在職全職

跳至

首頁

尾頁

別墅

我都係好悶呀我差唔多2個月冇做野返工而湊返個囡囡,但我又陀緊個細仲悶等生仔.

[ 本文章最後由 TZEYIN(YOKO) 於 08-5-27 22:08 編輯 ]

大宅

好媽媽勳章

有牙~~我秋往2個雖然覺得好充實,好有心机做每一样野不過有時重重覆覆做返個d野,都几悶ga...

複式洋房

超無聊!
老公成日唔係屋企,個仔得三個月大,揹佢出街又辛苦,留在屋企仲悶,得我講無佢講,唯有襯佢瞓左上黎發下up風。

複式洋房

係超級無聊!!
個陪月走咗3個星期, 因為自己湊B驚攪唔掂, 所以做咗個時間表安排好所有嘢 (家務, 自己嘢, 亞B沖涼...). 有時想落街行吓都唔得!!!

男爵府

醒目開學勳章

Hi Cathappy
pls PM to me. Thanks

男爵府

去遠唔方便,近又唔行得耐,仔仔得6個月,又未識去公園玩,喺屋企就四目交投,好無聊呀!!

大宅

勁悶

湊住個b,日日都做重複既野,好鬼悶架,又成日對住個工人,厭死人,
所以就日日都上網睇下野 & 黎bk 度吹下水咁囉

大宅

我都做咗全職媽媽半年, 每天重覆做果幾樣嘢, 好多時都唔記得今日係星期幾, 只有星期六日, 老公放假出吓街至無咁無聊.

大宅

每日上午亞囡返學的3個鐘, 就係自己時間, 上來八下睇下, 吸下麈, 執下屋, 不過有時成朝一句聲都無出過, 諗起都好恐怖呀 !!!!!

自己又鐘意講野, 但放學後, 個囡把口又無停過, 又要同佢role play, 扮lee扮low, 佢唔比我停, 一齊玩, 比佢玩謝.

有時同老公講真係會悶, 佢又唔鐘意, 話我好幸福可以陪亞b成長, 我都知, 不過, 都可以發表下自己的感受卦 ?

不過, 再比我選擇, 都係與亞b一同成長, 如果有少少兼職做下, 就真perfect啦.

別墅

無做返工都4個月, 都幾悶, 我就成日抱住個細b, 躲在房 , 訓覺/ 餵奶. 好少出街. ...開始覺有d自閉....
珍惜眼前人

大宅

回覆 #1 janet818 的文章

無返工都6個月, 勁悶,

別墅

揍左仔仔9個月喇,每日都好忙,不過個人有時真係好鬼悶,尤其呢排係咁落雨,無得去街,個人好鬼down~~~

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我臭仔就黎8個月
老公奶奶都番工 日日都係得我同bb過
但d時間都過得ok快
星期1-5 就約下d bk媽咪or朋友出街 出2日到
唔出街都會同bb落街行下
星期6 奶奶放假 就同佢去下街
星期日老公放假就出下街or番娘家
目前為止都幾好開心

禁止訪問

首頁