親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

囝囝兩歲,黎緊要帶佢返大陸兩日一夜,無可能煮定d粥仔帶出街,又驚大陸d食物唔乾淨,所以諗緊好唔好帶d日本出的bb即食飯呀,麵呀之類,好似re-on都有得賣個d,但係唔知小朋友啱唔啱食,會唔會有好多調味料?有無人試過呀?
唔該哂

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我個囡14個月大時去左4日旅行, 我都係買呢 d 帶去俾佢食架, 佢仲好鬼鍾意食, 調味料就實有架喇, 不過日本野我都信得過既, 而且又唔係長期食, 都係去旅行時食之嘛, 放心啦媽咪, 我去citysuper買, 好鬼多款架, 不過都幾貴.

侯爵府

育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我都有俾囡囡食, 但唔知係咪我個女大食, 一盒份量其實唔係好夠佢一餐, 所以我會俾多包紙包奶或者麵包, 不過可能囡囡平時食慣淡味的嘢, 佢就麻麻地鍾意食, 佢反而鍾意食FACAL果隻玄麥米粥(無味), 呢隻都係就咁整番熱就食得, 每個bb口味都唔同, 最好之前俾佢試食左先.

原文章由 puibpuib 於 08-4-24 00:06 發表
囝囝兩歲,黎緊要帶佢返大陸兩日一夜,無可能煮定d粥仔帶出街,又驚大陸d食物唔乾淨,所以諗緊好唔好帶d日本出的bb即食飯呀,麵呀之類,好似re-on都有得賣個d,但係唔知小朋友啱唔啱食,會唔會有好多調味料?有無人試過呀?
唔 ...

大宅

如果想無調味嘅就可以買 Bean Stalk嘅白米糊再加脫水餸,全部都不含調味料,而且用熱水一開即食,好方便!

http://www.beanstalksnow.co.jp/products/bf/index.html

只許周官放火 不許百姓點燈

大宅

固力果 -- 玄米希飯

我2個女如果出街 / 去 trip, 由細依到大
間中一兩餐, 冇問題, 好過又要煲又要帶出街

複式洋房

固力果 -- 玄米希飯

Please tell me where to buy this. Does it taste good?

原文章由 小豆媽 於 08-4-26 20:21 發表
固力果 -- 玄米希飯

我2個女如果出街 / 去 trip, 由細依到大
間中一兩餐, 冇問題, 好過又要煲又要帶出街

大宅

我都有比個女食,如果你怕味精,可以將第一次o既水倒左佢,食時就連第二次o既水都倒埋d麵應該都好淡味o架啦!

原文章由 puibpuib 於 4/24/08 00:06 發表
唔 ...
世上只有媽媽好,我就係一個好媽媽啊 :)

侯爵府

育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

www.bnm.com.hk/?o=item&act=view&id=846

原文章由 Rachellin 於 08-4-27 18:47 發表
Please tell me where to buy this. Does it taste good?

首頁

尾頁

跳至