想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

如唔中m小姐又快來, 體溫會下降??

大宅

原文章由 cat22 於 08-4-23 14:22 發表
如唔中m小姐又快來, 體溫會下降??

係呀, 如果體溫一跌, d m 就好快黎 ! 如果有bb, d 體溫會keep住高, 不過你如果m要黎果日而未黎, 都可以check吓!

男爵府

係呀,我未CHECK到有咗嗰陣就係一直好似發燒,仲以為自己感冒添!到依都差唔多有咗兩個月都KEEP住偏高嘅體温,37.幾度!

複式洋房

my doctor said slightly above 37 is fine. when I bingo, my BBT is around 36.9-37.2
係呀,我未CHECK到有咗嗰陣就係一直好似發燒,仲以為自己感冒添!到依都差唔多有咗兩個月都KEEP住偏高嘅體温,37.幾度!

大宅

死硬啦!!

我office 個肥女人日日都將冷氣機調到15,16度, 我依家着住2件長袖外套都feel到好cool呀, 咁我明明體溫熱都變凍?? 咁咪成世無得生, 除非唔做這份工??? 救命呀!

男爵府

其實偏高嘅體温係因為D荷爾蒙影響,係响裡面滾出嚟㗎,唔會比室內嘅温度令到你降低,放心啦!

大宅

真的嗎?? 咁都無咁驚!! 等我今晚開始check下身溫先, 咁check時有無分幾時最好, 食完飯定臨瞓呀??

禁止訪問

別墅

醫生提議在早上起床check比較好, 不好擦牙和不好做運動. 因為會影響體溫. 最好都是每日同一時間check.

複式洋房

原文章由 ahmo313 於 08-4-23 15:18 發表
死硬啦!!

我office 個肥女人日日都將冷氣機調到15,16度, 我依家着住2件長袖外套都feel到好cool呀, 咁我明明體溫熱都變凍?? 咁咪成世無得生, 除非唔做這份工??? 救命呀! ...

我office都超凍, 我都驚會影響著床. 人地話子宮血液㵌環得好d可以幫助著床, 我諗緊做ivf放左蛋後洗唔洗用暖水袋膚個肚.

大宅

Last night check 係 37度
今早check係 36.9度
咁即係點呀?? 我要27m小姐先到呀!!! 仲要等呀???

複式洋房

原文章由 ahmo313 於 08-4-24 15:02 發表
Last night check 係 37度
今早check係 36.9度
咁即係點呀?? 我要27m小姐先到呀!!! 仲要等呀???

基礎體溫, 應該係朝早9AM前, 晚上連續最少4-6小時睡眠, 訓醒唔好大郁動, 就咁訓返係床上, 飲食同運動前量既.

首頁

尾頁

跳至