懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

d老人家成日話大肚婆唔好成日'茂'底或者舉高手囉野, 你地知唔知點解?

如題
DEL

複式洋房

Re: d老人家成日話大肚婆唔好成日'茂'底或者舉高手囉野, 你地知唔知點解?

'茂'底好似話子宮會下垂,舉高手話驚bb磁帶會斷,咁咪會早產或者小產囉。以我所知係咁啦,不過唔知係唔係嫁!

複式洋房

Re: d老人家成日話大肚婆唔好成日'茂'底或者舉高手囉野, 你地知唔知點解?

我又真係唔知喎!

男爵府

聽講係, mou低會子宮下垂或者子宮受壓引致早產, 拮高腳舉高手囉野會令子宮移位, 呢d唔係老人家講既咁簡單, 係有科學根據的, 唔好唔信走去試。

美甲達人俱樂部私家BlogHERE

Judy's Nail 美甲相集HERE

Judy's Nail Web PageHERE

男爵府

有聽人講..但我冇理+.+

別墅

我e家有左2個月早幾星期舉高手抹野仲要伸到最高,
點知第日就見啡,我e家唔敢再舉高手抹野喇

男爵府

我都有聽過..不過都無理..

男爵府

舉高手話驚bb磁帶會斷 ,
茂'底好似話BB會容易"ALL" 左出黎 ,
我都聽過 , 不過我覺得好攪笑 , 同唔多相信 .
總之 , 你唔好禁粗勞 , 凡事小心就得啦 !

大宅

唔好話茂底舉高手.....我係屋企執屋......搬櫃整野都係咁..我無理.....

子爵府

記得懷孕初期曾作小產, 媽媽和奶奶一見到我就叫我"唔好茂'底或者舉高手囉野", 我聽這幾個字聽咗好多次, 攪到我mug野都唔敢做, 不過老人家講既說話應該有D根據既!

民房

唔好茂'底係因為個bb未定,如果成日"茂"底會好易作小產,而唔好舉高手囉野就因為乳線係腋下位,如果成日舉高乳線斷左,咁你咪冇奶比bb食囉!

男爵府

我想問係有o左早期定係後期先吾可以日'茂'底或者舉高手囉野??咁訓緊覺成日會舉高左隻手,個子宮都有覺得"趾"住"趾"住.,咁會吾會整親架??

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 睛靈勳章 BK Milk勳章

我都冇理呀~不過依家知道對bb唔好,之後會小心d lu~

首頁

尾頁

跳至