親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

同bb去日本要唔要帶水開奶

想知使唔使帶水開奶
同埋要準備什麼東西 :-P :-P

伯爵府

醒目開學勳章

Re: 同bb去日本要唔要帶水開奶

我有帶水過去, 一路"溝"架!
仲有 :
平安藥, 奶粉, 糊仔, 餐具, 暖水壺, 枕頭, 探熱針, 痰罐, bb車, 大毛巾, 洗頭水, 沐浴液, 玩具, 衣物等等.
http://www.baby-kingdom.com/data/attachment/album/201103/28/2243099uk889co0028cr4r.gif

伯爵府

Watson's water (NO mineral must) & mix it with local water for first two days are fine. And some drugs etc. which depends on how old of your BB.

大宅

好媽媽勳章

wing530 寫道:
我有帶水過去, 一路"溝"架!
仲有 :
平安藥, 奶粉, 糊仔, 餐具, 暖水壺, 枕頭, 探熱針, 痰罐, bb車, 大毛巾, 洗頭水, 沐浴液, 玩具, 衣物等等.

請問平安藥包括d咩藥呢 ?
我仲會帶較剪, 濕紙巾, bb lotion & 消毒洗手液!

維維:new born 7.38lbs;6/OCT/07 33lbs 哥哥 : 6/OCT 55lbs

公爵府

好媽媽勳章

我一向去臨出發旅行前一兩日, 會請醫生開定d 平安藥比阿仔. (醫生會識執的)
大人就買傷風素之類藥物.
帶定d 膠袋, 預防小朋友或大人唔舒服時嘔吐用.

首頁

尾頁

跳至