心聲留言

跳至

首頁

尾頁

別墅

而家阿囝4歳, 精神上自知不能應付多一個, 吾打算再生, 又沒有太多親戚生小朋友, 阿囝只有2個疏的表妹弟. 我感到很內疚, 很對不起阿囝, 吾生好過, 而家要佢寂寞地生存. 本身吾喜歡小朋友, 生后又很後悔, 而家更覺對佢吾住, 唉

大宅

2019新春慶豚圓 2018復活節勳章

引用:而家阿囝4歳, 精神上自知不能應付多一個,

原帖由 Dtw 於 14-12-28 發表
而家阿囝4歳, 精神上自知不能應付多一個, 吾打算再生, 又沒有太多親戚生小朋友, 阿囝只有2個疏的表妹弟. 我 ...
雖然我仲未去到後悔嘅地步…但我感受同你差唔多

大宅

回覆:Dtw 的帖子

其實點解你咁諗?香港地而家大把人生一個,只要你真心愛你的小朋友絕對唔會對唔住佢,就算你生多幾個都保證佢地關係良好,我爸爸同阿叔兩兄弟基本上冇咩聯絡,我上司有一個家姐,一個阿妹,一個細佬,全部反哂面,當然亦有好多關係好好的,我認為你不用自責,將來你的小朋友有自己的朋友,另一半,甚至小朋友,不用太擔心

APIGMA    發表於 14-12-30 15:51
esmetam67    發表於 14-12-29 17:07

別墅

回覆:SofiaNg505 的帖子

好多謝妳的提醒!

大宅

而家阿囝4歳, 精神上自知不能應付多一個, 吾打算再生, 又沒有太多親戚生小朋友, 阿囝只有2個疏的表妹弟. 我 ...
其實你覺得你既仔女一定一定要有兄弟妹先可以生存嗎???佢一路長大會有自己既朋友,再大啲會識男女朋友,結婚再有自己下一代。我覺得你擔心係無必要。但確實講句,你唔諗清楚生出黎又後悔,呢個先係問題所在,到最後令佢唔開心既可能係佢知你後悔生左佢囉。

複式洋房

我.......單身想拍拖.拍拖想結婚.結婚想生小朋友.生咗個仔.驚佢悶又生多個妹妹.跟住而家忙到...........單身最好唔使負責任........

P.S:而家返到屋企.....一踏入門開始玩到佢地瞓先有得抖既開心又辛勞!
可能我同老婆都有兄弟姐妹,所以好自然諗住至少兩個,老實講如果你同老公未有共識或考慮得辛苦和年紀大就咪生多個,湊一個同兩個真係辛苦X2擔心X2病又X2架!

男爵府

2019新春慶豚圓

我覺得兄弟妹姐要講緣份,有未必和諧,佢大個有朋友,我D朋友反而好好,我自小也沒有和呀哥溝通,有等如冇

男爵府

BK Milk勳章

有緣帶左小朋友嚟呢個世界, 就盡量付出, 唔使話人地生幾個, 自己生1個...人地兄弟姊妹打架不和你唔知啫.

首頁

尾頁

跳至