個星期內的appointment。先book 先得。咁我真係好乖乖咁遵照booking規則, 一到心水時間之前兩個星期既開門時間第一時間打電話book facial。點知近6個月, 差唔多次次打去佢就話 “regular” mark 哂我想要既時間。我近呢3 個月已經好FLEXIBLE, 星期一至五下午4:30 後或星期六日全日都可以, 所以差唔多日日打去book, 間野竟然都可以同我講俾人FULLY BOOKED!

[size=12.8000001907349px]已經3個月都book 唔到 facial, 死啦,仲有成28facial 要係2015年底前做哂。每次facial 價值$850。最近我終於係電話同個reception嘈,我問佢咩係regular 客, 佢同我講係購買10course 或以上既客。咁我同佢講: 我都有2萬幾既contract 係佢地度wor, 咁成日book 唔到都唔係辦法..... 佢話係公司policy…..佢係前線,佢都無計
[size=12.8000001907349px]唉, lala整個REGULAR 客制度出來, 我係永遠都book 唔到Facial。真係好灰.... 我想問消委會會唔會受理呢種用行政手段令人做唔哂course 既手法? 

複式洋房

re-post (因為好似亂碼)

我好少係留言板留言, 但我真係不吐不快.

我幫襯開尖沙咀加威中心I Dx BEAUTY. 已經每次去都被SELL COURSE 15-20 分鐘; 最近6個月仲開始無端端出左個 REGULAR 會員制度, 搞到已經3個月BOOK 唔到FACIAL.

係一年前SELL COURSE 俾我既時候, 佢地從來無提過有一種會員叫 REGULAR 客, 呢種客可以唔駛BOOK 自動MARK 哂所有星期一至五下午4:30 後既FACIAL 時間. 當時我簽COURSE 既時候, 佢地話每次只可以出兩個星期後既BOOKING, 即係只可以先預約定未來兩個星期內的appointment. 先book 先得. 咁我真係好乖乖咁遵照booking規則, 一到心水時間之前兩個星期既開門時間第一時間打電話book facial. 點知近6個月, 差唔多次次打去佢就話 “regular” 客mark 哂我想要既時間. 我近呢3個月已經好FLEXIBLE, 星期一至五下午4:30 後或星期六日全日都可以,所以差唔多日日打去book, 間野竟然都可以同我講俾人FULLY BOOKED!

已經3個月都book 唔到 facial, 死啦, 仲有成28次facial 要係2015年底前做哂. 每次facial 價值$850. 最近我終於係電話同個reception嘈,我問佢咩係regular 客,佢同我講係購買10萬course 或以上既客。咁我同佢講: 我都有2萬幾既contract 係佢地度wor, 咁成日book 唔到..... 佢話係公司policy…..佢係前線, 佢都無計…

唉, 無lala整個REGULAR 客制度出來, 我係永遠都book 唔到Facial. 真係好灰.... 我想問消委會會唔會受理呢種用行政手段令人做唔哂course 既手法?

子爵府

2019新春慶豚圓

回覆:成日book唔到facial, 懷疑被騙~

可唔可以問問消委會意見?
咁樣落去,如果過期,美容公司係咪都有責任?

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

好多間都成日book 唔到,不過呢間咁樣太難book 吧?你再book 時録音,交比記者

男爵府

回覆 hillstonjosie 的帖子

850蚊一次??仲要book6個月都book唔到??我做果間唔洗300蚊一次,仲要次次幫我測皮膚適合做咩類型,用咩最好。我試過book咗唔得閒去改期,佢哋打電話嚟教我唔去要搽乜,最緊要唔好整唔靚皮膚

子爵府

想當年去呢間試做,佢氹我join course,最少買30次,太誇張了

以前開親course都無一間可以用完至走,真係怕左。。。

男爵府

2019勳章

以前join過一間上市M Beauty, 唔知佢愈來愈多客要揀客優嚟做定點,由開頭book唔使先提供會員號碼,到之後要講個會員號碼俾佢check一check先話有無位,再之後星期六日常滿,要星期一至五office hour先有位!又唔可以book一個月後嘅日子!完全用唔到

公爵府

打去消委會
報去蘋果,東方
仲有去各大討論區唱衰佢

禁止訪問

公爵府

咁衰,好唔合理喎,試下去消委會投訴

我唔信一間美容院會有咁多十萬蚊合約嘅大客囉

大宅

好慘呀,希望有jm做呢d美容院可以過你兩招教下你點book啦,大拿拿2萬幾,飛轉曼谷做spa都夠有突啦。。

男爵府

2019新春慶豚圓

消委會啦

男爵府

我幫襯個2間,我都係regular客,一間例二,一間例四,要佢sale時呻買左又book唔到點解要買,佢地實答你一定book到,咁當然又要幫襯順勢講明要例幾,無就消單寫明係張發票上,有時佢會講有regular客mark左你要嘅時間,你就連waiting都殺住先,又或者你話再book唔到我同你總公司投訴或周圍唱架

伯爵府

咁可唔可以直接問佢,叫佢俾個期你??3個月都book 唔到好誇張再叫佢延長你張約

男爵府

當佢地為左跑數時,就係講條件的時候,有必要時要發下爛渣

男爵府

退$喇

禁止訪問

子爵府

幾時買?仲可能可以去海關投訴?
獻醜不如藏拙

水晶宮

錄佢音!send copy to all newspaper

侯爵府

回覆:hillstonjosie 的帖子

錄佢音 newspaper 跟進 嘈到退錢為止 同埋報警

就算比你有位做 投訴完 你塊面都唔方好過

首頁

尾頁

跳至
熱門主題