跳至

首頁

尾頁

複式洋房

回覆 gabemama 的帖子

Thanks gabemama!! 另想問你知唔知道呢兩區的public primary school 的comments? 睇NAPLAN 排名就一般....

複式洋房

回覆 candyaust 的帖子

Candyaust, 多謝你的回覆!
我依家仲喺hk,冇澳洲地址可以apply childcare 嗎?

大宅

引用:回覆+candyaust+的帖子Candyaust,+多謝你的

原帖由 MMA1220 於 15-01-25 發表
回覆 candyaust 的帖子

Candyaust, 多謝你的回覆!
On waiting list 只要打個電話去登記就可以,但你要留個電話俾佢打返俾你,同埋你未知自己住邊你要等邊間?

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

引用:Quote:原帖由+lillymarie+於+15-01-03+發表

原帖由 1mocha 於 15-01-04 發表
謝謝你,我就係唔想太多唐人。全校只有最多5個會講中文的學生。
但我小朋友學校明年會有幾個新生係中國來。 ...
我住西區,小學全校只有大約15個亞洲人。我自己很喜歡。買中國野,Indoorpilly 已經有唐人超市。非常方便!要注意,Indoorpilly 小學,有一半學生也是亞洲人。我是讀附近區的小學

My Two Princess

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

引用:住喺brisbane的jm,你哋好!我們一家三口)

原帖由 MMA1220 於 15-01-24 發表
住喺brisbane的jm,你哋好!我們一家三口)年中會move去brisbane,想請教大家:

東/東南區如Morningside, C ...
可以考慮一下:Kenmore、chapel Hill、brookfield、fig tree pocket這些地區。公開考試成績也很好的

My Two Princess

首頁

尾頁

跳至