親子旅遊

跳至
[台灣] .

首頁

尾頁

大宅

係,又唔駛排長龍,方便好多,我一月中去台北都會再用銀聯ATM攞錢。

同埋去香港辦事處(台灣觀光協會)會有嘢送,我之前送台灣悠遊卡,即好似八達通咁,搭車有8折,不過今期禮物好似唔係悠遊卡啦。

台灣交通部觀光局駐港辦事處(台灣觀光協會)
臺灣伴手禮兌換券
本期好禮:臺灣伴手禮兌換券(備註1. ) ,當期贈品及換領資訊,請密切留意本粉絲專頁消息,以最新公告為準。

參加資格:所有預計前往臺灣觀光自由行之港澳居民(跟團者不適用此活動)
兌換方法:帶齊電子機票資料(備註2.)、酒店住宿證明(備註3.)及入台證(備註4.),至辦公室(國泰航空、港龍航空、香港航空、香港快運航空或透過旅行社購票的長榮航空)填寫表格登記核對資料後領取悠遊卡,或於機場櫃檯(中華航空、華信航空及透過長榮網站購票的長榮航空)向航空公司服務櫃台領取
兌換申請人:香港旅客可親自或派其同行之親朋好友,備齊所有同行友人之上述資料,至辦公室兌換(不接受快遞送件收件)。澳門居民欲兌換好禮相送贈品(澳門航空),請將您的資料郵遞至本辦公室並附上含郵資回郵信封後,將會由辦公室人員寄出。(澳門長榮航空及復興航空可於澳門機場領取)
兌換時間:由於每期好禮不盡相同,請您於出發前兩個星期之內(含假日),再前往辦公室兌換
辦公室地址:香港九龍尖沙咀廣東道30號新港中心第二座10樓1010室(尖沙咀站A1出口)
辦公時間:星期一至星期五9:00~17:00(無中午休息時間);星期六、日及公眾假期不開放 詢問電郵:[email protected] 詢問電話:852-2581-0933(請於辦公時間來電)
(本辦公室保有活動修改權利)

大宅

如要簽卡都係銀聯RATE最好,之前去日本,台灣,曼谷,全部都好過香港兌換

http://www.unionpayintl.com/hk/travel/index.html

大宅

回覆:天佑我們 的帖子

我都係用左加埋1萬到

大宅

回覆:天佑我們 的帖子

我同老公都似的老人家
食下 hea下 欣賞下風景

淡水情人橋如果開番 可以去睇日落啊
9份 10份 饒河夜市又1日

大宅

引用:我同老公都似的老人家食下 hea下 欣賞下風

原帖由 esther13 於 15-01-04 發表
我同老公都似的老人家
乜情人橋冇開咩?維修?

珍珠宮

esther13 發表於 15-1-4 21:50
我同老公都似的老人家
知唔知情人橋幾時開返?
同埋而家去十分係咪都係要係瑞芳坐火車去?有其他方法嗎?

大宅

回覆:vafamily 的帖子

之前聽人講話維修wor

珍珠宮

vafamily 發表於 15-1-4 22:45
乜情人橋冇開咩?維修?
之前係話維修架,但唔知維修到幾時

大宅

回覆:麵包超人^o^ 的帖子

5知
我次次都係坐火車 你睇下有無便的包車

珍珠宮

天佑我們 發表於 15-1-4 13:41
黎緊一月尾去台北五日

一萬唔知夠唔夠呢
jm, finally我book咗中華航空,2個人共2千3-4百
酒店就book咗orange hotel西門町,6百幾蚊1晚~
你可以參考下~

珍珠宮

esther13 發表於 15-1-4 22:56
5知
2個大人又唔想包車睇黎都係坐火車去了~

大宅

esther13 發表於 15-1-4 22:56
5知
去十分可以在捷運木柵站搭巴士!木柵平溪缐,經深坑,菁桐,平溪同十分,總站是十分旅遊服務中心,近十分瀑布,瀑布最幾日前重開了!呢排都好多人提及十分瀑布!我都有寫過搭巴士點去,你可以找來看看!

大宅

回覆:麵包超人^o^ 的帖子

我地2個大人都係坐火車

大宅

麵包超人^o^ 發表於 15-1-4 21:13
我岩岩book咗來回2個人2千3左右
Good ! 咁玩開心D!捷運開通了松山缐,去行饒河夜市市方便好多,松山站一出就到!可以諗諗!

珍珠宮

abcfamily 發表於 15-1-4 23:26
Good ! 咁玩開心D!捷運開通了松山缐,去行饒河夜市市方便好多,松山站一出就到!可以諗諗!

...
呢個夜市我未去過,原本諗住去士林夜市~~
饒河夜市付近有咩?係唔係近9分10分果頭?

珊瑚宮

引用:Quote:abcfamily 發表於 15-1-4 23:26 Good

原帖由 麵包超人^o^ 於 15-01-04 發表
呢個夜市我未去過,原本諗住去士林夜市~~
饒河夜市付近有咩?係唔係近9分10分果頭?
9份10在郊外,曉河在市內,相隔好遠

大宅

回覆 12312 的帖子

夜市當然夜晩先行,玩完九份,十分回來後,便可行行夜市!饒河夜市未有松山站時,路程較麻煩,現在方便多了!士林夜市就比較大範圍,多店鋪一點,小食舖搬了入新地下層!留意士林夜市不是在士林站落車呀,要在早一站-劍潭站落車呀!

珊瑚宮

引用:回覆 12312 的帖子夜市當然夜晩先行,玩完

原帖由 abcfamily 於 15-01-04 發表

夜市當然夜晩先行,玩完九份,十分回來後,便可行行夜市!饒河夜市未有松山站時,路程 ...
我知呀。

樓上街店一樣有食店+賣衫,飾物店

珊瑚宮

引用:回覆 12312 的帖子夜市當然夜晩先行,玩完

原帖由 abcfamily 於 15-01-04 發表

夜市當然夜晩先行,玩完九份,十分回來後,便可行行夜市!饒河夜市未有松山站時,路程 ...
樓主問\"果頭喎\"

大宅

回覆:12312 的帖子

大家都係互相提供意見,互動下啫!自己睇其他人寫的東西,也吸收不少見識,獲益不少啊!

首頁

尾頁

跳至