樓市動向

跳至

首頁

尾頁

大宅

如題, 謝謝!

瑪瑙宮

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

P-2.5

公爵府

昨天有按揭agent打比我話個plan好正,利率係H+1.7%,咁我估這是不錯的offer
박하 : 300년이 지나도 당신을 기억한다. ; 저하 : 300년이 지나도 당신을 사랑합니다.

子爵府

趣教勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:昨天有按揭agent打比我話個plan好正,利率

原帖由 ume 於 14-12-31 發表
昨天有按揭agent打比我話個plan好正,利率係H+1.7%,咁我估這是不錯的offer
中x, 渣x 都有H+1.7喎

男爵府

P係幾多,H又係幾多呀?

子爵府

引用:P係幾多,H又係幾多呀?

原帖由 babycute2009 於 14-12-31 發表
P係幾多,H又係幾多呀?
P-3.1
H+1.7

男爵府

回覆:請問而家按歇做緊幾多厘呀

H+1.7 rebate 1%
coupon 0.6% (highest)

大宅

回覆 jjjbaba 的帖子

請問邊間銀行?

大宅

引用:H+1.7 rebate 1�oupon 0.6�highest)

原帖由 jjjbaba 於 14-12-31 發表
H+1.7 rebate 1%
coupon 0.6% (highest)
請問係邊間呀?

男爵府

引用:Quote:原帖由 jjjbaba 於 14-12-31 發表H+1

原帖由 mariejj 於 15-01-01 發表
請問係邊間呀?
City

大宅

babygirl2004 發表於 14-12-31 22:50
P-3.1
H+1.7
請問P係咪5厘, 即5-3.1=1.9厘?
H又係幾多厘呀? 即?+1.7=?厘?

禁止訪問

別墅

岩岩申請緊, 都係做H Plan, 355M, 實用425, 荃灣私樓, 9按

1. 渣X : H+1.7 = 1.9%, CAP P-3.1% = 2.15% Rebate 1% (樓會7成), cash 7-8千, 火險同保險唔太記得, 但都唔會經佢地買

2. 中x: same same, 但唔記得大P定細P, 但個CAP都係2.15%

應該會跟渣x買, 因佢個deposit link 唔使放錢入去, 而佢既利息又可以扣供樓既本金, 反而中x要放20萬係入面, 但唔1定係放cash, mpf都得

侯爵府

mort3 發表於 15-1-2 12:01

邊有甘多,借200萬,有20000 rebate,12000 coupon?我10分鐘前先問完citi按揭部主管 ...

我都問了好熟的銀行, 1% 係梗的, 但另外的什麼cash coupon 要經中介先有.

但也是真的有的, 我fd 之前做 bxa , 個plan 好正, h+1.7, p cap 2.15, 1% rebat, 再加 5 千元現金coupon ! 但佢借好少錢. 2 球幾.

我借多佢好多都無, 話我係舊客喎 ! 舊客乜都無, 我依家等緊過完縳那一年即轉.

侯爵府

有無jm 知道, 轉按又有無plan 介紹?可以 pm ? 

眼白白睇住人哋有, 我好似二奶仔咁, 話熟客反而無.

男爵府

引用:回覆 jjjbaba 的帖子邊有甘多,借200萬,有

原帖由 mort3 於 15-01-02 發表

邊有甘多,借200萬,有20000 rebate,12000 coupon?我10分鐘前先問完citi按揭部主管 ...
按210萬,coupon 10000, 傾完最後落實11000, 設立出糧户口再送1000

子爵府

引用:Quote:babygirl2004 發表於 14-12-31 22:50

原帖由 amyyiu888 於 15-01-02 發表
請問P係咪5厘, 即5-3.1=1.9厘?
H又係幾多厘呀? 即?+1.7=?厘?
P 係5.25%, 即計埋係2.15%
H 係0.2%, 即計埋係1.9%

ada0707    發表於 15-1-2 16:50

大宅

babygirl2004 發表於 15-1-2 15:23
P 係5.25%, 即計埋係2.15%
H 係0.2%, 即計埋係1.9%
唔該晒!

禁止訪問

引用:Quote:原帖由 mort3 於 15-01-02 發表回覆

男爵府

引用:Quote:原帖由 jjjbaba 於 15-01-02 發表按2

原帖由 mort3 於 15-01-02 發表
不過今日開始轉晒cash及縮減了
幫我手職員將4000coupon轉cash, 7000 coupon, 噚日签文件同開户
個promotion 仲做緊wor

首頁

尾頁

跳至