母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

男爵府

Re: 新買avent手泵泵奶時發出"e""e"聲,正常嗎?

尋日終於頂唔順,law左奶泵去avent agent 度比佢地睇, 佢幫我換左入面既其中一part, 之後尋晚試左一次, 真係無e e 聲. 不過再試多幾次先再同大家講.

男爵府

牛年勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

Re: 新買avent手泵泵奶時發出"e""e"聲,正常嗎?

請問荃灣avent 香港代理地址係邊?我都要買個粒白色星星!
thanks a lot!

男爵府

1815,18/F, International Trade Centre,
11-19, Sha Tsui Road,
Tsuen Wan

Tel: 24224476

(但我唔係換白色粒星星wor!)

男爵府

牛年勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

Littlepigpig,
Thanks.

別墅

Please let me know your final results. I woul like to check with AVENT AGENT also. The EE was too noisy .......

p.s. My computer still have Virus problems that I'm
not convenience to type anymore.

Thanks
:-D

大宅

初初用時接駁位會漏奶,研究後發現用時個底最好凌空。

乜果粒星星要換
laughin' to keep from cryin'

男爵府

gs,
而家個奶泵好少少,但仍然有一半時間係有聲,仲有漏奶出現, 我唸係死症, 無得醫! 但吸奶情況有改善, 可能真係烚耐d,個喇叭軟d好用d. (so far 我覺得avent奶泵無聲時好好用架)

民房

各位媽媽,

我的BB八月出生,本來想買 AVENT 手泵, 但聽你們說有EE聲及漏奶的情況, 都不知道怎樣好, 依家有冇改善?

有冇其他新買AVENT手泵的媽媽可以比多d意見?

Thanks a lot!

大宅

christbonni
我諗都係一個個唔同, 我就好好彩買到個好好用既avent奶泵。用左三個月, 每日至少用4-5次, 依家都仲work!

民房

Thanks! gigiso

那麼你用邊隻奶樽? 是否要在bb出生前準備?

大宅

christbonni
我bb用nuk的奶樽, 我初初買左個nuk的電泵, 諗住一set實ok啦, 點知個泵整到我好痛不特止, 仲泵唔到咁滯, 所以由我放完產假到bb4個大時, 我都係用手擠, 但就非常之倦兼手痛, 後來上得黎多, d媽咪介紹我用avent手動呢隻泵, 之後我先知原來有隻咁好用既泵! 我就建議你可試下用, 一個都只係300蚊有找, 好抵用! 不過等bb滿左月先都未遲, 起碼你d奶量穩定d嘛!
得閒多d上黎啦, 我o係度學到好多野!

別墅

Littlepigpig 寫道:
gs,
而家個奶泵好少少,但仍然有一半時間係有聲,仲有漏奶出現, 我唸係死症, 無得醫! 但吸奶情況有改善, 可能真係烚耐d,個喇叭軟d好用d. (so far 我覺得avent奶泵無聲時好好用架)

我的情況完全同你一樣,你是否都是new model,我的old model就無咁o既情況出現。

別墅

如果咁多人都有咁o既情況,不如我o地聯名寫信向avent公司反映,免得佢繼續賣d有聲及漏奶奶泵俾人。

民房

gigiso,

謝謝你的意見.

昨天我致電AVENT, 查詢邊度有舊泵賣, 有位女士回答說舊泵容易裂, 已改良出了新泵不會再有舊泵賣了, 跟着我問她新泵的情況, 並告訴她網上看到新泵的問題, 她說到目前為止只收到一單顧客投訴, 並已教了那位顧客如何從新安裝及使用..., 所以應該沒有問題.

男爵府

各媽,

尋日行過CWB時代廣場9樓 "Be Be Dream", 見到佢地有 舊款 AVENT 奶汞, 個sales話係跟蒸奶樽煲賣的, 無得單獨買. 我再三問佢, 話我朋友好想買, 佢至問阿姐, 個 shop manager 至話賣啦賣啦, 淨奶汞買 $199. 佢地得十幾個咋, 係想買就快手去啦. (大家唔好咁揚, 因為個shop manager 話公司唔比分開賣嫁, 知無).

另外, 係sogo 對面間 屈記 有一套舊裝 上班套裝, 好似 $698.

複式洋房

請問舊款同新款外形有咩分別呢 ?

Thanks.
薇璇在6月6日出左世啦 ! (2.97kg)
歡迎進入 => 璇璇開心樂園

男爵府

係 F 果part唔同左羅.

舊款 :

新款:

大宅

小新媽媽
間舖O係邊?
THX

男爵府

christbonni 寫道:
gigiso,

謝謝你的意見.

昨天我致電AVENT, 查詢邊度有舊泵賣, 有位女士回答說舊泵容易裂, 已改良出了新泵不會再有舊泵賣了, 跟着我問她新泵的情況, 並告訴她網上看到新泵的問題, 她說到目前為止只收到一單顧客投訴, 並已教了那位顧客如何從新安裝及使用..., 所以應該沒有問題.

我唸佢係講我law, 因為應該無咁多人好似我咁煩, 但我實在頂唔順.
agent都話無顧客投訴過, 只係收到我呢個case,我話上網好多人話有問題, 不過d人唔知咩渠道問姐. 我而家用都間唔中有ee聲, 係公司泵都好唔方便, 同埋依然有漏奶, 我用條毛巾放係大脾law, 但吸力好左好多, 我唸old style應該真係好d, 不過大家要consider第二時換parts既問題wor!

伯爵府

我最近都買了Avent手動泵, 又係有ee聲, 我諗重噪過用電泵, 我原本重想帶返公司泵奶, 依家咁噪點用呀, 成個toilet 都聽到, 係人都知我係度泵奶啦.....請問可打去邊度投訴? 同埋佢話重新安裝就無問題? 有冇人試過得唔得?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊