論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

請大家幫忙比d意見.......

我個印印七月尾約滿,唔知續唔續約好。
佢對我個囝囝好好成日同bb玩又教bb唱歌(英文歌)及生字,但就經常唔清潔屋企,只是每天吸塵及抹地,好少抹其它嘢,仲事過好多次廁所個鏡櫃有好多牙膏叫佢先識得去抹(佢支牙刷都係放裹面),前兩日仲發覺我隻窗上面有好多塵叫佢先去抹,仲有嚟咗都差不多4年(佢先前已在香港做咗兩年,但不用煮飯)我及我奶奶都有教佢煮又買書比佢睇都係煮得唔好,已經唔係日日都要煮整來整去都係嗰幾個餸(因為我同我老公要番shift所以唔需要日日煮)。我發覺佢只有一樣嘢可以令到我同佢續約就係佢真係對我bb好好。我其實曾經同佢講過續約問題佢話想續但佢話唔知佢老公比唔比,佢老公經常打電話嚟叫佢番印尼)
請大家比d意見

大宅

Re: 請大家幫忙比d意見.......

我唔會同佢續約, 雖然人無十全十美, 但有得選擇我會再嘗試搵個好D, 加上佢老公成日叫佢返印尼,咁咪成全佢囉!如果頭兩年合約佢都無氖出改善, 我相信跟住個兩年會越來越差,因為人係有墮性的.

侯爵府

我都不會

子爵府

醒目開學勳章

我都唔會同佢續約,因為佢連基本的工作都做唔到!

大宅

唔續.

大宅

究竟你bb几大? 為乜她連基本清潔都做唔倒?是否bb很纏身?

我會睇我請工入目的係乜? 至於我因bb只有1歲多, 非常頑皮, 鐘意周屋走, 睇小一眼都唔得, 自然工人乜都做唔倒. 但bb一訓覺, 佢會快快手做哂基本清潔, 但都係煮唔倒

民房

我都後悔續約 (為左BB), 佢地用這方法以為大晒,會唔做野, 千萬不要續約 !!

別墅

mamameia

我 bb 2歲半同你個bb差不多鐘意周屋走,頑皮就必定,就係我發覺bb訓咗中午覺佢都好似無做清潔,因為我bb8月就讀N1咁到時佢咪仲得嫻,有多3個鐘。仲有佢依家經常講手提,(我好後悔幫佢出,先頭佢話平時會比我收起,我就心願比番佢自己收起點知佢電話費仲交得多過我,因為佢比錢我幫佢交所以我知道要交幾多錢,依家我仲發覺佢多咗一張電話卡。)
但我bb好痴佢,佢又好錫bb點算好啊!!!

民房

其實出面都好多鍚BB的工人.

大宅

灝灝媽媽

wah, 呢

首頁

尾頁

跳至