婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

子爵府

ananlo 發表於 14-12-28 23:21
c6話換大左間屋 62 99久不久上黎過夜

各位 我可以點😭
其實有啲唔明, 點解久不久62 99要上嚟過夜, 香港又唔係好大?
如果只係過一晚夜的話, 點解你咁都唔接受到?咁抗拒?

男爵府

熱血勳章

回覆:c6話換大左間屋後

叫妳老公返去佢阿媽度瞓啦

水晶宮

引用:Quote:ananlo 發表於 14-12-28 23:21 c6話

原帖由 guigui82 於 14-12-29 發表
其實有啲唔明, 點解久不久62 99要上嚟過夜, 香港又唔係好大?
如果只係過一晚夜的話, 點解你咁都唔接受到?咁 ...
因為有d 6299真係易請難送架 讓左一步就好難企返硬,初初就間中嚟一晚,之後一個月兩日,然後一星期一日,隔日,最後唔走

男爵府

其實點解要久不久黎過夜呢??

已刪除用户

伯爵府

你c6
我諗我發癲都似

子爵府

育兒性格勳章

回覆:ananlo 的帖子

你真係咪濟,到時你\'99實賴死唔走

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

我ok,歡迎相方父母,但前提真係大屋,大家要有足夠空間。

男爵府

唔明點解要過夜,香港有幾大呀? 同埋過夜目的係咩? 你老公會同6299瞓?唔係一齊同床瞓咁過夜為咩呢?諗唔明

珍珠宮

引用:c6話換大左間屋 62 99久不久上黎過夜各位

原帖由 ananlo 於 14-12-28 發表

各位 我可以點😭
老人家怕寂寞?

你c6 有冇兄弟姐妹?

子爵府

引用:Quote:原帖由 chan_chi_mun 於 14-12-28 發

有兩間room 一定有bed .
我三房都將其中一間變雜物房啦,得兩間房有床

複式洋房

各自有屋企,唔明點解要間中去樓主度過夜,當你屋企度假村咩!如果阻止唔到c6有咁既打算,都唔好留低做工人俾人駛,返娘家各自陪自己父母。

複式洋房

乜你奶奶無屋企嘅咩?我會企硬囉,唔好話過夜,黎都唔比佢黎!

公爵府

hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章

一係返外家過夜, 一係唔換屋住

水晶宮

我幾兄弟姊妹都歡迎我爸媽來小住,
我爸媽又真係會久唔久去唔同仔女屋企小住.
無咩問題呀.

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

我會即刻話唔換大屋喇. 而且, 間屋得兩房, 算咩嘢大屋喎.

水晶宮

如果你C6特登搬近外母,方便照應,咁佢提出6299來小住,又好難推.
如果咁介意6299來小住,不如唔好換屋囉.咁就兩邊都唔會得失.

伯爵府

引用:c6話換大左間屋 62 99久不久上黎過夜各位

各位 我可以點😭
呢個係一个局,換大咗間屋,初時就會住2、3天,住住下就变長住。

我哋以前一家4口都係自己住,後來我C6建議搬去住大D既唐樓,可以駁收購,論投資角度係可行的,錦就搬去3房既唐樓,个時咁啱62过身,我姑拉本來同6299住,但冇端端話自己供樓唔再同99住,结果我C6係錦游說我,話99一个人住唔好,佢家姐都照顧咗99成十多年,依家我哋住咁大,佢作為仔冇理由唔理个亞媽,结果咪局住一齊住,依家住得好唔開心,我C6又出第2招,佢話佢亚媽最想同佢亞哥住,唔會住得好耐因為每天行幾層樓,我99一搬过來住,已馬上賣咗自己層樓,成日話自己會申請長者公屋,由09年講到衣家都冇下文。。。

男爵府

如果預先通知,真係小住,我覺得都可以接受嘅...因為都住近咗無娘家,好難推。只係擔心小住一兩日後變長住啫

水晶宮

換幾大間屋ar?
有多間客房?
唔好整客房, 整麻雀房, 唱k房, gym room,
咩都好, 塞滿間房!

首頁

尾頁

跳至