親子旅遊

跳至
[台灣] 台灣食玩行  

首頁

尾頁

公爵府

牛年勳章

ericafong2 發表於 19-7-16 18:28
台南必去奇美博物館
火車站保安站附近
奇美好正

大宅

wai001 發表於 15-1-10 18:01
臺北 車站對面 Q Square 4/F饗食天堂buffet 必食!正!!!

多謝分享

珍珠宮

回覆樓主:

https://www.hk01.com/%E6%97%85%E9%81%8A/356523/%E5%8F%B0%E7%81%A3%E5%B1%88%E8%87%A3%E6%B0%8F%E9%9D%A2%E8%86%9C%E9%8A%B7%E9%87%8Ftop10-%E6%88%91%E7%9A%84%E7%BE%8E%E9%BA%97%E6%97%A5%E8%A8%98-%E7%84%A1%E4%BB%BD-%E5%86%A0%E8%BB%8D%E8%B6%85%E6%8A%B5%E8%B2%B7

台灣屈臣氏面膜銷量Top10 「我的美麗日記」無份 冠軍超抵買
[轉載※分享]
……不嬲我都吾like 用《我的美麗日記》這個牌子!(因為超高防腐劑,怕怕!)

珍珠宮

回覆樓主:

台中東海大學鮮乳,NT$ 110一枝

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

wai001 發表於 19-7-28 07:07
https://www.hk01.com/%E6%97%85%E9%81%8A/356523/%E5%8F%B0%E7%81%A3%E5%B1%88%E8%87%A3%E6%B0%8F%E9%9D%A ...

唔好講笑,森田蝸牛保濕真係掂!
我岩岩去完大阪晒到額頭甩皮,即刻搵塊保濕黎急救,用森田蝸牛攪掂左
情況嚴重即刻連敷幾晚

大宅

回覆樓主:

樓主,我N年無去台北,今次同中學仔仔去,諗住全程捷運+台鐵+公車,可唔可比d意見我

初步行程:
day 1 (四)10:35機,預計2 :30西門町酒店check in,放低行李西門町附近行下,晚餐西門町〈或寧夏夜市〉
day 2(五):淡水老街/漁人碼頭/情人橋+ 士林夜市(or寧夏夜市)
day3 ( 六):侯硐/十分老街/瀑布 + 台北車站
day 4: (日):永康街+松山誠品+101+ 四四南村+饒诃夜市
day 5: (一)野柳+基隆 (野柳諗緊去唔去,驚太熱 ) or 中山纪念堂+北投
day 6: (二)西門町shopping, 下午一時出機場,5:xx機

珊瑚宮

ARS_fans 發表於 19-8-1 13:09
樓主,我N年無去台北,今次同中學仔仔去,諗住全程捷運+台鐵+公車,可唔可比d意見我

初步行程:

建議:喉桐十分,.不要周六日去,太多人了。如果吾去野柳,晚上上基隆掃街,再坐晚士返台北站。

大宅

12312 發表於 19-8-1 13:27
建議:喉桐十分,.不要周六日去,太多人了。如果吾去野柳,晚上上基隆掃街,再坐晚士返台北站。
...

係咪即係去侯桐/十分果晚去基隆,之後番台北車站/西門站(酒店)?你意思係坐巴士定的士回台北?野柳值得去嗎?8月中係咪會曬c? thx

珊瑚宮

ARS_fans 發表於 19-8-1 13:34
係咪即係去侯桐/十分果晚去基隆,之後番台北車站/西門站(酒店)?你意思係坐巴士定的士回台北?野柳值得去嗎 ...

野柳一定晒(露天)。

-喉桐-十分-十分瀑布-基隆-巴士返台北站(站在基隆火車站附近)

大宅

12312 發表於 19-8-1 13:41
野柳一定晒(露天)。

-喉桐-十分-十分瀑布-基隆-巴士返台北站(站在基隆火車站附近)

貓貓好肥 你都係咁行

珊瑚宮

ARS_fans 發表於 19-8-1 13:43
貓貓好肥 你都係咁行

系呀

大宅

12312 發表於 19-8-1 13:46
系呀

Thx 改星期五去十分/基隆夜市,星期六去淡水+士林夜市

大宅

開心吸收勳章 畀面勳章

計劃八月中兩大一小(9歲)第一次去台北五日四夜,同行大人小朋友怕熱怕晒,唔知有咩行程推介
[url=http://www.TickerFactory.com/]

大宅

jaynepig 發表於 19-8-2 00:27
計劃八月中兩大一小(9歲)第一次去台北五日四夜,同行大人小朋友怕熱怕晒,唔知有咩行程推介
...

去宜蘭

珍珠宮

回覆樓主:

https://theinitium.com/article/20190731-whatsnew-mainland-taiwan-tourist/

陸客赴台自由行突停簽,各大城市湧現排隊人潮
我有個寶貝仔仔,人人都話佢靚仔! 仔仔好奀皮,除了食,睡和返學,日日由早到晚都要玩過不停! 我老公,仔仔和我一家3口,非常幸福!!!

珍珠宮

回覆樓主:

【暫停赴台個人遊】日本雜誌刊文章:日本人去台灣旅遊大好機會!
https://www.hk01.com/article/359910
……吾係只是日本人,我地香港人去台灣……都是大好機會呀!

珍珠宮

jaynepig 發表於 19-8-2 00:27
...

有小朋友,可考慮去Babyboss(有工作體驗的室內主題樂園)!
https://www.babyboss.tw/guide.aspx?cid=2013120001

大宅

ARS_fans 發表於 19-8-1 13:55
Thx 改星期五去十分/基隆夜市,星期六去淡水+士林夜市
...

我星期日出發去台北,你去到睇下天氣點,吾該,祝大家旅途愉快

大宅

Florence0204lpy 發表於 19-8-16 08:45
我星期日出發去台北,你去到睇下天氣點,吾該,祝大家旅途愉快

來左台北兩日,天氣好呀,幾熱添

大宅

ARS_fans 發表於 19-8-16 15:09
來左台北兩日,天氣好呀,幾熱添

吾該你,有冇好介紹呢?

首頁

尾頁

跳至