嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

沙田兒科

護士朋友介紹兩個兒科醫生俾我, 一個係第一城既馮宜亮, 另一個係市中心既吳景帆, 她說吳景帆較好, 但馮宜亮又比較近我, 你地有冇睇過佢地? 價錢又如何?
我個仔好得意架

大宅

Re: 沙田兒科

[size=medium]基本上馮宜亮最低消費$300, 都好多人睇, 因為剛出世至80歲都會睇佢

複式洋房

好媽媽勳章

吳景帆好似執左笠,妳問情楚喎!
mingb 寫道:
護士朋友介紹兩個兒科醫生俾我, 一個係第一城既馮宜亮, 另一個係市中心既吳景帆, 她說吳景帆較好, 但馮宜亮又比較近我, 你地有冇睇過佢地? 價錢又如何?
.

洋房

mingb,

看馮兒亮醫生的病人很多, 不接受電話預約, 要去排隊掛號. 上次我個仔去看足足等了兩小時....所以我現在轉了去第一城中心一樓的兒科看, 那裡有兩個醫生隔日看診, 兩個 DR 都好細心及 OK, 星期一至日都有診証, 可電話預約

TSZHOMA

男爵府

無錯!吳景帆無做啦!
政壹 寫道:
吳景帆好似執左笠,妳問情楚喎![quote]
mingb 寫道:
[/quote]

大宅

TSZHOMA,

有沒有在那裡打過五合一? 手勢好嗎?

其實我原本跟開果個在嘉賓大廈, 我覺得太遠, 又想打針同睇醫生睇哂一個...
我個仔好得意架

洋房

mingb,

Sorry, 打針就未試過. 因為早前 BB 由媽媽照顧, 所以為近媽咪去了 Causeway Bay 看醫生及打針. 不過相信私家醫生手勢應該可以信得過....記得最初到政府健康院打.....唉bb及媽咪都受罪....手勢不好.

TSZHOMA

大宅

Dr Leung Chi Wang in City one, next to HK Bank.

伯爵府

唔係個個受倒"馮兒亮"d藥嫁,好難夾人,佢d藥好重,我覺得唔係咁好囉,而且收費又貴,又好多人,我每日都見倒人山人海咁,真係有排等....不如你去"訐君恕"或者"朱權國"仲好啦!!!!!!!!!

複式洋房

吳景帆唔係執笠,而係移左民。不過吳景帆真係好醫生。我的小朋友由一出世睇到佢移民,睇左佢7年啦。
:cheeze: :cheeze: 不要為明天憂慮,因為明天自有明天的憂慮;一天的難處,一天當就夠了。 :cheeze: :cheeze:

大宅

TSZHOMA,

Oh....我朋友就是在私家打5合1打到腫哂呢~

Leung Chi Wang, 許君恕同朱權國, 是不是都是專睇兒科的?
我個仔好得意架

大宅

個到有兩個醫生,梁醫生同邱醫生,我highly recommanded 邱醫生,佢好長氣,有問必答,唔會因為外面有好多人,就好快打法你走,如果你唔想食重藥,而喜歡醫生的專業意見,邱醫生真係比到你。

邱醫生係星期三, 六, 日及public holiday

Dr Leung Chi Wang in City one, next to HK Bank

複式洋房

My bb has visited Wilson Fung Yee Leung before and it's ok la. He accept telephone appointment and you don't need to queue up there. The nurse will call you when it's about the time for you.

One quite impressive service is that last time my bb got fever & visit Dr Fung. The nurse call me on the next day to follow up if bb get well or not!

==================== My little boy is born on 24 Dec 2003 :-P My little girl is born on 8 Jun 2006 :-D

別墅

Ronald媽媽 寫道:
個到有兩個醫生,梁醫生同邱醫生,我highly recommanded 邱醫生,佢好長氣,有問必答,唔會因為外面有好多人,就好快打法你走,如果你唔想食重藥,而喜歡醫生的專業意見,邱醫生真係比到你。

邱醫生係星期三, 六, 日及public holiday

hi :Ronald媽媽

可否 pm 邱醫生的資料給我!!

Thanks!!

洋房

Ronald 媽媽:

我都住o係沙田區,請妳PM邱醫生o既資料俾我得嗎?

Thanks a lot!
** Ryan 仔寫真 ** 我係Ryan仔,2003年12月12日o係九龍法國醫院出世o架!!! [img align=left]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10726;28/st/20031212/n/Baby+Ryan/dt/13/k/03f1/age.png[/img]

大宅

Ronald媽媽,

請PM 邱醫生資料給我, 謝謝!

民房

Ronald 媽媽:

我都住o係沙田區,請妳PM邱醫生o既資料俾我得嗎?

Thanks a lot!

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至