自由講場

跳至

首頁
23456...8

尾頁

大宅

的士佬真係有好有差, 我試過抱住BB截的士, 有個的士佬見到唔停車, 仲要加油駛走

禁止訪問

回覆:nat.nat.nat 的帖子

大宅

引用:Quote:原帖由 IOUbabe 於 14-12-29 發表記

原帖由 nat.nat.nat 於 14-12-29 發表
真係得㗎..但都冇人証個D,個司機可以唔忍㗎..
我上年網上投訴完,5日內有警察找我,他表示吾需要証人亦可告司機拒載及歧視(當然資料要屬實,詳盡)最终上庭就要睇個官信邊個。
只是最後我家老人不願上庭作証。但警察話會出警告信比有關司機並留紀錄,如再犯警察投訴科便有更充分証據作支持。大家不要姑息那些歧視老人及傷殘的壞司機!因為他們的—個壞行為一句諷刺説話足以刺痛當事人的心靈!

;-)

已刪除用户

引用:你支旗係咪好短?我以前返工地點近屋企但吊

水晶宮

引用:Quote:原帖由 貧窮媽媽 於 14-12-29 發表我

原帖由 Anpanmama 於 14-12-29 發表
我試過搭的過海去TST K11,個的士佬響isquare 叫我落話到,我又未回魂就落車,終於行咗20分鐘(腳傷中)

...
佢哋淨係想快d有下個客

水晶宮

引用:Quote:原帖由 貧窮媽媽 於 14-12-29 發表我

原帖由 nat.nat.nat 於 14-12-29 發表
我發現的士佬好鐘意蝦D老弱傷殘女人大肚婆。。都係個句啦,他朝君體也相同呀。。

...
係wor. 我嗰日仲要岩岩喺街見暈先搭的士返屋企,佢都要我行

伯爵府

回覆:以家D的士佬真係壞到不得了

冇错, 而家既的士佬好似唔憂做咁, 好討厭

男爵府

我最憎上到啲的士成架車都係嗅烟味, 全程都要被迫食二手烟. 搭的士都係想舒服啲, 點知原來環境反而係最差,

水晶宮

引用:最憎搭的士!短程又黑面,長程地點唔啱心水

原帖由 chole16 於 14-12-29 發表
最憎搭的士!短程又黑面,長程地點唔啱心水又唔載話落更。一日24小時都有更落。都痴乜線。10個的士佬都唔知 ...
Argee,好怕搭的士,盡量吾搭

子爵府

其實如果香港有uber, 可唔可以做到良性競爭??

大宅

引用:最憎搭的士!短程又黑面,長程地點唔啱心水

原帖由 chole16 於 14-12-29 發表
最憎搭的士!短程又黑面,長程地點唔啱心水又唔載話落更。一日24小時都有更落。都痴乜線。10個的士佬都唔知 ...
係呀。。我呢排搭好多的士,得2,3個係好㗎囉。。

大宅

引用:我住香港區,其實好多港島區的士司機都好人

原帖由 Anpanmama 於 14-12-29 發表
我住香港區,其實好多港島區的士司機都好人,但有時過海,遇到九龍區啲司機真的嘔血,短程唔去長途又唔去, ...
咁個賤佬點答你呀?

水晶宮

nat.nat.nat 發表於 14-12-28 23:41
因為屋企人整親腳呢排坐得多咗,遇到好多個都好壞囉,當然有部分係好好嘅,我都有遇過!
啱啱又遇到個勁衰 ...
你一定要問佢攞有據,然後打電話去交通投訴組度投訴佢,
職業司機向乘客講粗口,係犯例的,佢有排煩!

大宅

引用:有d好,有d真係衰到貼地,兜路都算,以前我

原帖由 cream090909 於 14-12-29 發表
有d好,有d真係衰到貼地,兜路都算,以前我呀婆在生坐輪椅,我一行過去想開門就即刻開車走喇!!

...
學呢到jm話,抄佢車牌。。去投訴。。擺明拒載。。

大宅

引用:我都好怕遇到d衰的士司機,搭的士都唔平啦

原帖由 WinryRockbell 於 14-12-29 發表
我都好怕遇到d衰的士司機,搭的士都唔平啦,我理得你成本係乜,總之長短程你都係要車架啦,我又唔會壓你價 ...
係喎。。我都係明碼實價俾錢嘅,又唔係要你俾折,唔明點解要咁衰格囉。。

大宅

引用:我試過尖咀入沙田,咁支旗都唔係好短吖,個

原帖由 MCEsc 於 14-12-29 發表
我試過尖咀入沙田,咁支旗都唔係好短吖,個的士佬一直依依吟吟。怨我行得快排隊開左佢架車(因為後面係一個 ...
但以我認識,就算入到機場,都有機會要等4個鐘先出得返嚟囉。。。

大宅

引用:我試過係皇崗搭翻附近D村屋,上左幾架都吾

原帖由 wagi 於 14-12-29 發表
我試過係皇崗搭翻附近D村屋,上左幾架都吾載,一架推一架
我每晚都要搭的士的,D司機又成日一亳幾 ...
所以我會袋定1蚊嘅毫子,10蚊嘅散銀。。個標幾多我就俾幾多,一毫都唔會俾多。。你收就收,唔收就擺。。

男爵府

回覆:以家D的士佬真係壞到不得了

想問下司機全程20分鐘一路開車一路講電話(hand free)可以投訴嗎?

大宅

引用:買的士佬怕,怕到要買車自己揸

原帖由 Superman-GF 於 14-12-29 發表
買的士佬怕,怕到要買車自己揸
有吉士。。但唔係人人都可以有車渣先慘!

子爵府

我見過好好又見過好差, 係司機修養問題

首頁
23456...8

尾頁

跳至