美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

有冇人做過水晶甲或Jelly甲?

邊樣靚d呀?

複式洋房

Re: 有冇人做過水晶甲或Jelly甲?

我冇呀,我本身係真指甲,我個妹做過水晶甲咯!但係好唔自然架喎!因為好厚!

男爵府

我本身對手好肉酸, 好似耕田咁款果種, 唔係講笑, 所以我一個星期前走去做左Gel甲。 整完之後當堂似番對手, 感覺好乾淨, 你話假的話, 係架, 有d假, 不過假得黎靚囉, 咁先至 "去修完甲"丫嘛, 太自然反而覺得好似乜都冇做過咁。 而家事隔一個星期, 細心看就會發覺自己本身既指甲生番少少出黎, 因為個修甲師話, 頭一次做, 一個月最好每兩星期修一次, 修完兩次之後, 就每4星期修一次, 慢慢就會越做越靚。

我做左法式Gel甲 (頂端部份白色), 我唔係好記得Gel甲是否水晶甲, 我只知道gel甲同樹脂甲係唔同的, 不過gel甲就靚d, 面頭會光滑d, 樹脂甲則會啞色, 如果想有光滑效果就要搽指甲油, 本身我對雙手真係懶到飛起, 講真邊有咁多時間比我搽指甲油丫, 所以我選擇做gel甲。

我o係銅鑼灣度做, 好近sogo, 我就覺得幾貴, 不過其實間間都差唔多錢, 因為事後我比較過, 貴在人工囉。 價錢如下:

1. 做gel甲前要修甲 (約100)
2. 做法式gel甲 (約1000)

查實都唔係好記得, 不過相差唔會好遠。 不過呢樣野, 洗濕左個頭就好難返轉頭, 等如染髮一樣, 你染開的話唔會唔染咁解, 不過整完之後真係 "有野睇", 一個月做一次refill要400蚊, 其實都OK既...
美甲達人俱樂部私家BlogHERE

Judy's Nail 美甲相集HERE

Judy's Nail Web PageHERE

大宅

Mummy,

唔該曬妳, 我上次經過銅鑼灣廣場1期2樓有一間都幾大間, 起碼有成十幾張椅, 但做Gel首次都係398, 另外有隻不用油甲已經有花既都係898, 我都有打算去試下.

子爵府

2019勳章 醒目開學勳章

yvomak,
我聽講做水晶甲同樹脂甲唔同。水晶甲係有酒精成份,而樹脂甲就係natural的物質,手指會慢慢吸收,所以樹脂甲會冇咁傷甲。所以你做之前check下會好d!

男爵府

Yvomak,

你做完上黎報料丫, 我都想睇下第2間, 你話首次試做398, 唔知會唔會取巧, 或者叫你呢樣加d錢果樣加d錢, 希望唔會吧。

yvomak 寫道:
Mummy,

唔該曬妳, 我上次經過銅鑼灣廣場1期2樓有一間都幾大間, 起碼有成十幾張椅, 但做Gel首次都係398, 另外有隻不用油甲已經有花既都係898, 我都有打算去試下.
美甲達人俱樂部私家BlogHERE

Judy's Nail 美甲相集HERE

Judy's Nail Web PageHERE

首頁

尾頁

跳至
熱門主題