興趣嗜好

跳至

首頁
12345...6

尾頁

珍珠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

我好想養英短,上網睇過晒,乜要咁貴架,成三千蚊,有D甚至要五六千.....當堂嚇親....
不過我真係好鍾意,有冇JM知道邊度可以平D呢?Thx

男爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章

回覆:我想養英短....乜要咁貴架?!

細貓隻係咁上下價錢,又或者考慮領養

http://hk.photos.yahoo.com/chanhokaling

別墅

回覆:我想養英短....乜要咁貴架

你係邊到睇到有三千幾咁平??
我係mk 見要六千到一萬

大宅

引用:你係邊到睇到有三千幾咁平??我係mk 見要

原帖由 shrimp0 於 15-01-04 發表
你係邊到睇到有三千幾咁平??
我係mk 見要六千到一萬
我估網上3000個d係無牌架

水晶宮

畀面勳章

引用:我好想養英短,上網睇過晒,乜要咁貴架,成三

原帖由 小妮子 於 15-01-04 發表
我好想養英短,上網睇過晒,乜要咁貴架,成三千蚊,有D甚至要五六千.....當堂嚇親....
不過我真係好 ...
上網幾千蚊果d係無牌貓販!正式有牌繁殖家的英短一定過萬!領養吧!

水晶宮

畀面勳章

回覆:我想養英短....乜要咁貴架

一間慈善貓舍上星期免費送出的英短!

珍珠宮

我係 pet xx見到,乜係無牌架

珍珠宮

回覆 701003 的帖子

好令

大宅

BK Milk勳章

如果貓貓之後有病要睇醫生嘅錢仲貴呀
考慮清楚自己能力, 養寵物係一世架

版主

版主 好媽媽勳章 BK Milk勳章

3. 嚴禁買賣之文章, 請珍惜生命‧支持領養
「到我這裏來的,我總不丟棄他。」(約6:37)"

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

3000蚊,口衰d講句都唔知養唔養得大,分分鐘俾出去醫藥費係身價十倍(我唔想咀咒任何生命,不過無良商人太多)。樓主如果未有研究又未有經濟上準備,真係要三思

RSG媽媽    發表於 15-1-5 15:40

子爵府

BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:我好想養英短,上網睇過晒,乜要咁貴架,成三

原帖由 小妮子 於 15-01-04 發表
不過我真係好 ...
好多貓貓等等緊比人領養返屋企呢

Anyway the wind blows, doesn't really matter to me, to me...

子爵府

可以考慮領養

Anyway the wind blows, doesn't really matter to me, to me...

男爵府

如果覺得3000都貴,建議你不要養寵物了,因為寵物去看
醫生的費用是十分貴的,可能一個傷風,作,醫生
都可能會建議照X光睇下身體內有沒有異物另令小貓作
的.
真的負擔得到才考慮養動物, 貓貓的壽命平均都有十幾年的.

珍珠宮

回覆 oilai 的帖子

我開post問,只係覺得點解咁貴姐,我之前都養過貓,知道病左睇醫生的費用,唔使擔心我負唔負擔得起....

子爵府

畀面勳章

領養都可以好可愛的~~

大宅

orangekkkkk 發表於 15-1-4 23:42
好多貓貓等等緊比人領養返屋企呢

右邊呢隻超靚!!

大宅

小妮子 發表於 15-1-5 14:14
回覆 oilai 的帖子

我開post問,只係覺得點解咁貴姐,我之前都養過貓,知道病左睇醫生的費用,唔使擔心我負唔 ...

3000蚊其實係好平, 6000蚊英短已經係叫無咁靚種, 靚既要過萬...

我見好多英短過左5-6歲都比人掉出黎, 又或者比人配完種唔要...
如果領養你只可以選擇呢D...

買貓唔代表無愛心, 係鍾意同願意當佢係家人先會帶佢返屋企...

子爵府

引用:3000蚊,口衰d講句都唔知養唔養得大,分分

原帖由 Charlotte_mom 於 15-01-04 發表
3000蚊,口衰d講句都唔知養唔養得大,分分鐘俾出去醫藥費係身價十倍(我唔想咀咒任何生命,不過無良商人太 ...
唉,好多時,負唔負擔到,同舍唔舍得付出,係兩回事(唔係針對樓主講)

binamsai    發表於 15-1-7 15:46

大宅

orangekkkkk 發表於 15-1-5 14:43
唉,好多時,負唔負擔到,同舍唔舍得付出,係兩回事(唔係針對樓主講)

...

其實好多人都唔知...如果寵物要做手術既錢, 真係可以好貴...
我朋友隻貓係義工道領養番黎, 做手術都做左萬幾...
醫生話係天生有問題, 義工死口都話佢照顧得唔好...
唔係唔捨得出, 係條氣有D唔順XD

首頁
12345...6

尾頁

跳至