自由報料

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我今早問係$138+$200惠康卷。今晚再問係$110+27, 送$300惠康/家電+$100惠康。跟著我話佢地d plan 係同一日都可以唔同,佢問番我之前同事係比乜plan, 我就丙佢點解甘唔同, 人地可以幾十蚊個月, 我就要甘貴, 起初佢仲係堅持現在只有呢個plan, 我話甘轉去cut 線, 佢就轉比另一同事聽, 我再丙佢話個plan太貴要cut service, 佢即時offer $110,回贈$99x6, $200惠康,簽24個月。跟住我話人地仲有家電送, 佢先送番比我。雖然唔係最平, 但總好過之前, 因我都係幫父母問, 其實唔係想cut, 所以都續左。只要自己企硬同佢講數, 都可能爭取到應有權益。大家可以試下。

複式洋房

引用:+本帖最後由+fingerose+於+15-1-10+23:59+

原帖由 fingerose 於 15-01-10 發表

我今早問係$138+$200惠康卷。今晚再問係$110+27, 送$300惠 ...
係呀,我唔係睇呢到,都真係唔知原來可以平咁多,本身都係無家電送,話期期唔同,我咪話早一兩個鐘前先有人續左有,咩叫期期呀,佢先話有番比我,佢地真係好奸㗎

大宅

回覆:pccw固網電話,呢排有無人續左?

啱啱簽左$110X18個月=1980,減四個月退回198X4=792,減惠康禮券$200即$988÷18個月=平均$54.9元好順利頭尾悟洗10分鐘傾惦(客氣d講道理,例如一家四口都有手機,電話通話分鐘每人都有約1600分鐘,其實有冇家居電話都得。)

別墅

回覆:saulamlover 的帖子

啱啱打去 offer $110+27(來電顯示) $100惠康 送家居電話 同我講已經係最平.......=0=
跟住我話cut,,, 佢轉咗俾另一個同事 而果個人亦冇再sell我 淨係話咁我寄張cut form俾你..
fine....你冇好offer 我咪轉~~

大宅

回覆:db123 的帖子

減回4個月正價198x4= 792??
有沒有sale電話?可否pm我?

大宅

伯爵府

引用:

原帖由 db123 於 15-01-11 發表
我又係3月20日完約呀

男爵府

我家人住私樓, 2月底到期,佢打黎續約, $110/月, 當然唔采佢.
之後去拎cut form, 原來唔係間間有, 九龍得旺角銀城/尖咀金馬倫道/佐敦, 仲要俾張睇極唔明嘅eye cut form我(我都冇用eye), 又話要寄回客戶存根, 其實全份表底面兩份都係客戶存根, 我從來未見過d咁高招嘅公司!

份form最好係聯絡人同戶口持有人不同,擺明俾你地為人子女的填, 絕對唔駛騷擾伯母, 只係留我個人電話. 寄左去,一星期後打俾我.

客服: 請問你做乜唔續約呢?
我: 人地平過你地喎!
客服: 咁人地做幾錢呀?
我: (是但up) $68一個月.
客服:咁我地可以俾個優惠你. 合約一年, $110/月, 免兩個月,送超市$250 coupon, 扣埋平均$6x.x, 平d喎.
我: 咁仲有冇其他禮品送呀?
客服:呢個plan就冇啦.
我:如果續長d呢?
客服:咁可以續18個月,其中免4個月,一樣送$250 coupon, 每月交返$110先,平均都係$6x.x.
我: 咁包唔包來電顯示, call waiting果d呀?
客服: 都可以送埋俾你嘅. 咁舊約到二月底,三月就開新約lor.
我: 好, 咁我續18個月啦!

~~~各位唔駛問我拎Sales電話la,程序都係一樣, 交Cut form, 等電話, 講價. 水位都係咁上下啦. 祝大家好運!

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

引用:今日打去開頭話$110來電加$27。話cut左佢就

原帖由 saulamlover 於 15-01-07 發表
今日打去開頭話$110來電加$27。
話cut左佢就轉左去第二個同事到。。
俾左呢個offer我。
我都係接受左呢個plan

別墅

回覆:atlm 的帖子

Pls pm sale tel thx

禁止訪問

大宅

回覆 蛋蛋豬 的帖子

但系要填CUT FORM 先有這個OFFER, 大家請注意

公爵府

我仲貴, 已SEND左CUT FORM, SALES今日打來, 24個月HK$150/MONTH, 只是回贈3個月, 都係轉另一間公司好了. 有無介紹, 邊間會平D.

大宅

11-1-15傾惦合約,今日收到確認信,真係手快

大宅

回覆:db123 的帖子

我今日續左,一年約,平均78元。

子爵府

尋日續左(之前send左cut form),18個月,回贈4期,送$200惠康coupon, 圍返一期約$55,再4選1禮物,選左$200聖安娜coupon

男爵府

我剛收到sales offer. $110+$27來电顯示,簽27個月送$700惠康。 咪無平,都唔抵!

伯爵府

引用:尋日續左(之前send左cut form),18個月,回

原帖由 bbmuimui 於 15-01-17 發表
尋日續左(之前send左cut form),18個月,回贈4期,送$200惠康coupon, 圍返一期約$55,再4選1禮物,選左$200 ...
我都剛剛續左呢個55蚊plan, 我都係交cut form後先有

複式洋房

Pls pm sale tel thx

子爵府

醒目開學勳章

我又要玩呢個遊戲,真係煩!

首頁

尾頁

跳至