自由報料

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2024勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

本唔去攞飛,阿仔今朝9點幾又話想去昂船洲睇,後拿拿林帶埋2個仔去石崗軍營攞飛,果時10點2,都好彩昂船洲最後5張比我攞埋,還順幫人拎埋10張石崗,跟住我後面果個攞埋石崗軍營最後4張飛,反而赤柱飛重有得派!

[ 本文章最後由 reego 於 08-4-27 20:00 編輯 ]
大帽山下某條村落黃色的小屋,住有羊爸爸ammy、羊媽媽sandy、羊哥哥reego、羊細佬ricky!

大宅

原文章由 reego 於 08-4-27 19:59 發表
本唔去攞飛,阿仔今朝9點幾又話想去昂船洲睇,後拿拿林帶埋2個仔去石崗軍營攞飛,果時10點2,都好彩昂船洲最後5張比我攞埋,還順幫人拎埋10張石崗,跟住我後面果個攞埋石崗軍營最後4張飛,反而赤柱飛重有得派! ...

Hi reego,
請問可否廉讓或送出4張? 萬分感激!!!!!

大宅

回覆 #60 bobo2001 的文章

Hi Elimme,

請問可否廉讓或送出4張? 萬分感激!!!!!!

大宅

請問可否出讓或送出1張石崗軍營入場卷?

大宅

畀面勳章

我都想要是但一個兩張呀.....pls help!!!

珍珠宮

好媽媽勳章

原文章由 reego 於 08-4-27 19:59 發表
本唔去攞飛,阿仔今朝9點幾又話想去昂船洲睇,後拿拿林帶埋2個仔去石崗軍營攞飛,果時10點2,都好彩昂船洲最後5張比我攞埋,還順幫人拎埋10張石崗,跟住我後面果個攞埋石崗軍營最後4張飛,反而赤柱飛重有得派! ...

我9點15分走都無人排,我1個人排左5次拎左25張,幫d朋友拎埋, 不過我好早7點就到,其實8點半到都唔洗點等,開口就放人入,好順利排入去就可以拎到,我都係第一年拎,年年驚好多人!~我6點幾就出門口啦!~ 拎到好開心呀!

洋房

請問有無人可以平讓4張石崗或者係昂船洲軍營入場卷! 因為我去到已派完!

[ 本文章最後由 yy-hello 於 08-4-28 23:42 編輯 ]

伯爵府

2024勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我真係無唸住去,大仔無喇喇話想去,我才順幫朋友攞埋,現d飛無多出!
你地攞咗飛請唔好錯過表演項目時間,d表演真係好精彩,最好十點前好進場,帶備相機唔好漏!
睇咗今次,好的話下次再去另一個軍營參觀!
大帽山下某條村落黃色的小屋,住有羊爸爸ammy、羊媽媽sandy、羊哥哥reego、羊細佬ricky!

別墅

可否廉讓或送出3張

大宅

請問昂船洲應該點樣撘車去呀

別墅

軍營入場券下周日派發

有無人可廉讓或送出3張入場券

子爵府

唔好意思, 我很想要3張, 可否有好人人讓3張給我. (石崗). 請pm我價錢. thanks!!!
我係天天豬, 爸爸媽媽好愛我呀!

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章

C6唔畀我去排隊呀, 佢話年年都勁多人攞, 唔4:00去到都唔駛慌攞到喎… 好憎佢呀!佢話最多下年佢去排隊喎, 下年畀個官佢做!!!
孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

瑪瑙宮

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

Lucky for me.My family have 3 tickets

大宅

請問昂船洲應該點樣撘車去呀

子爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

如有多, 我想要2張, 同亞囝去 任何位置都得, 因未去過

珍珠宮

好媽媽勳章

各位,
sorry,我係拎左好多飛,不過已經分晒比我d朋友同亞囡d同學仔啦,請勿pm我啦!tks!~
早知咁多人想要,我再拎多d啦!本來我唔打算拎咁多,係咁早到,又唔多人,重覆排都唔花時間,橫點咁早到,比埋d朋友咋!

珍珠宮

好媽媽勳章

原文章由 reego 於 08-4-28 09:12 發表
我真係無唸住去,大仔無喇喇話想去,我才順幫朋友攞埋,現d飛無多出!
你地攞咗飛請唔好錯過表演項目時間,d表演真係好精彩,最好十點前好進場,帶備相機唔好漏!
睇咗今次,好的話下次再去另一個軍營參觀! ...

請問昂船洲點去?有咩交通可以去到?謝謝!

伯爵府

請問有無mami多左唔要, 我想要3張昂船洲飛. 謝謝.

伯爵府

我d飛已比晒人,昨天只是好彩攞到,其實出到錢購買就無謂啦~~~d飛係免費派發,真係估唔到d飛你地咁想要,o尋日赤柱剩過百張,因門口有個水牌顯示餘票,早知我就殺鬼埋佢,睇吓住香港d bk ma會唔會要!
有時候一年可能會開放2次,睇吓7月1日或10月1日會否開放!
美孚好似有車到,但我就唔知係邊度搭!
葵芳地鐵對出係葵涌廣場和新都會中間位有架專線小巴87A去昂船洲,d車都幾密一班,上車前再問問司機!

(再提提你地,入場後攞咗派比你地的紙袋,請記得小心攞頂帽出黎,因有個好有紀念價值個徽章係度,好多時會捲係頂帽內度,你無為意攞頂帽出黎,好易跌咗都唔知!)

長氣d提提你地唔好咁遲入場,最好10點前,入場後就請留意表演場地時間,千奇唔好錯失d精彩表演!
昂船洲有年我入場,有個禮堂有表演睇,容納唔係好多人,人滿就關門,但今年就唔知禮堂有無表演項目?你地進場留意吓!
唔知今次會否有食物盒攞?如果餐廳派食物盒,你地試咗盒ok才好攞,d糕點真係唔係幾啱口味,無謂攞咗唔食浪費!

[ 本文章最後由 reego 於 08-4-28 17:34 編輯 ]

首頁

尾頁

跳至