烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

聽中醫師講呢幾樣都對頭髮生長同皮膚都好好, 有冇師姐有沖開黎飲呀?
如果想自己整, 但又想方便D, 市面上睇過好多種牌子既水沖粉劑, 邊隻最足料同天然呢??

係綠盈坊又見過有D首烏黑芝麻, 唔知係真定假既呢?

如果去超市買豆漿, 又有邊隻會比較健康D呢? 因為聽講好多牌子都好多添加劑同糖份喎~

老公開始有D脫髮, 希望可以幫佢補一補腎, 希望佢可以唔駛咁早做光頭仔啦

複式洋房

不過聽講豆漿好多雌激素,係咪唔係咁適合男人飲呢?

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆:[美髮]黑芝麻,合核,黑豆,豆漿

我近日一日一湯匙黑芝麻粉,就咁冲水飲,頭髮好左,洗完頭吹時甩小左,同順左d啦

SIUBKT    發表於 15-1-6 13:14

複式洋房

candiceLingLing 發表於 15-1-6 08:26
我近日一日一湯匙黑芝麻粉,就咁冲水飲,頭髮好左,洗完頭吹時甩小左,同順左d啦

...

師姐不好意思, 有幾個問題想請教你~
你買邊隻牌子既黑芝麻粉?
食左幾耐見效呢?
有冇話頭油多左好多?
因為聽中醫講黑芝麻同合桃食完會熱氣出暗倉, 所以要計好份量先得

大宅

有飲黑芝麻,黑豆,何首烏,黑米,合桃磨粉,
之前在街市檔買,看著佢磨
現在剛上網買了包,未開始試

暫時未覺皮膚頭髮有明顯改變,可能只吃了幾個月未見效
,但腸胃好了,差不多每天都得去

我之前用2湯匙加蜜糖飲,現在就加奶粉或杏仁粉

複式洋房

回覆 daydaybaby 的帖子

師姐你通常街市咩檔位會有得買齊你所講果五種食材呢??
點解食緊街市果D又轉粉劑既, 咁而家你買果種係唔係五合一果D黎架?

以小妹所知腸胃好左都會對頭髮生長好D架

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

引用:+本帖最後由+Rabbitsfoot+於+15-1-6+16:00+

原帖由 Rabbitsfoot 於 15-01-06 發表
我買\"點點緣\",食左兩個月,朝朝早空肚一大杯喛水加芝麻粉,又唔覺燥。都唔知幾時開始有效,係C6有日見我吹頭同我講先覺,以前一吹完頭會執好多頭髮,依家少好多。

大宅

回覆:[美髮]黑芝麻,合核,黑豆,豆漿

請問對白髮有功效嗎?

複式洋房

回覆 candiceLingLing 的帖子

點點綠我都見WELLCOME有得買, 不過好像係大陸牌子, 唔係好敢買, 怕佢有好多雜質
不過聽師姐你講甩小左都買返觀試下先~

唔該晒CandiceLingLing師姐

複式洋房

b_mami 發表於 15-1-6 21:49
請問對白髮有功效嗎?
中醫師話食黑色食物就會令頭髮烏黑D, 制何首烏應該最好, 黑芝麻都應該好有用

複式洋房

今日去了綠盈坊買了幾觀粉劑俾老公試, 希望有用啦

男爵府

引用:今日去了綠盈坊買了幾觀粉劑俾老公試,+希望

原帖由 Rabbitsfoot 於 15-01-07 發表
今日去了綠盈坊買了幾觀粉劑俾老公試, 希望有用啦
請問幾$?

複式洋房

momotsui 發表於 15-1-7 18:26
請問幾$?
合桃果觀貴D, 108蚊觀, 買兩觀有8折~黑芝麻就平D , 83蚊~
我見佢同"點點綠"差唔多價錢, 所以買黎試下先
聽日開始撈麥皮俾老公食

首頁

尾頁

跳至