婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

洋房

有JM PM 我問資料, 現在先講一下, 有問題再問.

食藥其實係要令子宮收縮, 排出個胎. 如果你生過bb, 其實唔會覺得好痛, 但會感覺到痛左幾下.你如果第二次見醫生,而佢又比你用藥, 咁再過一星期左右, 食第一粒藥. 大約兩個鍾走得, 過兩日再晨早返去灣仔,食第二粒, 要成日時間, 如果你返工既話, 就要請假.這粒會令你有幾下陣痛 , 個胎就會排出來, 用住 m 巾, 在床上等. 有d 人 45分鍾就得 , 我就兩個鍾. 十二點左右醫生又再檢查一次, 之後就可食野. 食完野再係床抖下. 姑娘會叫你飲水,痾兩次尿無乜血既話走得. 要家人接走. 我就流左好耐血, d 尿重係有血, 到四點半先走得 .都要流成10 日血架, 好似M 到咁. 個日7個人中, 有3 個 係12 點時,醫生來檢查時, 還未排出, 所以每人比多一次藥. 最後, 還是, 有一個女仔係排唔到出來, 我估佢可能要再約時間直接做手術.其實都可以考慮下手術. 有個媽媽同我講,做時, 聞左氣, 無哂感覺,十分鍾後醒返做完. 而且第二日已經無乜血了. 當然問醫生就最好. 每人体質各異. 希望幫到.

男爵府

引用:有JM+PM+我問資料,+現在先講一下,+有問題再

原帖由 yuensammi 於 15-09-21 發表

食藥其實係要令子宮收縮, 排出個胎. 如果你生過bb, 其實唔 ...
食藥同手術既收費有冇分別㗎?

大宅

畀面勳章

回覆:yvomak 的帖子

食藥3300,手術4500!我排左28號去食藥

大宅

我係上星期做手術架 !!.其實考慮手術係因為時間快,效率高, 先決定做手術代替藥流 ! 藥流要去3次架....

個日要7:30去到灣仔, 經護士檢查,講解手術風險,e生檢查後, 約12:00就由e生塞藥令子宮頸開, 之後俶手術就無噤傷 !!!

到入手術室時, 聞住氧氣,打ma 醉針, 好快就無哂感覺訓著, 30分鍾後醒返做完手術, 護士會拍甦你起身過床., 休息1小時之後就可食野. 食完野再係床抖下. 姑娘會叫你飲水,痾兩次尿無乜血既話走得. 要家人接走. 第二日已經無乜血,

但第3日開始子宮有d痛,吾知係味有傷口呢 ?

大宅

引用:我係上星期做手術架+!!.其實考慮手術係因為

原帖由 muijuki 於 15-10-27 發表
我係上星期做手術架 !!.其實考慮手術係因為時間快,效率高, 先決定做手術代替藥流 ! 藥流要去3次架....

個 ...
痛?我聽人講半身麻醉,痛到要掙扎但又不可以郁,因會整傷子宮

男爵府

muijuki 發表於 15-10-27 16:37

個 ...
請問你做手術幾錢?

別墅

請問要幾耐復完?

大宅

回覆樓主:

各位還在嘛?做過手術的可否pm我 , 野野想指教 , 急 , 謝謝!

別墅

hincx050 發表於 16-6-27 09:49
各位還在嘛?做過手術的可否pm我 , 野野想指教 , 急 , 謝謝!

我做過,你有咩問題看可否解答你

大宅

cheche710 發表於 15-2-3 14:40
應該可以接 但要咩病痛都無又要係順產先會接

即係要之前順產生小朋友先可揀食藥?咁開刀生過係咪一定reject?

大宅

少少可愛 發表於 16-7-9 16:48
我做過,你有咩問題看可否解答你

我有野想問一下你

男爵府

BB防敏心得分享勳章

bb915思思 發表於 15-1-5 14:16
我上星期check左,我係意外有,我自己遲左來m幾日今日買棒驗,係有左,之後立即去家計会再check多次,唉,真有 ...

我生兩胎都係開刀,會唔會唔比揀藥呢?

男爵府

BB防敏心得分享勳章

muijuki 發表於 15-10-27 16:37

個 ...

有麻醉嗎?我早12年前係家計會做過,只係塞粒藥同打止痛針就做吸宮,真係好驚驚!

大宅

yuensammi 發表於 15-9-21 09:00

食藥其實係要令子宮收縮, 排出個胎. 如果你生過bb, 其實唔 ...

想了解多點,已pm你!thanks

大宅

nicole_wns 發表於 15-10-23 13:46
食藥3300,手術4500!我排左28號去食藥

請問藥流嘅流程係點㗎?我想了解多d最後一次去食藥嘅經過係點,謝解答!因為我實在太驚

大宅

有問題想知,可以pm嗎

首頁

尾頁

跳至