母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

男爵府

原文章由 honey2h 於 08-4-28 14:09 發表
Dear FSY,

My Two Monkeys kiss dear auntie you, please cheers!

"Man" is different human kind from "Woman"! We need time....we're on the same boat....

Thanks two little monkeys!

話咁快 hughes 就滿月咯! 果陣你諗緊生定唔生好似係尋日既事咁.

大宅

原文章由 fsy 於 08-4-29 09:12 發表

話咁快 hughes 就滿月咯! 果陣你諗緊生定唔生好似係尋日既事咁.

係呀, 時間唔等人咖, 雖然妳後生, 但都要加快步伐啦, 唔好同子進距離咁遠咖嘛!!!!!

大宅

FSY,

Yes, time flies!
Recently, I often think about life.....like a dream...really fast!!

Old C9

How's your mood today? Is "cool war" gone?
Papa may involve more in child care when he now is at home, maybe a good chance for you two to make consensus.
Conflict is a good tool to get you two closer if handle well, but process is very hard....Bless Your Family!!:D

原文章由 fsy 於 08-4-29 09:12 發表

God is here with us! ^ ^

大宅

Crazy mental ill father RUIN the life of his girl !!!

原文章由 Cyntoby 於 08-4-28 16:53 發表
奧漢禁錮性侵犯女兒24年 (明報) 04月 28日 星期一 08:15AM

奧地利一名73歲男子涉嫌禁錮及性侵犯女兒24年,令她誕下7名子女,最終東窗事發被捕。

該名現年42歲的女子伊利沙伯各警方表示,她11歲開始被父親性侵犯,至1984 ...

大宅

Tovincy,
Yes, please make copy for Hayes to "Stop Cough":lol , many thanks!!!

bbpooh,
How's Ding Ding today? Poor Dong Dong get sick too?! Oh, your milk is important for both of them now!!

Ivy mama,
How can I give you back $$ for Barney? Maybe you can pm A/C no., thanks!
Please let us know once No.2 say Hi!

男爵府

桂花果凍 ? Yes please, I love it!
原文章由 Strawberrys 於 08-4-29 09:06 發表
fsy, nan_nan, bbpooh, candy & cyntoby,

I got the books, Hello Kitty disks, 飄零燕DVDs, socks yesterday as Cyntoby's colleague is sick after my recovery.

fsy,

Kei Kei like to play with the stricker ...

男爵府

Does anyone of you have 佐丹奴買褲印花 ar ?? ( The one that get a free trouser for 8 stamps) I still miss two stamps ...

大宅

原文章由 honey2h 於 08-4-29 10:42 發表
Tovincy,
Yes, please make copy for Hayes to "Stop Cough":lol , many thanks!!!

bbpooh,
How's Ding Ding today? Poor Dong Dong get sick too?! Oh, your milk is important for both of them now!!

2h ma,

pls check your mobile phone message!

大宅

原文章由 Cyntoby 於 08-4-28 22:46 發表
各位姊妹有冇興趣呀~~~~

邊位上次趕唔切 order "班尼", 我有多一套, 因為爹爹今晚好醒咁話比我聽買咗 DVDs 比琛彥, 我一睇...........係班尼!!!! 我咪買咗囉!!!!!

同時套"飄零燕"琛彥完全無興趣.....睇下邊位想要 ...

"班尼"DVDs----> 樹爸個朋友好似想要. 再回覆你.

男爵府

Am I right that Nan-nan has missed the last two orders??

原文章由 Cyntoby 於 08-4-28 22:46 發表
各位姊妹有冇興趣呀~~~~

邊位上次趕唔切 order "班尼", 我有多一套, 因為爹爹今晚好醒咁話比我聽買咗 DVDs 比琛彥, 我一睇...........係班尼!!!! 我咪買咗囉!!!!!
...

大宅

原文章由 go4baby 於 08-4-29 12:22 發表

"班尼"DVDs----> 樹爸個朋友好似想要. 再回覆你.

唔該哂, 邊個要都好啦, 咁........套"飄零燕"有冇人要呀??????

侯爵府

2023年兔年勳章

fsy,

As I know Ryan will go to Tsung Tsin Kindergarten PM International Class and it can use 學券.

Tvoincy,

Correct me if it's wrong.

原文章由 fsy 於 08-4-29 09:02 發表

四哥想讀既學校都用唔到學券, 申請黎做咩啫! 不過, 究竟佢最後讀邊間呢?
親子王國日誌以外之網誌連結已被刪除

侯爵府

2023年兔年勳章

I am having lunch box in office after a 3.5 hrs meeting this morning.

There is only a few posts today.
親子王國日誌以外之網誌連結已被刪除

男爵府

頭先去 H&M 行咗個圈, 真係行咗個圈咋, 但係就忍唔住買咗兩件好鬼得意既和尚袍仔同一包底褲仔, 乜解究啲小朋友衫真係得意成咁架, 唔怪得成日都話女人錢同細路仔錢最易賺.

男爵府

原文章由 honey2h 於 08-4-29 10:42 發表
bbpooh,

今早丁丁好遲起身,我諗佢仲好累,點知8.30(平時出門上學的時間起身).
丁媽:你返唔返學?
丁丁沒反應.
丁媽:如果你病今日就唔好返學喇!否則傳染比你D同學仔!
丁丁馬上咳(應該是扮的)
丁媽:唔好扮咳!
丁丁:I'm sick! coughing!

!!#$#%##$比丁丁激到唔知好嬲定好笑!

後來我一拖二(丁丁加噹噹)去左丁婆婆到,原來一拖二都唔係想像中咁難!

男爵府

原文章由 fsy 於 08-4-29 14:24 發表
頭先去 H&M 行咗個圈, 真係行咗個圈咋, 但係就忍唔住買咗兩件好鬼得意既和尚袍仔同一包底褲仔, 乜解究啲小朋友衫真係得意成咁架, 唔怪得成日都話女人錢同細路仔錢最易賺. ...

買比子進NO.2呀!

我之前買了6 條 thomas 底褲仔比丁丁,佢不知幾開心,我地叫佢wee wee poo poo 要出聲如果唔係整濕thomas佢會好唔開心.到佢要wee wee時,佢會講,去wee wee 唔好整濕thomas!所以丁丁成功介片,thomas應記一功!

唉!我以為今早做FACIAL點知記錯時間係尋日.結果係做唔到FACIAL,無出中環,不如512先比飄零燕過你啦!

男爵府

原文章由 bbpooh 於 08-4-29 15:40 發表

買比子進NO.2呀!

我之前買了6 條 thomas 底褲仔比丁丁,佢不知幾開心,我地叫佢wee wee poo poo 要出聲如果唔係整濕thomas佢會好唔開心.到佢要wee wee時,佢會講,去wee wee 唔好整濕thomas!所以丁丁成功介片,thomas ...

我又未至於咁癲, 和尚袍係買比人既.

子進第一日無著片返學到而家都無係學校瀨過尿呀, 早知早啲同佢著底底返學啦, 慳返啲片吖嘛. 佢都有兩條 thomas 底底, 我初初都有學你咁同佢講如果條底底濕咗 thomas 會唔開心 . 為咗令佢唔瀨尿, 後來買多兩條反斗車王, 今日係 h&m 見到啲動物既又好鬼c得意, 不過要 $50/3pcs, 同埋明明話 for 3-4 yrs, 不過好似好細條咁.

大宅

安兒近排成日俾lemon安兒pa 食, 安兒pa好無癮, 點心理輔導安兒pa呀? 子進媽, 子進pa食慣lemon, 有冇經驗可以分享吓?

男爵府

原文章由 onyeebb 於 08-4-29 16:28 發表
安兒近排成日俾lemon安兒pa 食, 安兒pa好無癮, 點心理輔導安兒pa呀? 子進媽, 子進pa食慣lemon, 有冇經驗可以分享吓?

方法只有一個.......

慢慢就慣架嘞

男爵府

原文章由 onyeebb 於 08-4-29 16:28 發表

有兩個方案,

方案一:
叫安兒爸陪多D安兒,搵多點時間帶佢去玩,係屋企到要玩令到安兒玩到哈哈大笑!

方安二:
叫安兒爸有一顆小孩的心,不怕被拒絶,就好似丁丁咁,屢次被安兒拒絶,但又繼續拖安兒,有沒有留意,上週六安兒終於肯比丁丁拖喇!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊