親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 wai001 於 15-01-11 發表我除

原帖由 wai001 於 15-01-11 發表
剛剛今次,去了宜蘭縣既羅東,去了國立傳藝中心,即台片「大稻埕」既拍攝地點。另外,亦去了宜蘭縣頭城鎮既 ...
電影「大稻埕」
https://m.facebook.com/timetraveler2014?refsrc=https%3A%2F%2Fzh-tw.facebook.com%2Ftimetraveler2014

我有個寶貝仔仔,人人都話佢靚仔! 仔仔好奀皮,除了食,睡和返學,日日由早到晚都要玩過不停! 我老公,仔仔和我一家3口,非常幸福!!!

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 wai001 於 15-01-11 發表我除

剛剛今次,去了宜蘭縣既羅東,去了國立傳藝中心,即台片「大稻埕」既拍攝地點。另外,亦去了宜蘭縣頭城鎮既 ...
國立傳統藝術中心
http://www.ncfta.gov.tw/mobile/info.aspx

蘭博
http://www.lym.gov.tw/ch/Index/index.asp

我有個寶貝仔仔,人人都話佢靚仔! 仔仔好奀皮,除了食,睡和返學,日日由早到晚都要玩過不停! 我老公,仔仔和我一家3口,非常幸福!!!

侯爵府

引用:Quote:原帖由+cfs+於+15-01-10+發表東區。

台北東區→信義區
整個東區由菸廠的誠品開始行,呢度已經可以行幾個鐘,之後出來再向捷運方向行精彩囉、韓國日本時裝化妝品、sogo ,食店有馬辣,hello kitty ,咖啡弄,dazzling ,燒肉、居酒屋。。。超大的區可以玩一日

tree2009    發表於 16-3-5 11:49

侯爵府

引用:Quote:原帖由+cfs+於+15-01-10+發表東區。

原帖由 姸媽 於 15-01-10 發表
整個東區由菸廠的誠品開始行,呢度已經可以行幾個鐘,之後出來再向捷運方向行精彩囉、韓國日本時裝化妝品、sogo ,食店有馬辣,hello kitty ,咖啡弄,dazzling ,燒肉、居酒屋。。。超大的區可以玩一日

侯爵府

引用:Quote:原帖由+Bcyn+於+15-01-10+發表我2月7

原帖由 姸媽 於 15-01-10 發表
我未呀!因尋日先決定去玩咋。你有咩建議呀

食食食行行行逐個區去

侯爵府

誠品生活(松菸店)
B1/F 有冠軍包既分店~吳寶春
http://www.wupaochun.com/store/
去完喇我

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 wai001 於 15-01-11 發表台北

原帖由 cfs 於 15-01-11 發表
整個東區由菸廠的誠品開始行,呢度已經可以行幾個鐘,之後出來再向捷運方向行精彩囉、韓國日本時 ...
菸廠在松山,五分埔又是,台北101/世貿站、市政府站全都在附近!一日都未必行得晒!

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 cfs 於 15-01-11 發表整個東

菸廠在松山,五分埔又是,台北101/世貿站、市政府站全都在附近!一日都未必行得晒!

...
去五分埔可在後山埤站,或者松山站落都得!
不過,我覺得後山埤站會就腳d!

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 wai001 於 15-01-11 發表誠品

成三百幾台幣一個世界冠軍包,即九十幾蚊港幣即包,你地食過未?
未試過,咁就要試下啦!
另外,佢既 chocolate brownies 麵包都好正,仲細個d,冇甘貴!!!Yummy!!!

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 wai001 於 15-01-11 發表誠品

去完喇我

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 wai001 於 15-01-11 發表台北

整個東區由菸廠的誠品開始行,呢度已經可以行幾個鐘,之後出來再向捷運方向行精彩囉、韓國日本時 ...
忠孝路的沿路幾個捷運站都有好多百貨,可以行到儍!!!

珍珠宮

行捷運板南線東面方向

珍珠宮

回覆:台灣食玩行

台北捷運
http://english.trtc.com.tw/ct.asp?xItem=1056373&CtNode=70241&mp=122036

tree2009    發表於 16-3-5 11:51

珍珠宮

高雄捷運
http://www.krtco.com.tw/train_info/service-1.aspx

珍珠宮

台灣人冇聖誕假,只有新曆年假&春節假,所以我都吾plan 農曆年去!

珍珠宮

只會plan 定Easter 去!

珍珠宮

農曆年假期,應該plan 去些吾celebrate Chinese New Year 既國家/地方,比較好些!

伯爵府

引用:Quote:原帖由 Bcyn 於 15-01-10 發表因為我

坐台鐵去瑞芳,轉車去平溪、十分,可放天燈,那些年…懷舊一下!
請問去瑞芳的車票需要提早一日買嗎?

珊瑚宮

引用:Quote:原帖由 wai001 於 15-01-11 發表坐台

原帖由 MrsWong 於 15-01-11 發表
自強號可以14日前買,區間車即日買

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 wai001 於 15-01-11 發表坐台

原帖由 MrsWong 於 15-01-11 發表
no need,可到時買即日,好多車,端芳只是中途站only!

首頁

尾頁

跳至