親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

別墅

今日去左逢甲夜市,到附近見有停車場就求其停車泊,點知佢地要求拎鎖匙,然後話收左錢先,NT200! 我即刻同佢講做咩咁貴,因為我記得之前search過應該唔駛。佢話冇限時所以係呢個價。我本來想叫老公走,但我地已經拎晒bb車個個落晒車,佢又話算啦,幾十蚊由得佢費事煩。兩小時後返來,佢地將架車停左去停車場路邊!仲貴過香港!咁我亂泊都得啦!真係堅嬲!走時見到前面另一個收50,一個半小時10,雖然幾十蚊港幣但明俾人呃真係唔開心!呻完

男爵府

回覆:台中(近逢甲)停車場亂收錢!小心!

可5可以開個地點名,下年我都會自駕台中上台北!

子爵府

hashtag旅遊勳章

引用:今日去左逢甲夜市,到附近見有停車場就求其

原帖由 vamosbebe 於 14-12-29 發表
今日去左逢甲夜市,到附近見有停車場就求其停車泊,點知佢地要求拎鎖匙,然後話收左錢先,NT200! 我即刻同 ...
你應該係入左私營停車場,佢地泊車價錢係海鮮價架!過年時仲貴添!公營停車場條隊又超長~
逢甲係好難泊車架,尤其係假日寧願坐的士去都唔好開車

男爵府

引用:Quote:原帖由 vamosbebe 於 14-12-29 發表

原帖由 Biancacheung 於 14-12-29 發表
你應該係入左私營停車場,佢地泊車價錢係海鮮價架!過年時仲貴添!公營停車場條隊又超長~
逢甲係好難泊車 ...
請問咁點樣分公定私?如果台北又有冇好似香港泊街嘅錶位?會點收費?

子爵府

hashtag旅遊勳章

引用:Quote:原帖由+Biancacheung+於+14-12-29+發

原帖由 kengi269 於 14-12-29 發表
請問咁點樣分公定私?如果台北又有冇好似香港泊街嘅錶位?會點收費?
台北台中都有停車格,唔同地方唔同價錢,台灣係唔用咪錶的,佢地會派人經常check住時間,直接將繳款單放車頭(有些泊15分鐘起開始收費),收到後拎去便利店交費就得,不過逢甲果邊唔見有呢類格子。
點分公營私營?其實我都唔識分,但通常寫住牌(100泊一天)呢類一定係私營!你去台北既旅遊區仲得意,例如淡水,你開住車一路兜搵停車場,每個都唔同價錢,通常貴d既實有位,等公營停車場就要排隊

男爵府

引用:Quote:原帖由 kengi269 於 14-12-29 發表請

原帖由 Biancacheung 於 14-12-29 發表
台北台中都有停車格,唔同地方唔同價錢,台灣係唔用咪錶的,佢地會派人經常check住時間,直接將繳款單放車 ...
唔該晒你詳盡嘅解答,我記得你都係自駕台灣,我上次台中自駕就係見到嗰D一格格泊車位但又冇收費位,冇泊到入去!

瑪瑙宮

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由+vamosbebe+於+14-12-29+發表

逢甲係好難泊車 ...

首頁

尾頁

跳至
熱門主題