親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Biancacheung 發表於 15-1-5 12:54
永安棧網上風評幾好,不過我嫌貴,本來睇中丹迪大安森林店(房大,近捷運,包早餐)猶豫左幾日,而家full埋 ...
呢間都包早餐,希望真係好住啦
什麼都也自有它盡頭 別要逝去才珍惜今日所擁有

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

vafamily 發表於 15-1-5 13:00
有friend住過,我初頭有考慮,但後來想近台北車站多d,先揀咗另一間

...
呢間近西門町站我地都ok...
什麼都也自有它盡頭 別要逝去才珍惜今日所擁有

大宅

回覆:麵包超人^o^ 的帖子

在九份,十分最近的夜市係基隆夜市,但離臺北遠,對你行程不方便。
行完九份,十分回臺北就可順道行饒河或士林夜市都得,兩個都是一出捷運就見!
夜市一般7點開始多人,9點10點人流會少一點,10點後部份街檔或店舖已開始有預備收檔情況,星期五/六/日晩就會好旺好迫人!
一天要行九份,十分行程會較趕,因平溪火車行車較疏,差不多1小時一班,所以要預好時間啊,車剛走就要等一段時間啊!想去不同車站點閒逛就更要留意車行時間啊!

大宅

回覆 天佑我們 的帖子

捷運東門站出, 一次過食到鼎泰豐小籠包+度小月擔仔麵

珍珠宮

愛貓人 發表於 15-1-5 14:35
回覆 天佑我們 的帖子

捷運東門站出, 一次過食到鼎泰豐小籠包+度小月擔仔麵 ...

度小月very good~

複式洋房

引用:我都係1月尾出發去台北,book咗長榮,連稅

原帖由 vafamily 於 15-01-04 發表
我都係1月尾出發去台北,book咗長榮,連稅兩個人都係$2,7xx, 你都可以考慮吓喎

...
我都係月尾27號去,book左港航兩大一細差不多4000,係咪貴左?酒店改左兩次,最後book左雙連站附近個間微風旅店,有大床,有窗,有按摩浴缸,唔洗3000,四晚!

複式洋房

引用:Quote:原帖由 abcfamily 於 15-01-04 發表

原帖由 天佑我們 於 15-01-04 發表
哇連機票所有都係幾千,正呀

我地大香里,諗住帶定多D錢傍身,而家聽你咁講我就放心啦
我12年同老公去度蜜月,7日6夜,hea玩,一晚春天溫泉酒店,兩晚丹迪天津店,兩晚靚motel,無窗有按摩浴缸蒸汽房,全部都好靚,唔好係春天房細,其他都ok大靚!

複式洋房

引用:Quote:原帖由 天佑我們 於 15-01-04 發表哇

原帖由 ckchm 於 15-01-24 發表
我12年同老公去度蜜月,7日6夜,hea玩,一晚春天溫泉酒店,兩晚丹迪天津店,兩晚靚motel,無窗有按摩浴缸蒸 ...
機票酒店都過10k

大宅

引用:Quote:原帖由 vafamily 於 15-01-04 發表我

原帖由 ckchm 於 15-01-24 發表
我都係月尾27號去,book左港航兩大一細差不多4000,係咪貴左?酒店改左兩次,最後book左雙連站附近個間微風 ...
我諗唔算貴嘅,同埋睇吓d航班時間好唔好囉

首頁

尾頁

跳至