親子旅遊

跳至
[台灣] .

首頁

尾頁

珊瑚宮

引用:大家都係互相提供意見,互動下啫!自己睇其

原帖由 abcfamily 於 15-01-05 發表
大家都係互相提供意見,互動下啫!自己睇其他人寫的東西,也吸收不少見識,獲益不少啊!

...
我都是上黎\"參考大家意見\"(拿資料呀)

(多謝你)

大宅

回覆:麵包超人^o^ 的帖子

呢個夜市 超多野食
我勁中意去啊

大宅

回覆:abcfamily 的帖子

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我下星期再去台北都係揾agent(萬x) book晒嘢,2人共 $ 7700 (來回長榮,3晚台北,1晚北投春天溫泉) 今年第一次搵呢間agent(萬x),希望住宿好d啦,因為上2次揾果間(美x) 住宿吾太得!!

我自己怕煩之前2次去(一年台北,一年高雄/墾丁)都係搵agent(美x) book

什麼都也自有它盡頭 別要逝去才珍惜今日所擁有

大宅

回覆:ic34 的帖子

玩得自由行,都有出門經驗,點解唔試自己上網找機票同訂酒店呀?可能比Agent 仲要平同多選擇! 自由行的樂趣就係自己做選擇同計劃行程嘛!試過本來想去某個地方旅行!上網搵搵下貨料,竟然見到一些有特別優惠推廣的另一處地方,自己又未去過,咁就改了行程地點!玩得更有興致!這就是自由行的樂趣啊!

子爵府

hashtag旅遊勳章

引用:我下星期再去台北都係揾agent(萬x) book晒

原帖由 ic34 於 15-01-05 發表
我下星期再去台北都係揾agent(萬x) book晒嘢,2人共 $ 7700 (來回長榮,3晚台北,1晚北投春天溫泉) 今年第一次 ...
其實住宿真係要自己上網做功課,回想返我第一次去高雄,經agent買package,佢介紹左福泰X子(話集團經營有保證),住完唔太掂,地方太隔洩,第二次同同事即興去高雄,費事煩又係搵agent(另一間),佢又係推福泰X子,我話唔要呢間,佢推另一間統x松x,好彩淨住一晚,呢間仲衰過x子
第三次自己分開book 左85大樓民宿,價錢平一半,房間大一倍,窗外無敵高雄夜景,無得比

大宅

引用:Quote:原帖由 ic34 於 15-01-05 發表我下星

原帖由 Biancacheung 於 15-01-05 發表
其實住宿真係要自己上網做功課,回想返我第一次去高雄,經agent買package,佢介紹左福泰X子(話集團經營有保 ...
我有friend住過福泰x子,佢話ok喎,不過佢係住台北嗰邊,唔係高雄嗰邊

而我今次都揀咗呢間(喺台北車站),希望ok啦

大宅

引用:我下星期再去台北都係揾agent(萬x) book晒

我下星期再去台北都係揾agent(萬x) book晒嘢,2人共 $ 7700 (來回長榮,3晚台北,1晚北投春天溫泉) 今年第一次 ...
咁你台北住邊間呀?

大宅

回覆:天佑我們 的帖子

樓主,咁你book咗機票酒店for你嘅蜜月旅行未呀?

珍珠宮

畀面勳章

引用:樓主,咁你book咗機票酒店for你嘅蜜月旅行

原帖由 vafamily 於 15-01-05 發表
樓主,咁你book咗機票酒店for你嘅蜜月旅行未呀?
未呀....仲睇緊

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

abcfamily 發表於 15-1-5 11:20
玩得自由行,都有出門經驗,點解唔試自己上網找機票同訂酒店呀?可能比Agent 仲要平同多選擇! 自由行的樂趣 ...
我懶又怕煩 不過有機會我都會試下自己book

水晶宮

vafamily 發表於 15-1-5 12:23
咁你台北住邊間呀?
住 永安棧
http://www.westgatehotel.com.tw/

近西門町 睇落好似ok甘,希望吾好得個樣啦

子爵府

hashtag旅遊勳章

引用:Quote:vafamily+發表於+15-1-5+12:23+咁你

住 永安棧
http://www.westgatehotel.com.tw/
永安棧網上風評幾好,不過我嫌貴,本來睇中丹迪大安森林店(房大,近捷運,包早餐)猶豫左幾日,而家full埋,又要再搵過

大宅

引用:Quote:vafamily 發表於 15-1-5 12:23 咁你

住 永安棧
有friend住過,我初頭有考慮,但後來想近台北車站多d,先揀咗另一間

珍珠宮

abcfamily 發表於 15-1-4 23:26
Good ! 咁玩開心D!捷運開通了松山缐,去行饒河夜市市方便好多,松山站一出就到!可以諗諗!

...

我諗緊去唔去饒河夜市~初步行程諗住咁:

因為我得3日,第一日落機(早上10點)咁我會返酒店放低d行李(西門町),之後去上引水產食個豐富午餐,之後就落淡水,晚上就去士林夜市/ or 晚上去美麗華摩天輪咁就返西門町掃街~

第二日就去九份,十份,饒河夜市 or 只去九份,之後就去shopping(想去86小舖)同埋去芭芘cafe hea下,閒遊(台北車站大型shopping mall)~咁晚上先去夜市(any suggestion?)如果呢個時候去饒河夜市得唔得?

第3日,如果第一日去唔到美麗華摩天輪既話就而家去~夜晚坐7點幾機走~

thx~

大宅

引用:Quote:原帖由 vafamily 於 15-01-05 發表樓

原帖由 天佑我們 於 15-01-05 發表
未呀....仲睇緊
Hehe…
快d book啦, 一齊分享行程嘛

珍珠宮

12312 發表於 15-1-4 23:30
9份10在郊外,曉河在市內,相隔好遠

咁點解我見jm們去完9分10分會去饒河既sorry我未去過饒河夜市,唔係咁清楚佢近邊頭

珍珠宮

esther13 發表於 15-1-5 02:35
呢個夜市 超多野食
我勁中意去啊

sorry係邊個夜市?

大宅

回覆:麵包超人^o^ 的帖子

饒河夜市

珊瑚宮

麵包超人^o^ 發表於 15-1-5 13:09
咁點解我見jm們去完9分10分會去饒河既sorry我未去過饒河夜市,唔係咁清楚佢近邊頭 ...

曉河近台鐵站, 返黎時順腳去

首頁

尾頁

跳至