懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

民房

BB床一問?

我係MOTHERCARE見到一張床,話可睡到大約5歲,心想若$2000可睡到5歲也不太貴,但聽人講話BB不喜歡睡BB床,喜歡跟大人睡,若果是這樣,BB床便很浪費,你們的意見如何呢?
Q1:你o地的BB肯唔肯睡BB床?
Q2:BB睡到幾大唔再睡呢?
Q3:需要買一張較大的BB床嗎?

別墅

Re: BB床一問?

Q2:BB睡到幾大唔再睡呢? 我覺得如由細到大都比佢自己一人睡,是不會唔再睡的
Q3:需要買一張較大的BB床嗎? 如可放置的話我覺得需要,因無需咁快換床

以上純粹個人意見. :-P
[size=xx-small]大女 : [size=xx-small]9 Sep 03 - 3.57kg (52cm); 9 Sep 07 - 13kg (103cm); [size=xx-small]細仔 : [size=xx-small]5 May 05 - 3.89kg (50cm); 10 Jun 05 - 4.95kg; 9 Jul 05 - 5.52kg (60.5cm); 10 Sep 05 - 6.7kg (66.5cm); 15 Oct 05 - 7.32kg (68cm); 11 Feb 06 - 8.01kg

大宅

畀面勳章

MeiWah :

肯,間唔中爬上我張床要同我瞓

Q2:BB睡到幾大唔再睡呢?
直到佢可以自己瞓一間房時

Q3:需要買一張較大的BB床嗎?
視乎個人需要,因為我要將bb床推出廳方便工人照顧,所以要過到房門.

民房

luckybaby,
謝謝你的意見,我亦聽過人講,只要唔俾佢習慣同大人訓,佢就自然會訓bb床.我會盡量嘗試.

民房

BB頭maimimi,
多謝你的意見,我會參考你的意見,仔細考慮清楚.

首頁

尾頁

跳至