嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

男爵府

Re: 邊隻濕紙巾比較好??

惠康牌好用~冇味又唔太濕,夠大張
johnson新出藍色唔好用~
萬靈牌好大陣味~
白色狗狗好細同有番x

男爵府

agree with 2HH.

"wee wee就用濕紙巾,poo poo就用棉花濕水清潔.而棉花我都會貪方便,買果隻cut好晒,一pack有成120大片果種 (都係廿幾蚊)"

我用過好幾隻濕紙巾, 最抵用都係manning牌, 又平, quality又好.

大宅

youngmi 寫道:
我都試過用FIRST CHOICE,i feel 都唔差丫~

yes! first choice was ok ^_^

洋房

我用過Pigeon, Mannings, Watsons, Johnsons, Nepia, Pampers, Huggies, 覺得最抵係Watsons, 質地都唔差, Mannings都唔錯, Pampers比較"nup", Huggies好硬, Nepia好乾, Johnsons OK, 但唔夠平, 每次抺 pat pat都用, 但面就用Suzuran o既棉花浸水抺面

別墅

濕紙巾有害?!?!

我現在拒買‘強生’啦,大家去看看吧!http://www.babyhk.com/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=20421&forum=21&68

大宅

我個人就好唔鐘意Johnson濕紙巾,因為仔仔出世時帶左好多牌子的濕紙巾去用,咁醫院又送一包80片的Johnson粉紅色包裝濕紙巾用!
咁我就用晒自己帶去的sample先開醫院送的Johnson,本來一直都相安無事,但係當轉用Johnson後,仔仔的pat pat紅晒同埋損左,肉痛到我死呀,bb得個幾日人仔,即刻同醫生講,佢開左藥俾仔仔塗,同埋叫我轉用棉花用水抹囉! :-x

所以我而家唔敢用有香味同太"立"的濕紙巾,我覺得太多化學成份!朋友介紹用萬寧,用過感覺都幾好,無咩香咪同埋唔"立"!so far仔仔而家都無再損啦~~~

http://www.babyhk.com/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=20421&forum=21&68

禁止訪問

子爵府

Nuk, Pampers, Chicco, Johnsons (Blue & Pink), Pigeon都用過. 覺得Johnson藍色同埋最好.
[img align=left]http://www.pau.com.hk/liwood/IMG_0764.gif[/img]Liwood Ma Ma [url=liwood.pau.com.hk/gallery]MyBB Album[/url] [email protected]

別墅

我都試過同bb用johnson粉紅色搞到patpat紅,藍色果隻就ok, 不過我覺得pampers 同huggies就大張d同好用d, 不過又貴d. nepia 唔夠濕, 最平買過吉之島熊貓頭果隻$39 3包80片, 但係又細張d, 平左但又用返多幾張, 條數又係返度.

別墅

卓悅有些日本牌子的濕紙巾, 好平, 你地有冇人試過用? 唔知試唔試得過?

大宅

johnson藍色好好用, 阿b用後無敏感出現wor.

大宅

double,

我都試過卓悅d 日本wet tissues, 係好平 但唔得ga, 薄同埋d味好怪

大宅

我問是否一定要買脫脂棉的,我買了一大卷,但唔知要剪幾大,是用手撕定用較剪剪呢??

首頁

尾頁

跳至