想生BB

跳至

首頁
12345...15

尾頁

大宅

第二回喇~come on baby!!!!

快d上黎報到,最快既獎你一啖 ,
最慢既自己打屁股一下

chilli姐,你都係廿x歲之wor,你(差點)爆我年齡,唔好wor,留番msn先傾密計啦.
唔怪得呢2日唔見你啦,以為你唔得閒
我冇乜野,都話發up風,我呢幾日都幾開心,老公又好好,煮飯連洗碗(一日咁多啦)... :-P

ceci,你點呀?就黎預測結果嗎?比d信心!!!

wanman,係喎,我地太子返工,你點食lunch架,同同事食?睇下第時有冇機會一齊食munmun啦~

珍珠宮

醒目開學勳章

Re: 第二回喇~come on baby!!!!

我最快! 唔要一啖, 你請我飲荔枝玉茶丫!

廿几個 range 都好大喎, 邊個會估到你几大呀! 唔好咁介意.

你係太子返工, 太子果頭有冇大肚衫賣?

大宅

chilli,好喇,請你飲荔枝玉茶啦,但...咩黎架?一罐架?

我未有bb,我冇留意大肚衫wor,不是街舖都有,靚唔靚就唔知wor.呀,新世紀廣場唔知有冇呢?荷花就好似有1間.

你有冇睇我個表呀?(next topic)你有冇咩意見呀,你繼sirlam,都成個Dr.chilli lor wor!~

珍珠宮

醒目開學勳章

你係咪 hk 人黎ga?

荔枝玉茶 ~ 係飲珍珠奶茶果到有得飲 (係咪叫仙跡林?) 好好味ga!!

你個表我 "立" 過眼, 不過我留番 sirlam 解答你, 量溫呢方面我冇佢咁有心得, 費事教錯你呀.

珍珠宮

mrs_e.c
你仲咩係度開過新 topic 呀, 舊果個唔好咩????
我 arm arm 尋晚先至自己 check 個 result 呀, 結果係......係.......係........係咪好心急呢? :lol: :lol: :lol: 好啦而家開估, 登登登登...........bingo 丫, 排卵棒真係勁啦 :-P :-P :-P 我淨係當日 check 到 positive 就開工, 加麻第二日補課, 就係 2 times only!

不過我覺得個肚有小小痛, 呢幾日都係咁, 所以今晚放工會去睇醫生, 照一照有無問題, 我驚宮外孕丫!

仲有, 我想問大肚可唔可以飲 "緣茶" "柑桔檸檬" 架, 我好鐘意飲架, 一晚一支架, help me ar!

大宅

cecichau,
我路過見到你bingo都"鄧"你開心呀,恭喜你呀.我都係努力中.想問下你,用左幾多枝clearplan呀??
你個肚有少少痛,快d去睇e生啦,唔使擔心o架,記住放鬆d.
emily200323 [img align=left]http://hk.geocities.com/aphek03/pekkle/wallpapers/gif/6.gif[/img]

珍珠宮

emily200323,
多謝晒!
我一共用左 10 支棒棒, 係曼秀xx呢個牌子, 因為我既週期勁唔準, 所以我試左一個月順其自然但失敗左之後, 係第二個月即係用棒棒, 我最後 m 係 3 月 10 日, 咁我就係 3 月 24 日開始用第一支棒, 每朝都係 6:30 a.m. test, 就算放假唔洗返工都要較 clock, 最重要不要偷懶啊!
3 月 24 日 (空白)
3 月 25 日 (空白)
3 月 26 日 (空白)
3 月 27 日 (空白)
3 月 28 日 (空白) (已經用完一盒, 為有繼續買多盒)
3 月 29 日 (空白)
3 月 30 日 (空白)
3 月 31 日 (空白)
4 月 01 日 (空白)
4 月 02 日 (一條深色紅線 positive) (我終於等到 positive 啦, 所以呢晚開工, 咁係第二晚再補課, 跟住就無開工啦, 直到尋晚自己 check 就 bingo 啦!)
呢個係我小小經驗, 希望幫到你地都快 d bingo 啦!

大宅

ceci,
嘩嘩嘩,恭喜哂~你好勁呀~
我都有d預感(唔係馬後炮),因為我覺得你好隨遇而安,又成日去玩,冇乜stree,會容易bingo.anyway,好鄧你開心,你好叻呀~
1支0棒棒,抵哂啦~一d都唔貴喇~係咪!~
我公司pc中獨,我打過一次冇哂,好驚呀~走先~
今晚我no pay ot,好夜返,希望chat到啦~
祝一切順利平安~

大宅

又中"獨",激c~
我睇下希望繼續寫到喇~
我開定新 topic等你報喜嘛~come on baby,明未?hehehe
你琴日訓唔訓到?又冇開心到流口水呢?hehehe
你係邊樹睇e生,tsingyi/tsuenwan/admir?
飲食部交番比chilli&wanman答,我唔識呀~
佢地知道未呀?
你老公都知道喇?佢d反應點架?
我今晚起碼9:30pm先返到家,我應該都10點左右同你地msn,等我呀(如果傾的話)!

珍珠宮

mrs_e.c.
多謝 ~ 多謝 ~ 多謝晒!
又係喎, 唔通你係先知黎 ^.^
其實尋晚我同我老公一齊睇 result, 擺底左支棒棒唔夠一分鐘已經見到條好淺既線啦, 等耐 d 就係條深色既線, 但係唔知點解我同我老公都無咩太大驚喜喎, 由其係我, 女人真善變啦!
11 點到好

珍珠宮

醒目開學勳章

ceci
瞓醒上黎就睇到你個好消息! 恭喜晒! 好開心呀! 好似我又再懷孕一樣, 不柱我一直支持你.

我尋晚同 wanman msn, 先講起你. 你又冇 online 喎, 我地都想知你有 result 未.

我初期都有肚痛, 少少咁, 係正常 ga! 宮外孕個肚會好痛, 痛到你即 call 白車果隻, 你唔駛驚!

綠茶唔好飲住, 涼呀! 過咗三個月先飲 (我而家有飲 la), 金桔 lemon 就冇所謂. 而家最緊要係唔好食生野, 魚生要全戒, 肉類要煮到全熟, 生菜都唔好食 (沙律果 d 都唔好), 勁多細菌.

一陣 wanman 知埋你呢個好消息, 佢一定好興奮 je!! 你記唔記得佢話要送套冷衫比你ga? (以示支持)

wanman
你要織二套冷衫, 好忙呀!!!

大宅

ceci:
[size=xx-large]恭喜你丫!!!!!!
好戥你開心,冷衫無問題.

ceci & chilli :
喜歡什麼顏色,就話我聽,你們喜歡個帽仔有冷波波嗎,喜歡一個定兩個呢?話個我聽.

mrs:
你有結果我都送比你,你要努力丫,我好開心我一話送比小ceci就有左喇,佢幾心急要我份禮物丫,我都想你個小mrs快快要我份禮物丫.....

珍珠宮

wanman, chilli & mrs_e.c
首先多謝你地既祝賀, 我覺得今次成功你地都有好大功勞架, 我地好似一日一日睇住個劇情發展係點, 由初初第一日用棒棒 check 排卵開始, 到左尋日 bingo, 我覺得可以寫個劇本丫, 劇名叫做 "你想唔想有...", 其實我真係真係真係好多謝你地幾個架! Thank you "wanman" Thank you "chilli" :-P :-P Thank you "mrs_e.c"

wanman
首先多謝晒你成套衫仔先, 好啦, 我而家就俾多 d 時間你去預備一下, 如果我個 b 係男仔既話就要 "天藍" 色啦, 夠晒陽光麻, 頂帽要二個波波啦, 如果係女仔就要 "鮮黃色" 夠晒 sharp 麻, 頂帽都係要二個波波! 慢慢織丫, 唔急架! 知無!

mrs_e.c
希望你都好似我咁好快就可以達成心願, 不過你要記住, 一個人既力量係有限既, 我都知你有好多苦衷或因由, 但世界上係無咩大不了既事情係解決唔到架, 只係睇你有冇心去解決同商量之麻! anyway, try your best la!

大宅

ceci,
好warm呀~^^
我都冇乜功勞,copy隻碟當功勞啦~不過總之鄧你開心,萬事小心,平平安安,我會睇埋你個b出世架~
好多謝你明我真係好有苦衷,但我係幾lucky既人,廿幾年來我都幾好運架,我會努力(不過遲dd之嘛~)
所以e+做到researh,到時有左大把野要學,e+知多d幾好oY我覺得~
我老公都好SUPPORT我,我地有時去睇下BB野,不過唔敢好認真去睇,因為我地2個唔似結左婚.我派利是比個新相識,佢好
驚訝我結左婚~

WANMAN,我會努力架啦~我有老公,有你,CECI,CHILLI,SIRLAM支持我夠架啦~我唔貪心^^~

你地今日去邊樹玩呀~我要返屋企呀,我2個WEEK冇PRACTISE,成日上BK & MSN呀,我要返去做功課~

珍珠宮

醒目開學勳章

wanman^^
你都要努力! 我精神上支持你, 行動上未諗到! 等我照到仔定女先話你知套冷衫要乜色? 多謝先. 帽仔我要一個波波, 我冇ceci 咁貪心 (講笑咋!)

mrs e c^^
唔好話我成日鬧你, 今回就.....tum 吓你啦! 雖然唔知你几時先可以開工, 但無論今年, 出年, 後年......... 我都會係遠方默默支持你, 會將我既知識(生仔/揍仔) 全部過晒比你. 等你有充足心理準備迎接小生命!

ceci^^
好鍾意你開朗性格, 呢點就係你成功之處! 好好享受呢十個月, 記得每 w 度吓三圍, 當你見住自己個肚一日大過一日, 真係好開心! 好快你就可以見到小 ceci, 果一刻真係好感動, 小心忍唔住喊咗出黎喎!

珍珠宮

醒目開學勳章

all
有冇識人係 "nulife"(係咪咁串?) member? 我想問佢地賣果隻脂肪酸 (含omega 3 & 6) 几錢?? 我想買.

mrs e c
你要返屋企做乜功課??

我今朝去咗公園同狗狗曬太陽, 跟住又去唐人街買餸, 買咗好多菜心呀 (我好鍾意食), 又買咗急凍果 d 小籠包, 燒賣. 今晚做晚餐! 啱啱又去完 check up (每月產檢同照肚係二個唔同 e 生), 小chilli 一切正常! 星期一就要去驗血 check 唐氏. 我同 e 生講會返hk二個月, 佢話我要搭 13 個鐘頭機, 怕唔怕辛苦喎??!! 唔係大肚都覺得辛苦啦, 13個鐘屈住係架機到!! 但都冇計ka!!

大宅

cecichau
恭喜你!你去st.paul是否看方敏豪醫生?

珍珠宮

sin
多謝晒, 無錯, 我就係去睇方敏豪醫生啦!

珍珠宮

chilli
傻啦, 我真係無咁小氣呀! 我唔係 "nulife" member 呀, 唔好意思幫你唔到添!

wanman
我都會支持你架, 我雖然唔識織冷衫, 但我識整 vcd 架, 即係將 bb d 相做成一隻 vcd 啦, 係咪好有紀念價值呢? 我一定會幫你整架!

all
尋晚同 d friends 去左打邊爐, 我仲叫佢地將我唔食既野唔淮放落我個爐到 (因為我地有 2 個爐), 佢地亦都好好, 如果佢地要用我個爐, 佢地都會用另一對快子, 所以大肚真係大晒架!
我想問牛骨係咪俾豬骨多 d 鈣架, 咁牛骨可以煲 d 咩架???又有 d 咩湯我唔飲得呢?
我而家諗住政府同私家兩邊睇呀!

大宅

chilli ,講左要記住喇~多謝你先,我實問你架~
咁我E+都問下先....你係點BINGO架?body temp/clearplan?你do緊有冇唸住會中架?(唔係好3級問架)

哈哈,ceci,chilli叫你好好享受個10個月,我接下句,好好享受嘔個陣tim ar(me too 講笑咋~)

wanman,我個件你有拖冇欠先啦~我都為你打氣,我有一隻bb體操vcd 燒比ceci佢地(msn你又出又入時講的),唔知你有冇,你要我一樣燒比你架~我係得咁多,我冇你地咁叻識織3仔呀~

[quote]
mrs e c^^
唔好話我成日鬧你, 今回就.....tum 吓你啦! 雖然唔知你几時先可以開工, 但無論今年, 出年, 後年......... 我都會係遠方默默支持你, 會將我既知識(生仔/揍仔) 全部過晒比你. 等你有充足心理準備迎接小生命!
quote]

首頁
12345...15

尾頁

跳至