家事百科

跳至

首頁

尾頁

別墅

噴COR是怎樣效果? 家居牆身是否OK?
http://www.babyhome.com.tw/bb/86256 2/26 - 2.8kg, 3/9 - 2.78kg, 3/12 - 2.91kg, 4/1 - 4.13kg, 4/29 - 5.23kg, 6/4 - 6.13kg, 7/9 - 6.6kg, 9/10 - 7.51kg

大宅

效果是凹凹凸凸,家居不宜用,積塵很煩。

洋房

我家剛裝修好, 全屋牆身都噴cor, 感覺靚過乳膠漆而且好易打理。

禁止發言

禁止發言

公爵府

親子王國15週年勳章

嘖 COR係早7-8年前先興, 依家好似OUT咗D喎

禁止發言

洋房

一d都唔out, 我有幾個朋友都在最近裝修, 個個都選擇噴cor, 大家都認為效果好及靚,而且耐用及容易打理。

別墅

噴COR嘅面油

另外噴COR嘅面油是否都只是白色, 或同油普通油一樣, 可以有不同顏色? 可以用咩面油? THANKS!!!!

原文章由 lasalleps 於 08-5-1 15:57 發表
一d都唔out, 我有幾個朋友都在最近裝修, 個個都選擇噴cor, 大家都認為效果好及靚,而且耐用及容易打理。
http://www.babyhome.com.tw/bb/86256 2/26 - 2.8kg, 3/9 - 2.78kg, 3/12 - 2.91kg, 4/1 - 4.13kg, 4/29 - 5.23kg, 6/4 - 6.13kg, 7/9 - 6.6kg, 9/10 - 7.51kg

洋房

師傅有給我選擇不同顏色,但因為我家用胡桃木色傢俱,都比較深色,同時我見過朋友用白色的效果,所以我都是選白色。以我所知面油唔同普通孔膠漆,是油性,比一般油襟d。

首頁

尾頁

跳至